baby fotografie

baby fotograaf: Het kan ook spontaan!

Het kan spontaan!

Gilles was dertien dagen oud! Dertien!

Een jaar ervoor had ik zijn lieve ouders hun huwelijk gefotografeerd. En nu was het tijd om het vervolg van hun verhaal te fotograferen: Baby Gilles.

 

Baby Gilles was een superlieve baby! En kreeg superveel liefde! Toch was het (zoals bij alle baby’s) niet altijd even gemakkelijk.

Wat is dat toch met baby’s

Het is zooooo moeilijk, baby’s hebben. Er is altijd wel iets, ofwel hebben ze reflux, ofwel gaat de borstvoeding niet goed, hun nekje zit vast, ze hebben koemelkallergie, ze slapen niet goed..

Er is altijd wel iets!

En toch doen we het! Wij mama’s (en papa’s uiteraard ook)! Ik vind dat zo een grote prestatie elke keer opnieuw.

Bij mezelf zit dat al lang ergens in het achterhoofd, mijn kids zijn nl. van 2012 en 2014. Maar toch kan ik het nog goed voor mijn ogen halen, het slechte slapen, de koemelkallergie, de reflux..

Ik zie ze doodgraag! Maar toen in die periode heb ik me toch wel af en toe durven afvragen waarom ik dacht dat het ene goed idee was om aan kinderen te beginnen. Al zou geen haar op mijn hoofd eraan denken om de tijd terug te draaien natuurlijk, want er zit ook een pak liefde in het spel.

Dat ziet de natuur toch goed hé! Maar misschien zou het handig zijn als kindjes al konden spreken vanaf hun geboorte: Wat denk je moeder natuur? “Een kleine evolutie?” Zo eentje voor in de toekomst? Zodat wij niet meer hoeven te raden wat we moeten doen? 🙂

 

Gelukkig is er ook zoiets als spontaan

Ik hou helemaal niet van fake, dat had je misschien al opgemerkt als je door de website surfte.
maar als je nu toevallig op deze blog komt en nog niets hebt gezien: Ik hou dus niet van fake.

Ik vind dat het leven al zo mooi is op een imperfecte manier dat ik op geen enkele manier daar nog extra schoonheid aan kan toevoegen door mensen te laten poseren.

Dus ik kies voor babyreportages thuis, altijd. Nooit in de studio. Waarom? Omdat ik vind dat jullie het verdienen om de echtheid te kunnen blijven voelen, lang nadat de babyperiode voorbij is. ik wil dat je je kan herinneren hoe de warme druppel melk op je pols voelde wanneer je het flesje controleerde.

Of hoe het voelde wanneer je je baby aanlegde bij de borstvoeding. Wat voor een ongelofelijk magisch gevoel het is: melk die uit je borst stroomt.

Maar ook de minder leuke dingen: Hoe hij elke keer plastte wanneer hij op het ververskussen lag. Of zij een uitgelopen pamper had die dag. Zo goed dat je het bijna kan ruiken. 🙂

Ik wil dat je je kan herinneren hoe moe je toen was, maar hoe vol van geluk (of net niet)

Wat de eerste gezichtstrekjes waren.. enz, enz.

Dat zijn herinneringen die je niet kan halen uit een perfecte plaatje. En je kan er zeker van zijn dat al die herinneringen vervagen. Tot je het niet helemaal meer weet hoe het zat.

Dus een babyreportage vind ik zeker een meerwaarde, ook al is het een “platte” baby.

2 reacties op “baby fotograaf: Het kan ook spontaan!”

    1. Bedankt Nahomi! Het was echt weer zo wijs dat ik erbij mocht zijn! Ik vond het ontroerend om dat moment te mogen vastleggen. Al die kwetsbare zaligheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top