logo

Foto’s van het huwelijk: Het is harder werken dan het lijkt!

Content

Met Nahomi & Stijn klikte het meteen: dolverliefd, grappig en ongelofelijk zorgzaam voor elkaar en voor anderen. Dat is de eerste  indruk die ik van hen kreeg. Het was zo één van die koppels die ik echt héél graag geboekt wilde hebben.

Daarnaast keek ik zo erg uit naar hun huwelijk! Hoe meer ik me op mijn gemak voel tijdens de gesprekken, hoe zekerder ik er van ben dat het feest zelf ook fantastisch zal zijn.

Astene

We begonnen in Astene, in het ouderlijk huis van Nahomi. Ze zat in de keuken voor de make-up en ondertussen zat haar Marijn heel fier te kijken. Heerlijk! Die trotse blik! Toen ik haar hierover aansprak zei ze "ik mag dat ook best fier zijn! En dankbaar dat ik het nog mag meemaken."

foto's huwelijk

 

De mannen liepen nog best casual rond in huis, het was 30°C en ze wilden zo lang mogelijk hun kostuums aan de haak laten hangen zodat ze nog niet direct zwemvijvers hoefden te creëren. Een huwelijksdag in een hitte zoals vandaag is zo'n dag waar ik steeds enorm medelijden heb met het mannelijke geslacht... Een hemd, lange broek, een débardeurke, en kostuumvest, warme schoenen. Bah!

En toen kwam het moment... De eerste blik!

Wauw zeg! Ik heb eerlijk waar nog nooit een bruidegom zo van zijn melk gezien bij de eerste aanblik van zijn toekomstige vrouw. Het was zo'n moment waar je eigenlijk altijd op zit te hopen als fotograaf. Zo van die breathtaking moments, waterlanders... Maar al te vaak is het best een beetje droogjes.

fotograaf huwelijk

Hete bus

Die vintage bussen zijn zo mooi, héél mooi! Maar bij een dag van 30°C ook zooooooo warm...

We kwamen er uit als gebraden kipjes. Ik ben wel wat liters vocht verloren daar op die bus. Ondertussen waren de mannen aan het genieten van het WK voetbal op de telefoon en een enkeling volgde zelfs de koers.

Op zo van die speciale sportdagen voel ik me altijd een beetje een vreemde eend, het zegt me echt helemaal niets. En dan vraag ik mezelf toch altijd even af of ik nu zo'n partypooper ben die geen groepsgevoel kent...

huwelijksfotograaf

Blaren en bloed!

Al weken op rij met ik het doen met die volle zon tijdens de fotosessie. Ze kozen een smal padje uit achter de feestzaal en ik moest er toch wel even inkomen. Volledig volle zon en een smal paadje waar we niet direct konden van afwijken.

Tot we een wei tegenkwamen waar we het hekken konden opendoen... Yes! precies wat ik nodig had!

Ruimte!

foto's huwelijk

Nahomi & Stijn waren een héél fijn koppel om te fotograferen, ze volgden zo makkelijk de instructies op en met blote voeten door de wei lopen was dan ook zonder morren zo gebeurd. Tot er ineens iets aan de hand was, al kon ik het amper horen.

Nahomi zat met een blaar die best hevig aan het bloeden was. Er was een lichte paniek want zo'n grote rode vlek op je huwelijkskleed wil je liefst vermijden. De fotosessie werd 10 minuten halt toegeroepen en nonkel kwam als reddende engel een compeed-pleister brengen zodat wij nog even door konden gaan met foto's nemen.

huwelijk fotograaf
De fotosessie had voor mij best nog wat langer mogen duren, ik had het gevoel dat ik er nog veel meer uit had kunnen halen! Maar then again... Ik zou ook gerust een hele dag kunnen uittrekken voor enkel zo'n sessie ;-)

Een muzikale receptie

BAM! Een fantastische band! Een aanrader! En nog meer van dat! Beter kan ik het niet omschrijven.
Ik denk dat jong en oud genoten hebben van hun performance.

huwelijk fotograaf

 

Ondertussen zat ik vooral achter Nahomi & Stijn die de gasten ontvingen. Ik vind dat moment altijd fijn om te fotograferen en kruip dan meestal ergens achter het huwelijkskoppel. Dit keer was dat op een verhoogje tussen de struiken.

Flashmob

Die flashmobs, ik vind ze leuk! Ze getuigen veelal van familie en vrienden die de handen in elkaar willen slaan en toch die extra moeite voor het koppel willen doen als één united front. Ik vond hem ook echt geslaagd! Goed gedaan!

foto's huwelijk

Het was voor mij eventjes stressen over de belichting tijdens het avondfeest.

Het snijden van de taart, "Connemara", de flashmob, de openingsdans en de dans met de ouders volgden elkaar praktisch direct na elkaar op. Zonder enige pauze!

Nu moet je weten dat ik tijdens het snijden van de taart geen flash gebruik zodat de sfeer volledig behouden blijft. Dat is een totaal andere instelling dan wanneer iedereen als een gek de Connemera begint uit te zwieren. Gelukkig doe ik altijd een praatje met de DJ en enkele gasten zodat ik weet waar ik voor sta dus ik had de opstelling voor de flashmob al klaarstaan en ik wist welke belichting er aan kwam. De belichting voor de openingsdans had ik dan weer klaargezet op mijn andere camera samen met de instellingen voor de andere flashes.

Nog even wisselen en klaar! Na de openingsdans was het weer even overschakelen naar bouncen op het plafond en alles was alweer opgelost!

huwelijk fotograaf

Gelukkig was Paul de Pierre een erg makkelijke zaal om te belichten, want in een donkere schuur zou dit een pak moeilijker geweest zijn.

Taxi

Ik had besloten om de gehele dag mee te rijden met de suite in de bus, zodat ik wat sfeerfoto's kon nemen. En ik zou de taxi naar het ouderlijke huis nemen. Maar ik was wel een beetje geschrokken van het prijskaartje! Dit nachtelijke ritje heeft me 100 euro gekost. De volgende keer denk ik er dus toch twee keer over na of ik dat nog ga doen, haha!

vliegtuig halen

Vandaag was voor mij een extra spannende dag, het was mijn laatste werkdag en ik vertrok 's nachts nog met het vliegtuig op reis.

Ik kwam thuis om 2 u met net genoeg tijd om de foto's op de computer in te laden en te vertrekken naar Charleroi!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *