Beelden zijn auteursrechterlijk beschermd.
logo

Communietips

communie

De communietijd komt eraan! Dus!!!! Hierbij schenk ik je onderstaande communietip-lijst!

Ondertussen heb ik al enkele jaren ervaring achter de kiezen met communie- & lentefeesten en kom ik keer op keer dezelfde problematiek tegen. 

Daarom stelde ik voor jullie een handige “communietip” lijst op: wat te doen, leveranciers, hoe je best te werk gaat enz. 

communie fotograaf

Eerst en vooral: 

Wacht niet tot de allerlaatste minuut! 

Of het nu gaat over een fotograaf, een locatie enz. Boek gewoon op tijd.
Dit is een enorm drukke periode en de beste leveranciers zijn er als eerste van tussen. 

Hoe zit dat bij mij? 

Hier beginnen de eerste ouders te boeken rond de start van de grote vakantie. In het najaar begint dat al ferm vol te zitten.

Los daarvan probeer ik het altijd nog op te lossen door na schooltijden en op woensdagnamiddagen extra af te spreken maar je moet al wel wat geluk hebben om een plekje in het weekend te bemachtigen eens we januari zijn. 

Een fotosessie, loslaten! Dit is de beste communietip dat ik kan meegeven!

Ik weet dat de kleren een fortuin kostten en ik weet dat dat belangrijk is. Maar het belangrijkste is je kind, daar ga ik voor.
Elk kind is helemaal anders en hoezeer je een bepaalde pose in je hoofd hebt voor het kaartje, soms werkt dat gewoon niet voor jouw kind.

Ik ga op zoek naar wie hij/zij echt is en probeer hem/haar vast te leggen op die manier.
Waar ik minder belang aan ga hechten is de kledij, dus je kind “in full” zal je minder in beeld krijgen dan close-ups bvb.

Ik zoek naar een spel in licht en schaduw, maar ook in beweging.
Ouders zeggen me vaak dat ze een beeld in hun hoofd hadden op voorhand van hoe iets eruit moest zien en dat ik hen uiteindelijk iets helemaal anders heb gegeven. Ik zie dat als iets positiefs want elk kind is anders, en ik ga niet voor de afgeknauwde poses! Ik ga voor elke shoot op zoek naar dat unieke ding dat jouw kind specifiek weergeeft.

Dus vandaar: laat los. Heb geen bepaalde verwachtingen op voorhand, want het wordt waarschijnlijk ietsje anders dan je eerst had gedacht, net omdat ik op die manier werk.
Heb jij ook nood aan foto’s waar je kind zijn of haar kleine unieke dingskes op te zien zijn? Dan komt dat allemaal wel goed tussen ons! 

Kleren kan je wassen! 

Om een kind volledig zichzelf te laten zijn op de foto, vraag ik om je kind ook effectief zichzelf te laten zijn.
Ik snap dat hij of zij niet in de modder hoeft te gaan rollen maar een klein beetje spontaniteit is toch echt wel nodig. 

De setting: 

Sommige mensen wringen zich in bochten voor de perfecte setting voor hun communieshoot. Dat is echt niet nodig, een goede fotograaf kan op de lelijkste plaatsen nog steeds de mooiste foto’s nemen.
Ondanks dat ik elk jaar bepaalde communiedagen organiseer is de locatie op zich niet altijd zo belangrijk als mensen zichzelf voorhouden. 

communie lentefeest

Accesoires en attributen: 

Ik heb er een bloedhekel aan. Op heel veel blogs en dergelijke blijf je lezen hoeveel specialer accessoires jouw communiekaartje maken: bah! 

Als een kleine accessoire jouw dochter of zoon ten goede komt, zullen we dat zeker hier en daar gebruiken. Maar het is echt nutteloos om op 50 foto’s te staan met telkens datzelfde handtasje, noch voegt het een extra boodschap aan de foto toe. 

Ja maar! Hoe hou je die kids dan bezig tijdens een fotoshoot? 

Hahaha, die vraag krijg ik dikwijls! Mensen gebruiken nogal veel accessoires en attributen omwille van “hen bezig te houden”. Ik kan dat zonder al die dingen, met behulp van kleine opdrachtjes laat ik de kids zich ook amuseren. En nee, dan bedoel ik niet: spring een keer!

Begrijp me niet verkeerd, een accessoire of attribuut kan echt wel, maar alleen als het subtiel blijft en de foto nog steeds om je kind draait. 

GENIET GENIET GENIET! 

Soms krijg ik eens een stressende mama over de vloer, da’s nergens voor nodig. Je komt bij een professionele fotograaf omdat die weet wat er moet gebeuren.
En laat je kind ook even los, ik weet heus wel hoe ik hen moet entertainen zonder dat daar straf of snoep bij te pas hoeft te komen 😉 

Kies welke stijl je wil uitgaan: 

Je kan op locatie gaan of in studio, deze 2 zijn totaaaaaal anders qua belichting. Het is dus wel belangrijk om even stil te staan of je voor kunstlicht gaat of natuurlijk licht.  

Om de verschillen in stijl te zien kan je mijn portfolio hier bekijken.

communie lentefeest

Nog meer communietips!

Leveranciers: 

Mijn absolute favoriete leveranciers: 

Studio Lala: 

Doe je de decoratie liever zelf? Studio Lala heeft echt een leuk arsenaal aan (personaliseerbare) spullen! 

Sfeerlab & Amuse Amusant: 

Beiden door dezelfde eigenaars uitgebaat. Zij verhuren, stylen maar doen ook catering.
En dat doen ze héél goed!

V-Formation:

De beste en leukste springkastelen? Die vind je hier! No more van die slecht onderhouden vodden die je gaat huren bij het tuincentrum in de buurt. De springkastelen van V-formation zijn echt tip-top in orde, zowel van kwaliteit als in onderhoud. 

HelloJosephine:

Geen typische communiekledij op zich, maar wel een topmadam met veel talenten en schuuuuune kledij. Dan ben je bij Petra van Hellojosephine wel aan het goede adres vind ik. 

Fashion:

Momenteel ben ik helemaal gek van de kledij van Morley. Tefenwoordig is dit een beetje een hype en kan dat over een aantal jaren anders zijn, maar momenteel bekoren ze mijn hart volledig. 

Pins & Braids 

Mijn favoriete hairstylist is zonder twijfel Stefanie! I love her! We werken trouwens ook heel vaak samen. De haartjes die gestyled zijn in de dit blogbericht zijn allemaal haar verdienste.

Schoenen: 

Aap-Noot-Mies 

Bubbles 

Raaf en Vos

Paper planes

communie lentefeest

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *