Overzicht nieuwsberichten

Fotograaf gezin want-ik-heb-er-zin-in !!

Fotograaf gezin : alleen wanneer je er echt zin in hebt kan het slagen !

Het lijkt gek: “fotograaf gezin ik-heb-er-zin-in”… maar kinderen voelen als geen ander welk enthousiasme je in je mars hebt. Heb je een slechte dag en is het allemaal even te veel? Wees er maar zeker van dat de kinderen tijdens de fotoshoot ook minder zin gaan hebben om mee te werken!

Daarom is het belangrijk voor de fotograaf om elke negatieve impuls van de dag volledig uit te schakelen en om te zetten in positieve energie.

“Fotograaf gezin ik-heb-er-zin-in”

Nu, ik heb zelf enorm veel geluk! Ik hoef geen negatieve impulsen van de dag uit te zetten in 99 % van de gevallen (Natuurlijk ben ik ben ook maar mens en heb ook al eens tegenslag!). Bij mij is het een wisselwerking, ik word echt ongelofelijk gelukkig dankzij het fotograferen van kinderen. Dat klinkt nu allemaal heel melig, misschien zelfs als een commerciële verkooptruc, maar het is echt zo!

Ik hou er van om de toeschouwer te zijn van een gelukkig gezin .

Door middel van kleine opdrachten probeer ik het gezin uit hun oncomfortabele houding te halen. Tijdens een shoot wil ik vooral dat het gezin geniet van elkaar en niet te veel op mij gaat letten. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan maar die opdrachten zijn hiervoor echt wel super handig!

En zo kom je tot een “fotograaf gezin ik-heb-er-zin-in “. Zelfs papa’s die er op het eerste gezicht echt geen zin in hebben komen echt wel los. En die kleine, peuterpuberende kleuter? Die krijg ik echt wel helemaal tot zijn gekke zelf!!

NOT DONE bij ” fotograaf gezin ik-heb-er-zin-in “:

Boos worden! Of proberen straffen met iets dat ze later niet zullen mogen als ze iets niet doen voor de shoot!

Ik krijg er kiekenvlees van als ik die dingen zie of hoor want het geeft meteen een negatieve werking aan de shoot. Kinderen die moeten presteren voor de camera hebben er automatisch geen zin meer in (hoe zou je zelf zijn?). Laat het los en geniet van elkaar.

Wil je dochter niet aan die bloem ruiken? So what, er zijn nog tonnen andere opdrachtjes die ze misschien wel zal willen uitvoeren.

Zet nooit druk op je kinderen, je ziet dat in de foto en het is gewoon niet gezellig – voor niemand. Ook niet voor jezelf trouwens.

“O nee dat zal niet gaan, want hun kleren worden vuil…”

Get over it 🙂 Het zijn kinderen, hun kleren worden vuil. Ik zal hier en daar waarschijnlijk een paar vieze snottebellen in beeld hebben. Er zal af en toe een onderbroek op het beeld staan of misschien wel een kind met de vinger in de neus. Wat haar in de ogen of een hemd dat uit een broek hangt.

Ik denk dat dit bij jullie thuis ook wel zo is. Dus wat wil je nu precies op foto? Perfecte wassen beeldjes uit een doosje of liever toch jullie eigenste kleine varkentjes die plezier maken ?

 

Zijn deze laatste 2 puntjes wel belangrijk voor je? Niet erg 🙂 Misschien passen wij dan gewoon niet bij elkaar en vind je ergens anders wel de juiste fotograaf voor jullie gezin.

Zo niet? We are a match made in heaven!!

De verschillende formules voor fotoshoots en reportages vind je hier. Neem gerust contact op via e-mail of telefoon via het contactformulier.

Fotograeve verplaatst zich door heel België en verder maar de thuisbasis ligt in Gent.

 

Deel dit bericht op sociale media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top