logo

Een communiereportage plannen?

portretfotograaf

Een goeie foto bereik je door een perfecte communiereportage.

Vaak krijg ik de vraag van ouders hoe het komt dat ik hun communiekant of lentefeestbeest zo goed heb vastgelegd, hoe het komt dat zij zo zichzelf zijn op de foto.

Daarom leg ik even uit hoe ik een communiereportage aanpak.

Het is erg belangrijk dat je een connectie voelt met de fotograaf die de foto’s neemt voor de communie of lentefeest (of eender welke reportage)

Om die reden vraag ik in de eerste plaats om wat te lezen op de website, te kijken naar de beelden en eventueel de “over mij” pagina te lezen.

Ik fotografeer graag intieme beelden, foto’s die jouw kind, jouw kind maken. Kleine typerende uitdrukkingen, bewegingen.. enz.

Daarom bouw ik steeds een band op met mijn model. Ik hou oprecht van kinderen en voel me erg nauw verbonden met kinderen.

Op de één of andere manier zie ik in elk kind dat ik fotografeer stukjes van mijn eigen kinderen, kleine dingetjes waarom ik onvoorwaardelijk van mijn kinderen hou. En doordat ik die kleine dingetjes herken in anderen hun kinderen, hou ik ook echt oprecht van hen.

Ik kan verder moeilijk verwoorden waarom een communiereportage zo vlot verloopt. Het gaat gewoon steeds heel vlot en aangenaam, heel ongedwongen.

Een communiereportage is voor mij een moment om jouw kleine kapoen zijn of haar volledig weer te geven zoals jij hem/haar herkent.

Maar daar nog een diepere betekenis aan te geven, door de combinatie van licht, compositie, intimiteit en kwetsbaarheid maar ook liefde weer te geven in de foto.

Pas op, ik hoor je denken; “ja maar dat gaan hier toch geen depressieve foto’s zijn hé!”
Haha! Nee tuurlijk niet, kwetsbaarheid en intimiteit staan voor mij niet gelijk aan depressiviteit, maar als je kind zeer verlegen is, of een dromer is, dan ga ik dat vastleggen.

Maar wanneer je communiekant zeer uitbundig is en heel erg grappig is dan ga ik dat ongelofelijke enthousiasme vastleggen!

Mijn aanpak is voor elk kind helemaal anders, maar langs de andere kant ook heel erg hetzelfde.

Ik ben zelf een erg open persoon en ben erg oprecht, kinderen hebben daar een rader voor! Ik denk dat dat de reden is waarom ze mij zo snel vertrouwen.

Als mijn vorm van fotograferen jullie aanspreekt dan nodig ik jullie uit om contact op te nemen.

Mocht dat niet het geval zijn dan is dat prima! Ik ben zeker dat je iemand vind die helemaal bij jullie past. Jullie mogen mij gerust vragen of ik iemand ken die beter bij jullie past! Ik heb heel veel lieve concullega’s waarvan er zeker iemand bij jullie past!

Enkele tips die ik steeds kan meegeven voor een communiereportage:

  1. Don’t strike a pose (ik kan me onmogelijk iemand voorstellen die echt houdt van foto’s met handen in de zij)
  2. BEWEEG!! Beweeg met overdreven bewegingen, een foto is geen video. Om die reden moeten modellen altijd wat over the top bewegen.
  3. Wees jezelf! Jaja tuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer je gezicht te ontspannen. Lukt het niet? Dan doen we ademhaling oefeningetjes! Haha (echt waar!!). Jezelf zijn komt vaak automatisch in combinatie met puntje twee.
  4. Is je communiekant verlegen? Er zijn soms mensen die zich hierover zorgen maken, maar het is echt niet erg om verlegen op de foto te staan. Vaak zijn dit te mooiste modelletjes, omdat die iets heel erg dromerigs over zich hebben (en dat is net iets waar ik erg van hou.
  5. Location, location! Het is helemaal niet zo belangrijk als het lijkt. Maar hou er wel rekening mee dat het nog erg koud kan zijn begin van het jaar, soms sneeuwt het nog in maart.) Daarom heb ik steeds enkele fantastische binnenlocaties in mijn broekzak die ik vastleg op bepaalde dagen, speciaal voor mijn klantjes! Je kan dit best op mijn evenementenpagina opvolgen waar en wanneer deze doorgaan
  6. Ik maak steeds tijd voor gezinsportretten tijdens de communiereportage. Soms start ik ermee om de communiekant vertrouwd te laten voelen, soms eindig ik ermee, hangt een beetje af van de situatie, ik voel steeds aan wat beste is voor de communiekant.
  7. Kleren kan je wassen: kleren kunnen vuil worden, maar een kind constant wijzen op het niet vuilmaken van de kleren is niet enorm bevorderlijk voor hun spontaniteit tijdens de communiereportage.
  8. Studio of locatie? Bekijk misschien even dit filmpje, aan de hand daarvan weet je al veel beter welke beelden je aanspreken tijdens een communiereportage. (close-ups voorzie ik altijd
  9.  Probeer voldoende op voorhand te boeken, zodat je geen stress hebt dat de foto’s en producten klaar zullen zijn.
  10. Vertrouw mij!!

Creatieve tips: Een melkbad voor jong & oud

Creatief aan de slag: Een melkbad fotograferen! Een melkbad?.. Ja! Een melkbad! Hoe cool is dat!  Meestal als je foto’s ziet passeren van een melkbad zijn die nogal kitch en niet helemaal mijn ding.  Dus ik probeerde het zelf eens! En het is supertof om te doen.. Daarnaast hoeft het helemaal niet kitch te zijn:  https://youtu.be/hIkO6Kf6k24 Bloemen, blaadjes en citrusvruchten  Je kan zelf kiezen wat je in het bad doet, al is het wel belangrijk te weten dat je best

Lees meer »

De leukste communie attributen

Komt eraan! Mijn favo communie attributen Mijn geheim? Ik gebruik eigenlijk niet zo graag attributen. Alleen(!) wanneer ze echt een meerwaarde bieden voor het kind (meer op het gemak, mooier bij kledij).. En daarvoor leg ik altijd wel wat favorietenlijstjes klaar bij winkeltjes die ik fantastisch vind. Bekijk ze hier Waarom ik kies voor Etsy Op Etsy steun je kleine ondernemers die hun hart en ziel steken in hun business. Je kan makkelijk zien aan de recensies of ze betrouwbaar

Lees meer »
studio fotografie spontaan

Communie of kerst? Sessies in de studio

Maja gij! Dat kan speciaal zijn!Het enige dat belangrijk is voor me is dat het spontaan blijft (en leuk!!)In deze shoot kan je onze test zien! ik en Penstreel gaan samenwerken voor de kerst- en communiesessies. Maar het thema? Dat blijft hetzelfde! Want “a touch of gold” dat kan voor beiden! En zo zijn we eindelijk af van die terrible accesoires! Gewoon lekker puur-natuur met wat gouden plamuur 😉 Vind je het leuk om eens achter de schermen te piepen?

Lees meer »
communie fotografie jongen

Communie fotografie voor een jongen?

Jongens zijn moeilijker!.. Hoor ik vaker, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan jongens even goed op een mooie manier fotograferen, net zoals dat bij meisjes kan. Maar misschien is het gewoon interessant om de stereotypen weg te laten?Waarom zou fotografie voor de communie bij jongens zoveel moeilijker zijn? “Omdat ze het minder leuk vinden!” “Omdat je minder leuke attributen kan gebruiken!”Dat zijn zowat de meest gebruikte antwoorden die ik dan te horen krijg. En ik snap

Lees meer »
portretfotograaf

Een communiereportage plannen?

Een goeie foto bereik je door een perfecte communiereportage. Vaak krijg ik de vraag van ouders hoe het komt dat ik hun communiekant of lentefeestbeest zo goed heb vastgelegd, hoe het komt dat zij zo zichzelf zijn op de foto. Daarom leg ik even uit hoe ik een communiereportage aanpak. Het is erg belangrijk dat je een connectie voelt met de fotograaf die de foto’s neemt voor de communie of lentefeest (of eender welke reportage) Om die reden vraag ik

Lees meer »
studio fotografie workshop

Communie checklist!

Een communie checklist samenstellen! Of het nu is voor de communie, lentefeest, huwelijk of voor eendere welk event, een checklist is altijd handig. Zo som je voor jezelf op wat wel en niet belangrijk is voor jou en bespaar je jezelf nadien paniekmomentjes. Een checklist is heel persoonlijk! Schrijf al jouw belangrijke dingen op een lijstje zodat je niets kan vergeten, gewoon als extra geheugensteuntje. Wanneer je aan een checklist begint is voor iedereen anders, sommige mensen zijn het jaar

Lees meer »

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *