logo

Communie fotografie voor een jongen?

communie fotografie jongen

Jongens zijn moeilijker!..

Hoor ik vaker, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan jongens even goed op een mooie manier fotograferen, net zoals dat bij meisjes kan. Maar misschien is het gewoon interessant om de stereotypen weg te laten?
Waarom zou fotografie voor de communie bij jongens zoveel moeilijker zijn?

“Omdat ze het minder leuk vinden!”

“Omdat je minder leuke attributen kan gebruiken!”

Dat zijn zowat de meest gebruikte antwoorden die ik dan te horen krijg. En ik snap het helemaal! Ik kan me voorstellen dat je genoeg hebt van het “jongen op de communie met de blazer over de schouder foto”?! of de “jongen in het graffiti straatje in de meest stoere houding die je je maar kan voorstellen”?!

Wel die dingen doe ik zeker niet tijdens het fotograferen van je zoons communiekaartje! Beloofd!

communie fotografie jongen

Maar wat doe ik dan wel?

Wel ik hou van serene portretten, deze worden zo vaak onderschat en kunnen zo mooi zijn, een mooie zwarte achtergrond zorgt voor extra maturiteit bij een plechtige communiekant of bij het feest van de vrijzinnige jeugd!
Op een witte achtergrond fotografeer ik zelf iets minder graag, ik denk dan altijd terug aan die foute foto’s uit de jaren 90 in de studio (bleh!)  Maar het kan zeker en ik doe het ook,  dan wel op een manier dat het licht niet helemaal wordt weg geflitst en er nog voldoende diepte zit in het gezicht van je jongen.

fotografie communie jongen

Humor!

Ik zeg niet dat ze grappiger zijn dan meisjes, zeker niet! Maar jongens hebben vaak een bepaald soort humor dat ik wel kan smaken. Indien ik merk dat ze dat typeert dan zal ik daar volledig gebruik van maken. En zo krijg je een erg persoonlijk portret van jouw grappige kerel op het communiekaartje.

communie fotografie jongen

Bloemen & planten

Ik vraag me soms af wat dat met sommige mensen is “bloemen zijn voor meisjes”.. Dat houdt toch geen steek! ik vind het heerlijk om jongens tussen de bloemen te zetten. En zij vinden het vaak ook gewoon superleuk! Uiteraard zijn er mensen die niet van bloemen houden en dan doen we dat gewoon ook niet, maar ik zie op zich geen probleem om het wel te doen.

communie fotografie jongen

Beton!

Ik hou gewoon van het materiaal “beton” (ook bij meisjes trouwens)! Het zorgt voor een minimalistische sfeer die ik wel kan smaken in een foto. Dus communies tegen de beton? Graag!

communie fotografie jongen

Silhouetten & schaduwpartijen!

Hoh, ’t is zo schoon. Eén van mijn favoriete dingen om te doen en jammer genoeg enkel haalbaar wanneer de zon schijnt. Als dat het geval is, wees dan maar zeker dat er een schaduwpartij of een silhouet zal tussenzitten!

Creatieve tips: Een melkbad voor jong & oud

Creatief aan de slag: Een melkbad fotograferen! Een melkbad?.. Ja! Een melkbad! Hoe cool is dat!  Meestal als je foto’s ziet passeren van een melkbad zijn die nogal kitch en niet helemaal mijn ding.  Dus ik probeerde het zelf eens! En het is supertof om te doen.. Daarnaast hoeft het helemaal niet kitch te zijn:  https://youtu.be/hIkO6Kf6k24 Bloemen, blaadjes en citrusvruchten  Je kan zelf kiezen wat je in het bad doet, al is het wel belangrijk te weten dat je best

Lees meer »

De leukste communie attributen

Komt eraan! Mijn favo communie attributen Mijn geheim? Ik gebruik eigenlijk niet zo graag attributen. Alleen(!) wanneer ze echt een meerwaarde bieden voor het kind (meer op het gemak, mooier bij kledij).. En daarvoor leg ik altijd wel wat favorietenlijstjes klaar bij winkeltjes die ik fantastisch vind. Bekijk ze hier Waarom ik kies voor Etsy Op Etsy steun je kleine ondernemers die hun hart en ziel steken in hun business. Je kan makkelijk zien aan de recensies of ze betrouwbaar

Lees meer »
studio fotografie spontaan

Communie of kerst? Sessies in de studio

Maja gij! Dat kan speciaal zijn!Het enige dat belangrijk is voor me is dat het spontaan blijft (en leuk!!)In deze shoot kan je onze test zien! ik en Penstreel gaan samenwerken voor de kerst- en communiesessies. Maar het thema? Dat blijft hetzelfde! Want “a touch of gold” dat kan voor beiden! En zo zijn we eindelijk af van die terrible accesoires! Gewoon lekker puur-natuur met wat gouden plamuur 😉 Vind je het leuk om eens achter de schermen te piepen?

Lees meer »
communie fotografie jongen

Communie fotografie voor een jongen?

Jongens zijn moeilijker!.. Hoor ik vaker, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan jongens even goed op een mooie manier fotograferen, net zoals dat bij meisjes kan. Maar misschien is het gewoon interessant om de stereotypen weg te laten?Waarom zou fotografie voor de communie bij jongens zoveel moeilijker zijn? “Omdat ze het minder leuk vinden!” “Omdat je minder leuke attributen kan gebruiken!”Dat zijn zowat de meest gebruikte antwoorden die ik dan te horen krijg. En ik snap

Lees meer »
portretfotograaf

Een communiereportage plannen?

Een goeie foto bereik je door een perfecte communiereportage. Vaak krijg ik de vraag van ouders hoe het komt dat ik hun communiekant of lentefeestbeest zo goed heb vastgelegd, hoe het komt dat zij zo zichzelf zijn op de foto. Daarom leg ik even uit hoe ik een communiereportage aanpak. Het is erg belangrijk dat je een connectie voelt met de fotograaf die de foto’s neemt voor de communie of lentefeest (of eender welke reportage) Om die reden vraag ik

Lees meer »
studio fotografie workshop

Communie checklist!

Een communie checklist samenstellen! Of het nu is voor de communie, lentefeest, huwelijk of voor eendere welk event, een checklist is altijd handig. Zo som je voor jezelf op wat wel en niet belangrijk is voor jou en bespaar je jezelf nadien paniekmomentjes. Een checklist is heel persoonlijk! Schrijf al jouw belangrijke dingen op een lijstje zodat je niets kan vergeten, gewoon als extra geheugensteuntje. Wanneer je aan een checklist begint is voor iedereen anders, sommige mensen zijn het jaar

Lees meer »

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *