logo

Fotograeve wordt 3 jaar!

10 april 2018 is de dag dat Fotograeve 3 jaar wordt!

Wat is er veel veranderd in die 3 jaar...
Ik startte als fotograaf in bijberoep. Met weinig verwachtingen maar wel nood aan een hobby, iets om mijn zinnen te verzetten, ging ik naar de kruispuntbank.

Na 3 maand bleek dat mijn bijberoep niet meer te combineren viel met mijn huidige job. Ik rende van hier naar daar en merkte al snel dat dit niet gezond was. Enkele maanden later hakte ik de knoop door en startte ik als fotograaf in hoofdberoep.

Het gaf strubbelingen (want ik ben nu eenmaal een workaholic en dat is ook niet altijd gemakkelijk voor mijn gezin), het gaf nieuwe opportuniteiten, ruimte voor meer...

Na ongeveer een jaar begon ik mijn ideale klanten over de vloer te krijgen.
Het duurde eventjes voordat de mensen doorhadden waar ik voor stond en ik kreeg in het begin dan ook regelmatig opdrachten waar ik niet achterstond. Zo van die opdrachten die je dan toch aanneemt omdat er ook geld moet binnenkomen.

Dankzij de blog en de teksten op Facebook vonden meer en meer mensen met mijn eigen denkpiste mijn fotografie.

En nu 3 jaar later merk ik dat ik eigenlijk al héél lang niets meer heb gedaan dat ik niet echt wilde doen.

fotograeve

Drie jaar na de start van Fotograeve heb ik 2 werknemers in dienst, 2 projecten lopen en ben ik overgestapt naar een BVBA.

Ik moet mezelf nog regelmatig knijpen dat dit allemaal gebeurd is, als ik bedank hoeveel ons leven veranderd is na die eerste stap. Ondertussen heeft iedereen zijn plekje gevonden in onze nieuwe leefwereld!

Wijs toch?

Ik denk dat Fotograeve zo succesvol is geworden dankzij de eerlijkheid die er aan vast hangt.

What you see is what you get. Niet meer en niet minder.

Omdat ik niet ga voor prachtige plaatjes, noch voor de perfecte compositie en de perfecte scherpte maar echte foto's waar intimiteit en gevoel op de eerste plaats staan.

Misschien ook omdat ik veel vertel over mijn gezin en ook dat niet alles perfect is maar dat er ook best shitty dingen gebeuren hier. (Meer dan genoeg trouwens!)

Toch zijn we als gezin altijd heel positief geweest en sloegen we ons overal door.

En jij?

Ik hoor zo vaak dat mensen vastzitten in hun job en bang zijn om zelf iets te starten. Mijn advies is: probeer het gewoon!

Doe het op een goede manier, volg een cursus bedrijfsbeheer, ook al heb je het al gehaald in de middelbare school.
Maak een financieel plan, denk na over waar je naartoe wilt.

En probeer het gewoon! Desnoods doe je het veilig en start je in bijberoep, maar doe het! Wees niet je hele leven ongelukkig, of denk niet heel je leven na over wat had kunnen zijn.

Wil je veranderen van job? Maar niet als zelfstandige? Doe het dan ook gewoon! Ga spontaan solliciteren, dat maakt een goede indruk. Wacht niet persé tot wanneer mensen een vacature aanbieden, ook al zie je er tegenop om te solliciteren en is je huidige job zoveel veiliger.

En ja, je zal falen. Je zal eens op je neus gaan en daardoor een pak leergeld betalen. Maar dat is het leven, het is te kort om in onze gouden kooi te blijven zitten.

Denk daar maar eens over na!

day in the life fotografie

Schrijf je in en ontvang:

10€ kortingsbon + poseertips voor je volgende fotosessie!

  Ik beloof plechtig niet te spammen en je privacy te bewaren!

  One thought on “Fotograeve wordt 3 jaar!”

  1. Hallo Kim, Ons dochtertje is 3 jaar, ze wordt er deze zomer 4. Het is geleden van toen ze 7 weken oud was dat we foto’s bij een fotograaf hebben laten maken. We vinden jouw stijl helemaal top en zouden het super vinden als jij onze meid vast kon leggen op foto!
   Kan ik via mail een datum vastleggen?
   Alvast bedankt voor jouw reactie.
   Groetjes
   Isabel

  Leave a reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *