Jongens fotograferen is moeilijker toch?

Nee hoor!

Waarom zou het precies moeilijk zijn? 

Ik heb nooit moeite gehad met het fotograferen van jongens maar toch is het keer op keer de vraag die ik krijg van anderen “Kim, allé hoe doe jij dat toch”. 

Enkele typische verkeerde ideeën rond het fotograferen van jongens zijn: 

  • Ze vinden het minder leuk. 
  • Je kan minder leuke attributen gebruiken.
  • De kleren zijn minder flamboyant. 

Ik snap het hoor, ik kan me voorstellen dat je momenteel wel al genoeg hebt van de typische foto van de jongen met “blazer over de schouder” en “Jongen in het graffiti straatje in de stoere houding..” Of “de jongen tijdens communiefoto met voetbal onder de hand!”

Deed jij dat hiervoor ook? Dat is niet erg hoor! Ik heb dat ook ooit gedaan. Maar iedereen doet het al. Bedenk even hoe jij jongens kan fotografen op een unieke manier, die echt weergeeft hoe hun karakter is en waar je meteen connectie mee voelt. 

jongens communie en lentefeest fotograferen cursus fotografie workshop jongen fotografie shoot

Hoe ik jongens fotografeer

Niet persé alleen bij communie en lentefeest ga ik zo te werk. Maar ik hou ten alle tijden van serene portretten, deze worden vaak onderschat in waarde en kunnen ongelofelijk mooi zijn als je wacht op het juiste moment waar de ziel van de jongen even het oppervlak raakt. 

Isolatie van portret  

Of je nu een studio hebt of niet toch kan je aan het werk moet zwart of witte achtergronden. Hoe je precies zo’n studio snel opstelt lees je hier. 
Een mooie zwarte achtergrond zorgt voor extra maturiteit bij een plechtige communiekant of bij het feest van de vrijzinnige jeugd. 

Op een witte achtergrond kan dit ook. Zolang je hem vind ik persoonlijk, niet helemaal gaat “uitlichten” waardoor je van die lelijke overbelichte studio foto’s krijgt waar geen enkele emotie nog in te vinden is. Hoe ik dat precies toepas vind je hier. 

Hieronder zie je hoe ik aan de slag ging met zowel meisjes als jongens in de studio. Ikzelf werk met een octabox. Maar je kan ook met daglicht werken. Studio fotografie hoeft niet ingewikkeld te zijn. 
De ventilator die je ziet war ik mee te werk ga vind je hier (ook echt leuk voor jongens) 

Humor

jongens zijn niet grappiger dan meisjes. Ze lopen er alleen wel vaker mee “te koop” en dat kan je heel goed gebruiken tijdens een fotosessie. 

Indien ik merk dat ze dat typeert dan zal ik daar gebruik van maken. En zo krijg je een erg persoonlijk portret van jouw grappige kerel op het communiekaartje.

Hoe je dat precies kan optimaliseren en toepassen leer ik je hier

Zo kan je ook de omgeving integreren in hunzelf humor waardoor hun persoonlijkheid helemaal naar boven komt in de foto’s. 

fotografie communie jongen

Bloemen en planten voor jongens? 

“Nee, tuurlijk niet! Bloemen zijn voor meisjes!” kreeg ik in het begin van mijn carrière nogal vaak te horen als ik het voorstelde om foto’s te nemen met bloemen voor de jongens. Toen was ik nog niet zo zelfzeker als fotograaf en deed ik wat klanten me vroegen en gebruikte in dan maar geen bloemen of planten voor jongens.

Vandaag doe ik gewoon mijn zin, ik vraag het niet en ik doe het gewoon. (tussendoor doe ik nog andere dingen tijdens de fotosessie hoor, je weet maar nooit dat ze je mening niet delen). Met als resultaat dat mensen altijd heel tevreden zijn met de foto’s, ook al gebruikte ik bloemen en planten. 

Het houdt ook geen steek om te verkondingen dan bloemen voor meisjes zijn en niet voor jongens.

Beton & schaduwpartijen

Ik hou van de simpliciteit van beton, steen en hout. (ook voor meisjes trouwens) 

Daarin kan ik helemaal losgaan, zeker als je focust op het licht en de juiste schaduwpartijen. (pas op want dat vraagt iets meer moeite om na te bewerken. Ik heb wel deze specifieke lightroompresets voor die je daarmee kunnen helpen.

Wil je dat echt goed leren toepassen dan kan je deze cursus volgen. 

jongens communie lentefeest jongen fotografie leren cursus fotografie kaartjes maken hoe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top