logo

Communicant vs. smoelentrekker

Henri de communicant

Henri was waarschijnlijk één van de meest energieke communicantjes dit jaar! Een zalig ventje met een ongelofelijk gevoel voor humor.

Zijn mama koos voor een studioreportage voor het feest en een locatiereportage als bedankingskaartje.

Ik heb beide keren zo genoten van zijn spontaniteit en zijn eerlijkheid, vooral hoe hij trouw bleef aan zichzelf heeft me eigenlijk wel ontroerd op dat moment.

communie

Achteraf kreeg ik een mailtje: “Dankje voor de fotoshoot deze middag. En je geduld…”.
Moeder had er duidelijk zenuwen van gekregen! Ze was zo lief om ook aan mij te denken nadien maar ik vond het eigenlijk helemaal niet erg.

Dit is net hoe ik het graag heb. Henri was helemaal niet bang om zichzelf vuil te maken (een beetje bang voor de hommels in de bloemenstruik, dat wel), croste door de velden en trok gekke bekken als een getrainde komiek!

Maar hij heeft er van genoten! Daar ben ik zeker van!

Hij kon zichzelf zijn, want dat laat ik ALTIJD toe tijdens een fotosessie. Omdat ik werk vanuit het kind en niet vanuit een locatie of een beeld in mijn hoofd.

Dat is trouwens ook steeds wat ik probeer duidelijk te maken aan klanten. Heb geen verwachtingen op voorhand want die worden toch niet ingelost. Is dat tegen mijn eigen boetiek praten? Haha.. nee I don’t care!

Wat je zal krijgen is veel echter, veel puurder en gewoon niet wat je had verwacht.

communie

Hoe vaak ik mensen gerust moet stellen tijdens de fotosessie dat ik echt wel de ervaring heb om de juiste momenten vast te leggen… Want hun kind is gek aan het doen. Nu ja, dat kind doet gek, maar het is ook wel echt zichzelf op dat moment!

Het zalige bij zo’n kinderen is dat je niet moet delegeren, je moet niet construeren. Zij doen het voor jou. Zo’n kinderen moet je volgen en geen “bevelen” geven.

Waarom niet?

Omdat je ze dan, op dat moment, verliest. Je bent ze kwijt en ze zijn niet meer zichzelf… En dat wil je toch? Want je wilt toch een reportage over jouw kind?

communie

Dit lijkt een stilstaand beeld, toch?

Echter!!

Het is niet wat het lijkt.. Ik denk dat Henri hier aan 200 km/uur in het rond aan het draaien was. En op dat moment wachtte ik tot ik de juiste hoek kon vastleggen.

communie lentefeest

Ik heb nog eentje van Henri in de studio. Waar hij en ik het nu precies over hadden weet ik niet meer… Wat ik wel nog prima weet (en dat zie je ook aan de foto) is dat hij ervan genoot en heerlijk “nee” knikte na een paar kleine plagerijen.

Wat een heerlijk communicantje…

communie

Henri mocht zich verstoppen in de struiken!

Heerlijk vond hij dat! Ik heb wel 15 beelden in die struik, hahaha!

communie

Maar wanneer ik hem iets vertelde, kon hij ook erg aandachtig luisteren. Wat je vertelt moet gewoon boeiend genoeg zijn… Zoals bij alle kinderen die druk bezig zijn trouwens.

Henri! Een zalige communicant!

communie

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *