logo

Fotograeve in Kasteel van Hoen in Limburg!

Valerie & Pieter boekten hun huwelijk vorig jaar al, maar pas enkele weken geleden bekeek ik de planning in detail en viel de locatie me op: "Kasteel van Hoen".

Kon het die ene locatie zijn? Ik voelde mijn grootste nachtmerrie een klein beetje werkelijkheid worden...

Kasteel van Hoen en fotografie

Was dat het kasteel waar twee van mijn lieve collega's een periode voordien op aan het vloeken waren? Waar zij zo zenuwachtig van werden dat ze last minute toch nog een second shooter inschakelden voor de zekerheid? En waar die collega zo gedetailleerd mogelijk begon uit te leggen hoe er best geflitst werd, dat "bouncen" absoluut niet mogelijk was en je verplicht was van "OCF" te gebruiken? (sorry voor alle nerdy technische info!) ;-)

Bij navraag bleek het te kloppen. Het was hem! Ik had het Kasteel van Hoen tot nu toe nog niet veel aandacht gegeven. Ik hoorde het af en toe wel van collega's, maar het kasteel ligt in Limburg, zowat 150 kilometer van huis. Het moet al lukken dat ik net daar terecht kom, toch? Maar nu moest ik wel...

Maar allez, van een uitdaging leer je het meest dus ik ging er voor!

Op naar Hasselt

Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik niet de allerbeste chauffeur ben. Nu, ik ben natuurlijk niet slecht - als fotograaf rij je wel wat af. Ik heb alleen de neiging om in slaap te vallen. Ik steek het op babytrauma's! Mijn ouders konden toen ik een baby was niets met mij aanvangen 's nachts en gingen dus toertjes rijden met de auto om me in slaap te wiegen.

Ik hou dus absoluut niet van lange afstanden, en naar Hasselt rijden heeft me een jaar geleden trouwens een zwaar accident opgeleverd... Daarom vertrok ik de dag op voorhand al richting Limburg, met een tussenstop in Berchem (klein omwegske) waar ik een date had met mijn lieve collega Sophie De Groote.

Van Hasselt naar Lummen

Nu we toch over angsten praten, te laat komen is er nog zo één!

Ik stond dus veel te vroeg op en kwam ondanks het treuzelen (toch tijd genoeg?!) nog best wel wat te vroeg bij Valerie & Pieter thuis aan. Foto's van het klaarmaken vonden ze namelijk niet echt belangrijk.

Eigenlijk was ik stiekem blij dat ik te vroeg was... Want ook al twijfelde Valerie even of ze wel wilde dat ik het huis rondliep, ik slaagde er toch nog in om foto's te maken van het klaarmaken! (YES!)

En dan ga ik op ontdekking

Het eerste wat me opviel was de band tussen Valerie en haar broer. Die was mooi! Het tweede dat me opviel was dat Pieter's papa iemand was die ik die dag in de gaten wou houden. Volgens mij ging die nog wel zorgen voor leuke foto's ;-)

Dan kwam de mama van Pieter in mijn vizier - een gevoelige, liefdevolle dame die ongelofelijk veel trots uitstraalde. De petekindjes, twee kleine varkentjes vol levenslust die in het rond knorrend "METIIEEEE" riepen. De oma en opa, wat een stel! Al zo veel jaren getrouwd en nog steeds zoveel levensvreugde, maar vooral ook liefde en respect voor elkaar. Ze straalden een bepaalde rust uit, zoiets dat alleen kan wanneer je echt het doel van het leven hebt gevonden.

Als laatste zag ik de ouders van Valerie. Een zorgzame, stijlvolle mama en een stille papa die me op verschillende momenten van de dag ontroerd heeft, gewoon door de manier van hoe hij reageerde op de gebeurtenissen tijdens de ceremonie... Fijn om al die prachtige mensen te zien!

Het stadhuis

Een damespaard, het damespaard, het damespaard rijdt zo..

Tijdens het eten viel het me op hoeveel zorg er gedragen werd voor de kindjes. Elke volwassene heeft wel eens over hun bol gewreven, of hen even een moment geknuffeld of met hen gespeeld.

De fotosessie!

