Foto’s bewerken? Foto’s kritisch bekijken?

Hoe gaat dat bij jou? Je nabewerking van je foto’s? Vind je het moeilijk om je foto’s kritisch te bekijken en ze te bewerken?

Ik vond dat alvast jaren ongelofelijk lastig want ik had steeds een zodanige connectie met mijn beeld dat ik het ‘prachtig vond’.
Wat niet wil zeggen dat ik zelfzeker was over mijn beelden, nee zeker niet! Maar ik zag moeilijk waar ik in de mist ging tijdens het bewerken van de foto’s.

lightroom foto's bewerken de grootste fout ondernemen de ideale klant niche kim de graeve fotograeve

De eerste keer dat iemand kritiek gaf op mijn foto nam ik het als een heel persoonlijke aanval (wat een ego hé, héhé)

Maar ondertussen? Vind ik het de max!

Ondertussen besef ik dat wanneer ik zelf mijn beelden kritisch bekijk ik ongelofelijk veel kan leren. ECHT!
ik groei zoveel dankzij die tactiek en ik neem het totaal niet meer persoonlijk

Waarom?

Omdat ik nu besef dat ik (en iedereen trouwens) zijn uiterste best doet om dat moment zo goed mogelijk te fotograferen.
En soms lukt het niet ideaal omdat je de kennis of skills nog niet hebt (en dan groeit dat wel), soms is het omdat de omstandigheden erg slecht waren (en ook in dat geval wordt je beter naarmate je ervaring groeit).. Hoe dan ook, het is niet persoonlijk! Het zo enkel persoonlijk kunnen zijn wanneer iemand zou zeggen dat je niet goed je best hebt gedaan om de foto te maken.

Daarom hou ik van foto-kritieken. Het versterkt je skills op een giga-snelle manier. En in begin heb je wat hulp nodig om te weten naar wat je precies moet kijken, maar naar verloop van tijd? Groei je zo ontzettend dat je het zelf kan bij jezelf!

Meer leren over fotografie & het bewerken van je foto's:

Of een gratis cursus volgen over nabewerken? Schrijf je dan hier geheel vrijblijvend in.

Nabewerken doe ik trouwens altijd in Lightroom (zoals alle professionele fotografen). Heb je dat nog niet, dan vind ik het echt een absolute must. Je foto’s zullen nooit meer hetzelfde als voorheen zijn. Bekijk hier hoe Lightroom eruit ziet. 

Hoe word je serieus genomen als fotograaf?

Hoe word je serieus genomen als fotograaf?

Of je nu net start als fotograaf in bijberoep of hoofdberoep of je bent al een ervaren fotograaf, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. We willen erkenning voor ons werk en we willen serieus genomen worden als fotograaf. Eigenlijk kan dit een heel kort artikel worden: hoe bereik je dit? Door JEZELF serieus te nemen. Maar ik ga er toch nog wat dieper op in. 😉

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top