logo

4 niet te missen boeken voor ondernemers

3 boeken voor ondernemers

4 niet te missen boeken voor ondernemers

Mijn top 4 boeken van het moment?

…Elke week probeer ik een non-fictie boek uit te lezen (dat lukt niet altijd) maar ik doe mijn best.
Mijn favoriete boeken voor het moment? Zonder twijfel onderstaande:

You are a badass of making money

Jen Sincero is de max! En haar boek ook, ik heb nog maar weinig zo goed begrepen wat iemand bedoelde.

Ze laat je kijken door de ogen van iemand die in armoede geleefd heeft. En laat dat nu iets zijn waar ook ik heel veel over weet.
Maar niet alleen dat, ze toont je dat geld iets goed is. Rijk zijn is iets positief, en hoe je rijk wordt? Dat leer je in dit boek, of toch alvast de mindset ervan (de rest is aan jou) šŸ™‚

Alles isĀ uitvogelbaarĀ 

Ik was zo blij met dit boek, het leerde me dat alles wat je gelooft in je hoofd zit. Dus ook wanneer je denkt dat je iets niet kan.
Eigenlijk kan je alles, je moet er maar in geloven.

Wat mij het meest bijbleef? Is dat wanneer we zeggen dat we geen tijd hebben voor iets, we daar veelal geen tijd voor willen maken. Een keuze, alles is een keuze. Je wil er geen tijd voor hebben!
Heerlijk als je dat durft en kan zeggen, want dat veranderde voor mij heel veel. Nu durf ik te zeggen dat ik daar geen tijd voor wil maken en dat was voor mij een vorm van vrijheid.

Profit First

Best wel een stevig technisch boek, niet mijn favoriete boek om te lezen, maar wel eentje dat je enorm laat stilstaan bij je verdiensten en je omzetten.

Laat de technische praatjes je niet ontmoedigen en lees hem toch even door. Het is zeker interessant!
Moet je het 100% gaan toepassen? Nee, ik althans niet. Al deed ik het al ongeveer zoals het in het boek wordt uitgelegd merkte in dat mijn methode echt wel goed werkte voor mezelf.

Wat ik geleerd heb uit dit boek?

1. Dat ik best goed bezig ben (wat ook fijn is)
2. Dat ik gerust wat minder kosten mocht laten vallen die ik niet nodig had, na dit boek besliste ik mijn studio op te zeggen

Invloed

Ik vond hem niet altijd even makkelijk om te lezen, soms moest ik een bladzijde tweemaal opnieuw doornemen om het echt goed te begrijpen (ofwel ligt dat aan mijn IQ šŸ˜‰

De titel sprak me op het eerste zicht niet aan “hoe simpel het is om iemand te manipuleren zonder dat hij dat in de gaten heeft” vond ik niet meteen het fijnste zinnetje dat er bestond. (manipuleren is niet meteen mijn hobby)

Maar ik heb echt veel bijgeleerd over sales & prijzen, maar ook hoe je dat op een ethische manier kan toepassen.
Het boek is geschreven met onderbouwde onderzoeken en is erg interessant omdat je ineens heel veel te weten komt over ons automatisch brein.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *