logo

Day in the life reportages

Vijf jaar geleden werd ik voor het eerst mama, om eerlijk te zijn had ik alles erg onderschat.
Toen nummer twee werd geboren merkte ik opnieuw dat ik geen idee had wat me zou overkomen.

De eerste jaren waren alleen maar chaos en slaaptekort.

Ik vind hen ongelofelijk vermoeiend, maar ook zo ongelofelijk hilarisch.

Ik kan er niet tegen als alles idyllisch wordt afgeschilderd. In het echte leven zijn mijn kinderen geen zeemzoete sprookjesfiguren, maar eerder melancholische snotapen.

Met deze gedachte ben ik begonnen met Day in the life fotografie. Het is volgens mij zoveel mooier om je leven echt te tonen, gewoon zoals het is. En de beelden die hieruit komen zijn steeds zalig en hartverwarmend.

Day in the life reportage

Dit is nu waar ik echt voor leef. Daarom zie je Day in the Life immers erg vaak terugkeren in mijn portfolio. Maar wat is deze reportage nu precies? Wel, het draait allemaal rond het tastbaar maken van liefde en het tonen van hoe gezegend je bent als je geliefd wordt. Voor mij is dit immers de grootste zin van het leven. Vandaar ook de benaming 'Intieme gezinsreportages', want hoe mensen hun leven invullen en hoe ze hun liefde voor elkaar uiten is erg intiem.

Hoe gaat het in zijn werk

Voor een Day in the Life-reportage kom ik bij jullie thuis langs en leg jullie 'ware zelf' vast. Dit betekent in de praktijk dat er niet geposeerd wordt, dat is absoluut verboden! Je gaat gewoon je dagdagelijkse gangetje. Dat kan gaan van gezellig thuis in de zetel hangen, naar de winkel gaan voor een snelle boodschap, op het bed springen met je kids of tuinieren; wat jullie maar leuk vinden om samen te doen!

Als jullie toch graag een geposeerde foto willen, dan plannen we dit aan het einde van de sessie in. Laat het me even op voorhand weten mochten jullie zo'n foto wensen, dan zijn er geen misverstanden. Vertel er dan ook zeker bij welke momenten er precies vastgelegd moeten worden zodat ik me optimaal kan voorbereiden.

Ondanks dat er niet geposeerd wordt, kan het gebeuren dat ik soms wat tips geef in verband met het licht. Als dat niet echt goed zit, zal ik voorstellen om even van plaats te veranderen. Want zonder mooi licht, zijn er amper mooie foto's. Licht gaat hand in hand met emotie en beweging, iets om zeker in het achterhoofd te houden!

Verder vind ik het ook erg belangrijk dat jullie het concept van Day in the Life volledig begrijpen. Alleen dan halen we het onderste uit de kan en maken we er samen een meer dan geslaagde reportage van. Toon dus zonder schroom of schaamte dat jullie elkaar graag zien, ook al voelt het aanvankelijk wat onwennig met een fotograaf in de buurt. Vergeet dat ik er ben, leef en geniet zoals je dat 'nog nooit eerder deed'. En vooral: Vertrouw erop dat ik mijn ding doe. ;) Zo zijn wij een match made in heaven!

day in the lifeday in the life day in the life day in the life fotografie gezinsfotograaf day in the life day in the life 394A7868 nieuw Zeeland kinderen nieuw Zeeland kinderen day in the life fotografie day in the life day in the life day in the life day in the life day in the life day in the life day in the life day in the life day in the life day in the life

 

One thought on “Day in the life reportages”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *