Overzicht nieuwsberichten

Moeder & Fotograaf


Ik ben zo’n moeder


Ik ben zo’n moeder die zelden op de hoogte is wat er nu echt aan de gang is op school. Eentje die dat mailtje niet heeft gekregen, over het hoofd gezien of per ongeluk door de automatische piloot verwijderd werd voor ze er ooit bij stil kon staan dat daar iets belangrijks instond.

Ik ben zo’n mama die niet de tijd maakt om het schoolkrantje te lezen. Met de school gaan zwemmen vind ik veel te koud en ik slaag er nog maar net in om mijn kind op tijd af te zetten…

Ik ben die moeder.

Verder heb ik al eens vooroordelen over de moeders die dit allemaal wel doen en dat is hoogstwaarschijnlijk ook omgekeerd zo, haha!

Maar waar ik zeker van ben is dat we onze kinderen allemaal graag zien.

Daarnaast ben ik ook zo’n moeder die altijd over alles schuldgevoelens heeft en denkt dat ze het beter moet kunnen. Een moeder die zichzelf vaak voorbij loopt. En ja, terwijl ze nog honger heeft toch haar laatste stuk (dat ondertussen uiteraard al koud is) deelt met de kinderen omdat de lieverds meer bijvragen.

Ik ben die moeder.

Die haar kinderen niet kan laten huilen en daardoor nog 5x opstaat per nacht voor haar jongste van bijna 2,5 jaar om hem ook evenveel keren te gaan knuffelen omdat hij daarnaar vraagt.

Ohja ! En ik ben een helikoptermama, zo eentje dat niet wilt dat haar kinderen zich pijn doen en er dus constant achter loopt, haha!

Maar… ik laat ze wel alles zelf uitproberen en probeer hen op een veilige manier alles te laten ontdekken zonder dat ik 100 keer “pas op!” moet gaan roepen. Misschien ben ik dan een semi-helikoptermama ?

Verder gaf ik bijna 18 maand borstvoeding aan de oudste en dat doorheen de zwangerschap van mijn jongste. Mijn jongste was nogal een vervelend ventje (grapje!) dus daar hield ik het amper 9 maand mee uit.

Het grappige is hoe mensen je gaan bekijken als je een beetje anders dan anders bent.
Voor sommige mama’s was ik een heldin! Omdat ik de bekende slogan van boobs-n-burps hanteerde: “I make milk! what’s your superpower?”

Anderen vonden me een duivelsgebroed want ik nam alle voedingstoffen weg die de baby in de buik nodig had om te groeien. Dat hij zomaar eventjes bijna 4 kg woog bij de geboorte laten we even in het midden.


Ik ben zo’n fotograaf


Die het eigenlijk enorm grappig vind als kinderen niet willen luisteren tijdens een sessie. Ik kan er soms echt luid om lachen hoe grappig ze zijn als ze hun pruillip opzetten of mama op de kast proberen jagen.

De reden waarom ik dat zo grappig vind, is omdat ze op die manier zonder dat ze het beseffen de ster zijn in een waarheidsgetrouwe reportage die hun echte karaktertrekjes vastlegt. Hilarisch toch?!

Ouders bedanken me nadien met de woorden “je hebt ze echt vastgelegd hoe ze zijn, zo puur!”. En het was nog niet eens zo moeilijk om dat te doen zeg 🙂

Laatst ging ik een afhaalmaaltijd gaan halen bij de Indiër (zeer lekker trouwens: Indian Curry in de Sint-Michielsstraat te Gent) toen de man in kwestie vroeg wat ik deed als beroep. Toen ik antwoordde dat ik fotograaf was zei hij: “ah , maar daar moet je het verstand voor hebben! “.

Ik zie mezelf nu niet als de knappe kop van de klas en antwoordde “ik heb er enkel een oog voor”. Wat hij daarna antwoordde vergeet ik nooit meer: “je laat je ogen pas kijken door je verstand”.

Het lijkt een banaal gesprek maar ondanks dat het een simpele woordspeling was, had hij me toch enorm geraakt. Iedereen kijkt naar kinderen op een andere manier. Door wat ze zelf hebben meegemaakt, doordat ze kinderen al dan niet leuk/schattig/vervelend vinden…

Alleen al daardoor krijgt je foto een totaal ander beeld.

Want jij bent zelf de regisseur van je reportage.


To the point


We gingen gisteren met de klas op schooluitstap.

Ik ben apetrots want ik heb zelf initiatief genomen… Als je de tekst hierboven hebt gelezen dan kan je best wel afleiden dat ik niet de meest geëngageerde ouder ben als het gaat over de school en al haar activiteiten. Maar onze bio boerderij “De zwaluw” in de straat? Daar ben ik verliefd op !

Als we tijd hebben kuieren we ’s avonds door de straat tot aan de boerderij en zeggen we slaapwel tegen de schaapjes en de varkentjes. We oogsten onze eigen groentjes. En al verfoei ik mezelf soms wanneer ik die ieniemienie ajuintjes moet pellen en de wortels moet wassen… Toch vind ik het fantastisch!

Het is enorm rustgevend en de eigenaars en hun medewerkers zijn enorm gemotiveerd! Een pluim!

Dus… Ik stelde voor om met de klas even bij ons op bezoek te komen in de straat bij boerin Naomi en boer Nils waar ze heerlijk bio-ijs maken. Als dat een stel kleuters niet overtuigt dan weet ik het ook niet meer! Al moesten ze toch even kauwen over wat bio nu eigenlijk betekent…

Zo gezegd zo gedaan, op een dinsdagochtend om 10.30 uur stonden er 18 kleuters en 2 juffen in mijn huis, haha ! Eat that geëngageerde moeders ! (opnieuw, grapje!)

Het was een heerlijk dagje en mijn dochtertje was zo fier! (Het was toevallig ook haar verjaardag)

Mama scoort en iedereen is blij 🙂fotograaf kinderen
fotograaf kinderencontact 

Deel dit bericht op sociale media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top