foto’s verscherpen in Lightroom

Foto's verscherpen in Lightroom

Achter de schermen

Eerst en vooral is het belangrijk dat je dit weet: 

Het verscherpen van je foto’s kan nadelen hebben op de kwaliteit van je foto. Daarnaast is niet elke foto zomaar scherp te krijgen. Dus het hangt af van enkele facturen 

 

veel geld verdienen door ondernemen fotograeve workshops business podcast fotograeven geld mindsetblokkades

Verscherpen en afhangende factoren

  • Welke camera heb je? Een Cropcamera trekt vb. minder scherpe contouren dan een fullframe camera.
  • Wanneer je met een groot diafragma (f.1.4 vb. heb je veel meer scherpte diepte en dus een wazige achtergrond. Wanneer je correct scherpgesteld (wat niet altijd evident is met zoveel scherpte diepte)  hebt zal je object ook veel scherper zijn aangezien dit zorgt voor een extra “pop-effect”. 
  • Als je verkeerd hebt scherpgesteld zal je de foto nooit even scherp krijgen. Bij een twijfelgeval kan je nog proberen, maar een volledige misser is niet te redden zoals hiernaast: 

Lightroom 

Ik bewerk steeds mijn foto’s in Lightroom en het is het enige en beste nabewerkingsdprogramma voor fotografen (zowel professioneel als hobbymatig). Je betaalt ongeveer hetzelfde als een Netflix account met minstens evenveel schermplezier. Ik zou niet meer zonder kunnen alvast, je kan lightroom hier bekijken. 
Veel mensen slaan tilt wanneer ze de vele verschillende opties en pakketten zien, het is simpel: Als je enkel Lightroom & Photoshop zou gebruiken dan kies je simpelweg voor het goedkoopste programma. 
Lightroom op Smartphone is wel gratis. 

Gratis cursus nabewerken

Wist je dat ik en Evelien een gratis online cursus hebben? Waar we je leren hoe je je foto’s ijzersterk kan maken dankzij nabewerking, met de nadruk op emotie? Je kan je hier inschrijven. 

Extra MEGA tip! 

Als je graag foto’s il verscherpen in lightroom of simpelweg wilt nabewerken. Dan kan je maar éé tool aanraden. De Wacom! Dat is een tekentablet en omdat ik echt overtuigd ben dat de Wacom zowat mijn leven gered heeft (kid you not) wijdde ik er een hele blogpost aan die je hier kan lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top