logo

7 zotte sprongen naast fotografie!

fotografie

Fotografie? vandaag niet!

Want ik was jarig! Hoezee!

En daar hoort confetti bij, want het voorbije jaar was echt zoooo’n crazy jaar! Mijn zeven zotte sprongen op een rijtje:

1. We kozen voor geluk

Mijn partner Manu bevrijdde zich uit zijn gouden kooi en volgde een opleiding als lifecoach. Ik gunde hem dat volledig, maar dacht wel bij mezelf “Coachen … is dat niet vooral veel getjingeltjangel?” Vooroordelen natuurlijk, want ik weet nu dat lifecoaches best ok zijn.

Niet alleen hij leerde trouwens veel bij, ook ik. Wist je bijvoorbeeld dat:

a) je 1001 verschillende coaches hebt? Zelfs wandelcoaches! Ugh?
b) ik een indigo ben.
c) ik enneagramgewijs een nummer acht ben.
d) je een trauma kan oplopen voor je geboorte.
e) er veel voortvloeit uit hoe welkom je op deze wereld was.
f) meditatie echt HELEMAAL niets voor mij is.

2. Ik ga vijf weken op vakantie in de zomer

Veel werk of niet: ik liet de agenda in de zomermaanden 35 dagen blanco en trek met mijn gezin en tent naar Montenegro. Daar kijk ik zo hard naar uit. (Er zal zeker tijd zijn voor fotografie)

3. We kochten een bouwgrond

Ik kan wel bijna gillen! En ondanks dat ik het supereng vind, zie ik het volledig zitten. Toch denk ik af en toe dat ik geen idee heb hoe we dat financieel allemaal gaan rondkrijgen. Vooral door puntje 1 en 2. Aaarrgh! Maar, ik probeer mijn zorgen de sfeer niet te laten verpesten en laat alles zoveel mogelijk op me afkomen. Stoefalert: er komt een binnenpatio *Vreugdedansje*

4. Ik ging LIVE

Ja, mijn smoel was live op tinternet. Voor de goede zaak, natuurlijk, namelijk voor fotografen die online meer wilden leren over fotografie. Dat was best confronterend, want ik dacht er al anderhalf jaar aan, maar was te bang om die stap te zetten. Op enkele storingen na liep de eerste sessie fantastisch. Maar bon. Een perfectionist zal ik nooit worden of zijn (dat zijn de nummers 1 in het enneagram, hehe). Het leuke is dat je steeds minder gĂȘne hebt. Ik heb de smaak alvast te pakken.

5. Ik had 99,9 procent tevreden klanten

Jep! Maar liefst 300 tevreden klanten dit jaar die voor mijn fotografie kozen. En wat voor klanten, vraag je? Wel, het waren de liefste, grappigste en meest gewone – dat is een compliment – mensen. Doodgewoon zichzelf. Perfect imperfect. We hebben gelachen, veel gelachen, maar soms ook samen gehuild. Bij sommigen leek het wel of ik deel uitmaakte van hun familie *dankbaar*

6. Mijn concurrenten werden vrienden

Toen ik vier jaar geleden met fotografie startte, had ik nooit gedacht dat ik zo veel plezier zou maken met mijn collega’s. We gaan samen coworken, lunchen, feesten en helpen elkaar als we het moeilijk hebben. Zoals vrienden doen dus. Heerlijk!

7. Ik heb vrede met mezelf en anderen

Ik accepteer elk grijs haar, vierkante centimeter cellulitis, buikvetrolletje en portie striemen. Ja, zelfs het feit dat mijn borsten niet helemaal meer zitten waar ze tien jaar geleden bivakkeerden.

Want ik ben op het punt gekomen – en daar ben ik het allertrotst op – dat ik niet meer oordeel over anderen. Of dat probeer alleszins. Sinds de laatste verkiezingen – nog niet lang, I know – beloofde ik mezelf plechtig om iedereen te aanvaarden zoals hij of zij is. En ik verwacht van anderen hetzelfde. Fijn toch? Daarmee bedoel ik niet dat iedereen me leuk moet vinden. Het is he-le-maal ok om met iemand geen klik te hebben, maar no more judgements please 🙂

Maar voor je wegklikt omdat het alleen over mij gaat, keer ik terug naar jou:

Wat heb jij voor jezelf gedaan dit jaar? Besef je dat je mooi en grappig bent en dat mensen om je geven? Of geloof je dat nooit wanneer ze dat tegen je zeggen? Wel, ik zeg het nu tegen je! En ik meen het!

Om af te sluiten: speciaal voor mijn verjaardag

*tromgeroffel*


De rest van de tekst kon alleen door de nieuwsbrieflezers gelezen worden! (spoiler alert! Er stond een kortingscode in!)

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *