logo

Bruidsfotograaf vs. emoties

Een bruidsfotograaf zijn.

Al heel mijn leven ben ik eigenlijk al een echte mega-emo-kip. Tot voor kort ervaarde ik dat altijd als iets negatiefs. Gemene opmerkingen die net iets langer bleven hangen dan bij anderen, nachten die net iets vaker onderbroken werden door mijn gedachten dan bij de gemiddelde mens...

Het was voor mij eerder een last dan een deugd en ik dacht altijd dat ik dat beter kon leren loslaten .
bruidsfotograaf

En toen werd ik bruidsfotograaf...

Ik werd niet zomaar * POEF * ineens bruidsfotograaf natuurlijk!

Het was en is een leerschool. Elke dag blijf ik bijleren en experimenteren. Elke dag opnieuw moet ik mijn grenzen verleggen. Ondertussen ben ik wel al zo ver geëvolueerd dat ik mezelf een echte bruidsfotograaf durf noemen.

Enkele jaren geleden was het iets wat ik helemaal niet zo graag deed. Ik vond bruidsfotografie ongelofelijk stresserend...
Want wat als je die kus niet hebt? Of het overhandigen van de ringen... Nu ja, je begrijpt wel wat ik bedoel :)

Ik heb ondertussen wel geleerd dat het helemaal niet over die kus gaat in het gemeentehuis, of over die ringen. Dat vind ik één van de redenen dat ik mezelf bruidsfotograaf mag noemen, het moment dat je je realiseert dat het helemaal niet daarom gaat in bruidsfotografie.

Waarover gaat het dan wel ? Ik denk dat iedereen dit voor zichzelf moet uitmaken, dat is net waarom je voor een bepaalde fotograaf kiest.

Bij mij gaat het over emoties, licht, funny moments, storytelling...

bruidsfotograaf

Wat er met mij gebeurde

Ik bleef een mega-emo-kip! Maar sinds een tijdje ervaar ik het niet meer als iets negatiefs, in tegendeel.

Het is net doordat ik die "overgevoelige" emoties ervaar dat ik kan weergeven wat ik zie. En het is net door die emoties dat ik telkens beter word, elke keer een beetje meer.

Uiteraard blijf ik nog steeds wat langer dobberen op iets wat iemand gezegd heeft.. En kwetst een negatieve ervaring met klant of concullega altijd net iets meer dan bij iemand anders. Ik word ook nog steeds wat vaker wakker door mijn gepieker dan de gemiddelde mens.

Maar ik heb de meerwaarde er van leren zien, het maakt me ook ongelofelijk gelukkig. Het maakte mij de bruidsfotograaf die ik nu ben en aan het worden ben.

bruidsfotograaf

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *