Communiereportage - lentefeest

Hoe plan je alles in - Praktische tips

Connectie 

Het is erg belangrijk dat je een connectie voelt met de fotograaf die je kiest voor de communie of het lentefeest. Dus als je iemand kiest, kijk dan niet naar de prijs maar naar wat je voelt bij de fotograaf, dan heb ik het niet alleen over de beelden maar ook hoe die zichzelf omschrijft of profileert op social media. 

Indien je geen fotograaf wilt boeken en liever aan de slag gaat met je eigen foto’s doe dat dan niet zonder voorbereiding (je leest deze blog dus je bent al supergoed bezig!) 

Bij het plannen van een communiereportage is het volgens mij belangrijk dat het gaat over jouw kind, kleine typerende uitdrukkingen, bewegingen enz. Wanneer je teveel gefocust bent op resultaat en te weinig op je model dan krijg je dat niet in beeld. 

 

communiereportage productiviteit hacks focus business workshop cursus ondernemers

Communiereportage & momentum

Een communiereportage is het moment om jouw communicant volledig weer te geven zoals jij hem/haar herkent. 

Maar dat is niet genoeg, je kijkt ook naar licht, compositie, intimiteit en kwetsbaarheid en je wil die liefde weergeven in de foto. 

Al die onderdelen versterken je foto’s. Als je dit graag wilt leren dan toon ik je dat hier. 

Wat als je kind verlegen of dromerig is? 


Vraag dan niet om iets anders te doen, go with the flow! Als je kind net heel uitbundig is en geen seconde stil staat dan kan je dat grappige tafereel vastleggen .

Er wordt te vaak gedacht dat een communiereportage volgens typische regeltjes moet verlopen. Maar eigenlijk is het het makkelijkst om je kind te volgen en je niet te focussen op resultaten. Je kind voelt deze druk aan en zal zich niet meer als zichzelf kunnen gedragen. 

Een goede foto dankzij een perfecte communiereportage

Mijn aanpak is voor elk kind anders. Soms tot teleurstelling van cursisten en studenten die mijn workshops volgen, want zij zouden soms graag horen dat  1 specifieke manier goed genoeg is, dat zou echter te gemakkelijk zijn.

Elk kind vraagt een andere aanpak en daardoor krijg je de resultaten die je wilt behalen: Focus op het moment. 

Ik behaal die resultaten door oprecht, kwetsbaar en open te zijn tegenover mijn klanten. Ik hoop/denk dat dat de reden is waarom kinderen me snel vertrouwen. 

Wil je graag een fotoreportage bij me boeken dan kan dat, of ik kan het je leren in deze cursus. 
Ik schoolde de laatste jaren meer dan 14.000 fotografiestudenten (ouders, hobbyisten en professionelen) en werd de laatste 2 jaar verkozen tot top 100 beste kinderfotografen ter wereld. 

De top 10 tips om je communiereportage in te plannen: 

  • Don’t strike a pose (ik kan me onmogelijk inbeelden dat er echt iemand houdt van foto’s met de hand in de zij)
  • Beweeg: Altijd blijven bewegen en dat mag over the top zijn. Op foto zie je dat niet en op die manier blijft je communicant zichzelf 
  • Wees jezelf: Ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan maar niet alleen je lentefeestbeest of communicant moet zichzelf blijven, ook jij moet relaxen .
  • Er is geen moeilijk karakter om te fotograferen: Enkel een fotograaf met andere verwachtingen 
  • Location, location: Het is niet zo belangrijk als het lijkt. Maar hou er wel rekening mee dat het in het communieseizoen echt nog koud kan zijn. Een communiereportage in maart met blote benen buiten is afzien.  In deze cursus help ik je daar ook mee verder. 
  • Gezinsportret: Nu je toch bezig bent leg dan even je gezin ook vast. Dit kan je laten doen door een professionele fotograaf. (ik maak daar vb altijd tijd voor mocht je me boeken) of je kan het leren in deze cursus. Zo kan je het helemaal zelf doen. 
  • Kleren kan je wassen: Gelukkig! Tijdens een communiereportage worden kleren al eens vuil. Als je dat niet wilt dan blijf je beter binnen. 
  • Studio of locatie: Bekijk even bovenstaande video, aan de hand van beelden kan je al goed uitvogelen welk jij het mooist vindt om mee aan de slag te gaan. Ook op mijn Pinterestaccount vind je vele voorbeelden. 
  • Boek je een fotograaf? Boek dan voldoende op voorhand, de goede fotografen zijn altijd vrij vroeg op voorhand volboekt. Indien je de communiereportage zalf wil uitvoeren. Doe dit dan ook voldoende op voorhand, want ook kaartjes enz. nemen tijd in beslag. 
  • Vertrouw je fotograaf na onderzoek of vertrouw op je eigen gevoel als fotograaf! 

DIY communion

Ik geloof dat iedereen kan leren fotograferen. Het is een kwestie van leren kijken. 

Ik leer mensen fotograferen zonder technische poespas en met de nadruk op emotie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top