Een zelfportret maken...

Hoe doe je dat nu precies?

Mijn favoriete tools op een rijtje! 

Een zelfportret maken van jezelf of van je gezin dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. 

Elk jaar probeer ik enkele foto’s te maken van ons gezin en mezelf zonder de hulp van een extra fotograaf erbij. (pas op, ik boek nog steeds elk jaar een fotosessie omdat ik mijn herinneringen echt belangrijk vind. Maar voor het portret bij oma op de kast steek ik zelf mijn handen uit de mouwen.)

Om je camera shutter op afstand te bedienen (bij Canon) kan je ook deze app downloaden
Check even of die compatibel is voor je begint (ook dat kan je terugvinden op bovenstaande pagina)

Je kan in onderstaande video zien hoe je deze kan installeren en dan kan je meteen aan de slag met het maken van je zelfportret: 

Je hebt geen canon om je zelfportret mee te maken

Geen probleem, ik ben zeker dat er nog andere apps bestaan die compatibel zijn met andere merken. In dat geval ga je best even Googlen:
 “App Connect camera + merk”. 

De meeste apps op camera zijn verbonden met je WiFi netwerk waardoor je geen extra bediening hoeft aan te kopen. Maar ook dit hangt ervan af welke camera je hebt. 

De Joby Grip tight

Ik heb deze zelf nog niet gebruikt om een zelfportret te maken. Maar ben wel grote fan van Joby. Dus indien je een statief wil gebruiken dan zou ik zeker en vast deze aanraden. 

Dit gebruik je indien je geen camera zou gebruiken maar enkel en alleen een zelfportret zou willen nemen met je smartphone, er zit ook een afstandsbediening bij zodat je hem vanop afstand kan bedienen. 

De gorillapod

Het grappigste statief op de planeet. En ik gebruik het zelf ook relatief vaak, om een zelfportret te maken maar ook voor veel andere dingen. Het leuke van dit statief is dat je het overal kan op bevestigen, zelfs rond bomen, palen, you name it. 

Ik gebruik het niet alleen voor mijn camera en smartphone maar ook voor mijn off camera flashes. Dit is echt een heerlijk statief dat voor zowel hobbyisten als professionelen een hele grote meerwaarde is om in de tas te hebben. 

Je hebt ongelofelijk veel varianten. Maar ok zich hoef je niet te zot te doen. Je hebt er al eentje voor een degelijke prijs en de kwaliteit is fantastisch. 

De mijne vind je hier.

Ook deze is trouwens van Joby en kan je gewoon lekker combineren met bovenstaande. Misschien wel interessant om te weten zodat je geen dubbele attributen aankoopt. 

Draadloze afstandsbediening om een zelfportret te maken

Deze afstandsbediening werkt op de meeste canon camera’s. Wederom: heb je een ander merk nodig dan kan je Googlen “Draadloze afstandsbediening + merk camera”  

Tip: Bekijk eerst of je wel een afstandsbediening nodig hebt. ik heb het nooit eerder gebruikt en heb voldoende met mijn camera in combinatie met smartphone. Je vindt hem hierzo  

Een zelfportret maken met behulp van een universele tripod

Yes! Deze gebruik ik zelf ook, hij gaat al jaren mee en ondanks dat ik zeker ben dat er kwaliteitsvollere statieven bestaan (die heb ik ook) ben ik heel blij met deze, want ik neem deze vaak mee op reis en sleur hem overal mee. Hij kan tegen een stootje maar ik ga ook niet huilen als hij stuk zou gaan omdat de aankoopprijs zo laag was. 

Ondanks bovenstaande zei ik het al: Ik heb hem al jaren en hij werkt nog steeds perfect. 

Nadeel: Met iets zwaardere toestellen is het moeilijk om hem waterpas te plaatsen en kan je een scheve horizon creëren (gelukkig kan je dat rechttrekken met Lightroom (another must have voor elke fotograaf – En liefst op de desktop. Ik geef hier trouwens een gratis workshop over: Je kan je hier inschrijven

Je zelfportretten leren maken zoals nooit tevoren?

Tools zijn absoluut leuk om toe te passen! Maar je moet het ook nog kunnen in de praktijk. 

Hoe je spontane foto’s neemt van jezelf met je gezin/ familie en je kids leer je in de workshop “Happy Family”. Het is een zeer laagdrempelige workshop speciaal voor ouders & hobbyisten zonder veel ervaring. Ideaal om mee te starten dus! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top