Spannnendddd altijd die fotosessie! Het koppel kijkt de fotograaf met grote ogen aan: "wat moeten we doen?". En dan zeg ik: "dat weet ik niet".

Hahaha! Af en toe staan koppels wel eens rond te kijken in het begin van de sessie...

Ik kan dat toch ook echt niet weten? Wie weet is een koppel wel helemaal niet romantisch en vraag ik dan om heel de tijd te zitten knuffelen overal?! Dat werkt niet...

Wat vinden jullie leuk? Welke activiteiten doen jullie vaak samen? Wat zouden de beste foto's zijn van jullie samen? Dat zijn de vragen die je op zo'n momenten moet stellen.

De locatie was voor mij een beetje een moeilijke, de fotosessie ging ook door op Kasteel van Hoen. En ok, je gaat me zeker niet horen klagen over de locatie op zich maar het weer werkte wat tegen - er was overal enorm felle zon. Bakstenen muurtjes achterop de foto is trouwens ook niet het meest idyllische in mijn hoofd. Weinig goede opties dus - of ligt dat aan mij?

Toen vroeg ik wat Valerie en Pieter leuk vinden om te doen en meteen begonnen ze te voetballen! Oh my... Wat heb ik er van genoten om dat te fotograferen! Achteraf had ik wel ook wat spijt dat ik het niet langer door heb laten gaan, volgens mij had ik nog een stap verder kunnen gaan en nog veel leuke foto's kunnen trekken.

Wat later gingen ze  samen lopen, want dat vinden ze ook fijn om te doen. En daarna gingen ze klimmen... Zalig zo twee turnleraren voor de lens!

Een ceremonie vol waterlanders

Tijdens de ceremonie was ons klein Kimmeke daar. Dat klein gevoelig treezeke, dat altijd geraakt wordt door mooie dingen... En dan moet madam de fotograaf zich inhouden om niet te gaan huilen.

Ondertussen hield ik enkele prooien in de gaten om te fotograferen, maar ze waren allemaal net iets te bewust van hun omgeving om de echte waterlanders te kunnen vastleggen op harde plaat. Dus moest ik het maar doen met enkele waterige oogjes...

Hoe moeilijk het Kasteel van Hoen ook is als fotografielocatie, zo mooi is hij wel voor een huwelijksfeest!

Het WK en twee voetbalschermen

Als voetballeek (understatement) heb ik daar weinig aan toe te voegen, dus ik laat de beelden maar voor zich spreken. (oja! België-Brazilië)

Een feestje

Tijdens het feest was daar onze Sam Gooris! Zo hilarisch! Zalig om te zien hoe iedereen daarop reageerde!

Zo rond half 1 kwam het moment dat het er op zat voor mij. Ik vroeg op mijn kousenvoeten of ik nog wat mocht blijven. Dat doe ik wel vaker, dan oefen ik nog wat voor mezelf en geniet ik gewoon van de avond. Meestal bespreek ik dat op voorhand al eens maar bij hen was het mij ontglipt.

Ik heb me zooooo geamuseerd tijdens hun avondfeest! Om 02.30 uur nam ik de wijze beslissing om de camera opzij te leggen... De beelden werden iets te 'uhm' - ja zo gaat dat. En om 5 uur lag ik onder de lakens. Eigenlijk wilde ik nog niet naar huis, maar ik hoorde bij de laatste 15 aanwezigen dus begon ik het een beetje akward (van mezelf) te vinden om nog langer te blijven ;-)

Dag Limburg, hello Gent!

Om 8 uur reed ik in één trok door naar Gent om zo snel mogelijk aan de beelden te beginnen want daar had ik nu eens echt zin in! Zo rond 16 uur deed ik nog een schoonheidsslaapje, want dat was toch nog nodig na zo'n avond en nacht...

Ohja, het Kasteel Van Hoen viel uiteindelijk wel mee! Het is echt een prachtige locatie, maar technisch toch wel wat lastig soms. Ik heb veel gesleurd met de statieven en hier en daar iets opgemerkt dat ik bij een volgende gelegenheid anders ga aanpakken...

Maar wat en tof feest! Ik laat jullie zelf beslissen of de beelden goed genoeg zijn of niet :)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *