logo

Communie fotografie voor een jongen?

Jongens zijn moeilijker!..

Hoor ik vaker, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan jongens even goed op een mooie manier fotograferen, net zoals dat bij meisjes kan. Maar misschien is het gewoon interessant om de stereotypen weg te laten?
Waarom zou fotografie voor de communie bij jongens zoveel moeilijker zijn?

"Omdat ze het minder leuk vinden!"

"Omdat je minder leuke attributen kan gebruiken!"

Dat zijn zowat de meest gebruikte antwoorden die ik dan te horen krijg. En ik snap het helemaal! Ik kan me voorstellen dat je genoeg hebt van het "jongen op de communie met de blazer over de schouder foto"?! of de "jongen in het graffiti straatje in de meest stoere houding die je je maar kan voorstellen"?!

Wel die dingen doe ik zeker niet tijdens het fotograferen van je zoons communiekaartje! Beloofd!

communie fotografie jongen

Maar wat doe ik dan wel?

Wel ik hou van serene portretten, deze worden zo vaak onderschat en kunnen zo mooi zijn, een mooie zwarte achtergrond zorgt voor extra maturiteit bij een plechtige communiekant of bij het feest van de vrijzinnige jeugd!
Op een witte achtergrond fotografeer ik zelf iets minder graag, ik denk dan altijd terug aan die foute foto's uit de jaren 90 in de studio (bleh!)  Maar het kan zeker en ik doe het ook,  dan wel op een manier dat het licht niet helemaal wordt weg geflitst en er nog voldoende diepte zit in het gezicht van je jongen.

fotografie communie jongen

Humor!

Ik zeg niet dat ze grappiger zijn dan meisjes, zeker niet! Maar jongens hebben vaak een bepaald soort humor dat ik wel kan smaken. Indien ik merk dat ze dat typeert dan zal ik daar volledig gebruik van maken. En zo krijg je een erg persoonlijk portret van jouw grappige kerel op het communiekaartje.

communie fotografie jongen

Bloemen & planten

Ik vraag me soms af wat dat met sommige mensen is "bloemen zijn voor meisjes".. Dat houdt toch geen steek! ik vind het heerlijk om jongens tussen de bloemen te zetten. En zij vinden het vaak ook gewoon superleuk! Uiteraard zijn er mensen die niet van bloemen houden en dan doen we dat gewoon ook niet, maar ik zie op zich geen probleem om het wel te doen.

communie fotografie jongen

Beton!

Ik hou gewoon van het materiaal "beton" (ook bij meisjes trouwens)! Het zorgt voor een minimalistische sfeer die ik wel kan smaken in een foto. Dus communies tegen de beton? Graag!

communie fotografie jongen

Silhouetten & schaduwpartijen!

Hoh, 't is zo schoon. Eén van mijn favoriete dingen om te doen en jammer genoeg enkel haalbaar wanneer de zon schijnt. Als dat het geval is, wees dan maar zeker dat er een schaduwpartij of een silhouet zal tussenzitten!

Creatieve tips: Een melkbad voor jong & oud

Creatief aan de slag: Een melkbad fotograferen! Een melkbad?.. Ja! Een melkbad! Hoe cool...
1st jul 20
studio fotografie workshop

Communie checklist!

Een communie checklist samenstellen! Of het nu is voor de communie, lentefeest, huwelijk of...
14th jun 19
communie

Wat is een communie?

Wat is een communie? Nee, eerlijk! Hoeveel mensen weten precies wat een communie inhoudt?...
14th jun 19
lentefeest viering

Lentefeest kapsels

De 3 leukste lentefeest kapsels van 2019! 1. Een vlecht rond het hoofd gebonden!...
14th jun 19
communie en lentefeest kledij

Lentefeest tips

Lentefeest tips lijst! Ondertussen heb ik al enkele jaren ervaring achter de kiezen met...
14th jun 19
communie fotografie jongen

Lentefeest thema’s

Lentefeest thema’s! Het is volledig in! En het gebeurd ook bij communiefeesten trouwens! Heb...
14th jun 19
bedankingskaartjes communie

communie & lentefeest kledij

Kan je communie en lentefeest kledij je niet kiezen? Als fotograaf zie ik redelijk...
14th jun 19
uitnodiging communie

Hoe communie en lentefeest voorbereiden?

Hoe ga je aan de slag met de voorbereiding van je communie of lentefeest??...
14th jun 19
bedankingskaartje communie

lentefeest viering

Hou jij een lentefeest viering? Het grote verschil tussen communiefeest en lentefeest is dat...
14th jun 19
communiereportage

Wanneer gaat een communie door?

wanneer-gaat-communie-doorWanneer gaat het lentefeest of communie door? De meeste officieel vieringen vallen tussen maart...
14th jun 19

Ideeën voor lentefeest en communie 

Ideeën voor lentefeest en communie  Je hebt hoogstwaarschijnlijk al een pinterestlijst aangelegd, of Instagram...
14th jun 19
voorbereiden communie

uitnodiging communie of lentefeest

Uitnodigingen verzenden voor de communie of lentefeest! (dat ook nog!) Je had het waarschijnlijk...
14th jun 19
communie

communie geschenkjes

Communies en lentefeesten komen meestal samen met bedankingen en geschenkjes of cadeautjes aan meters,...
14th jun 19
workshop studio

Wensen en gedichten op bedankingskaartjes

wensen-en-gedichten-op-bedankingskaartjesMaar welke teksten, gedichten of wensen schrijf je nu op zo’n bedankingskaartje voor het...
14th jun 19
communie fotografie jongen

Communie of lentefeest: waar foto’s nemen?

Je weet al hoe en wat te doen met die communie/lenteviering? Maar die locatie!...
14th jun 19
communie fotograaf

Mijn favoriete seizoen: De communie

Vroeger werd ik niet graag met het topic “communie” geassocieerd. Waarom niet? Omdat ik...
1st jun 18

Communicant vs. smoelentrekker

Henri de communicant Henri was waarschijnlijk één van de meest energieke communicantjes dit jaar!...
10th mei 18
communie

Communietips

De communietijd komt eraan! Dus!!!! Hierbij schenk ik je onderstaande communietip-lijst! Ondertussen heb ik al...
13th apr 18

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *