Familiefotografie leren gaat zo

Familiefotografie, hoe leer je dat?

Ik laat je even meekijken achter de schermen en mijn denkwijze

Deze week mocht ik langsgaan bij Bieke! 

En Bieke is één van mijn trouwste klanten. Ze komt elk jaar langs en ondertussen voelt het aan als een onuitgesproken traditie.

Top 100 beste gezinsfotografen ter wereld

Familiefotografie is altijd één van mijn favoriete vormen van fotografie geweest. Wat mij vooral boeit hierin is dat ik mag snuisteren in woningen, haha! Maar ook de familiebanden vast leggen en hoe ze met elkaar omgaan. Dan denk ik na hoe ik de connectie en de liefde van de familie zo tastbaar mogelijk in beeld kan brengen. 

Al ruim 2 jaar op rij werd ik verkozen tot top 100 beste kinderfotografen ter wereld. 

Enik ben overtuigd dat dat is omdat ik heel veel interesse heb ik wie mijn modellen zijn. Hierover geef ik ook een gratis online  cursus 

Mijn waarom

Zodat je jaren later, wanneer sommige mensen helaas fysiek niet meer aanwezig kunnen zijn, toch nog die speciale connectie kan voelen. Elke keer wanneer je naar de foto’s kijkt.

Ik krijg regelmatig de opmerking na een fotosessie dat mensen schrikken hoe goed ik hun kleine IK kan vastleggen. Wie ze echt zijn, dat is omdat ik oplet! Ik ben dan ook zoooooo moe na een fotosessie, hété! Van al dat concentreren.

Familiefotografie

Zoiets kan je zeker en vast leren, door goed op te letten. Op mijn IG pagina @Fotograeve deel ik veel tips hierover. 

Ik geloof dat iedereen kan leren fotograferen. Maar… Laat je gezin ook af en toe vastleggen door een andere persoon, zodat je er bij opstaat. Maar ook om fotografie naar waarde te leren schatten. 

Als je zelf nooit betaalt voor fotografie dan waardeer je je eigen fotografie ook minder. Dat is heel psychologisch maar ongelofelijk waar. 

Je groeit ook ontzettend door het zien fotograferen bij anderen. Dus het is niet alleen een vorm van waardering voor jezelf, je gunt het er ook een collega mee en je leert er ook nog uit als fotograaf. 

Schoon hé hoe die dingen kunnen zijn? 

familiefotografie kim de graeve fotograeve fotografie cursus online cursus leren fotograferen je kinderen fotograferen gent belgie beste fotograaf belgie kinderen

Familiefotografie is moeilijk

Je moet in een recordtempo alle kleine dingetjes zien, maar vooral voelen. De grootste fout die ik fotografen zie maken is dat ze te onbewust fotograferen en teveel bezig zijn met hun camera en net met het moment. 

Blijf jezelf trainen. 

Fotografiecursussen  

Ik gaf reeds les aan 14.000 fotografiestudenten, kan je je dat voorstellen? Crazy Number hé. Zij bestonden uit professionelen, ouders en hobbyisten. 
Als je graag mee wil doen met één van de online cursussen dan kan je ze hier vinden:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top