Beelden zijn auteursrechterlijk beschermd.
logo

Fotograeve: Geboortefotograaf

geboortefotograaf

Op zoek naar een geboortefotograaf?

Vanaf 2018 kan ik je daarmee helpen!

Geboortefotograaf, het is al jaren één van mijn grootste dromen! Het sluit ook perfect aan bij wie ik ben en mijn manier van fotograferen. Maar … het praktische gedeelte hield me lang tegen. Hoe zou ik ooit 24/24 beschikbaar kunnen zijn? Het leek me niet haalbaar. Tot nu!

Ik trommelde vier collega’s op, allen met dezelfde fotografiestijl als ik. Samen gingen we op zoek naar een logistieke oplossing en hakten de knoop door. Vanaf nu sta ik dus samen met vier andere fantastische fotografen tot jouw beschikking wanneer de grote dag (of nacht) aanbreekt!

Geboortefotograaf: Hoe werkt het?

Om te beginnen plannen we samen een gespreksmoment in. We leren elkaar kennen en kijken of het klikt. Ook alle praktische zaken worden besproken. Verder geven jullie me de uitgerekende geboortedatum mee, en zo word ik (en vier back-ups) jullie geboortefotograaf!

Komen de eerste weeën aanzetten? Bel je geboortefotograaf!

Een belangrijk onderdeel van een geboorteshoot, is dat je de fotograaf op tijd verwittigd. Geef me dus een seintje zodra je weeën voelt opkomen, want zo heb ik (of mijn back-up) voldoende tijd om alles voor te bereiden. En ja, ook ’s nachts mag je bellen!

Maar geboortefotograaf, wat moet ik doen tijdens dat hard labeur?

Dankzij mijn ervaring met ‘Day in the Life’-fotografie en huwelijksfotografie weet ik precies hoe ik me zo onzichtbaar mogelijk kan maken. Op serene wijze volg ik deze intensieve ervaring en blijf ook na de bevalling in de buurt om ook de eerste ontroerende momenten samen vast te leggen.

Mocht je mij nog niet zo goed kennen dan kan je alvast vertellen dat mijn focus ligt op de emoties en op wie jullie echt zijn. Tijdens een bevalling is alles echt en puur, en wordt er niet gefaket. Dit is waar ik als fotografe enorm van hou! Ik hou van levensechte, adembenemende schoonheid – geen artificieel rozengeur en manenschijngedoe. En dat vind je ook terug in mijn reportages.

geboortefotograaf

Waarom zou je beroep doen op een geboortefotograaf?

Een bevalling is een uniek moment, een moment waarin jij en je partner echter dan ooit zijn. Niets is zo mooi als de geboorte van een nieuw leven.

Tijdens deze mijlpaal ben jij druk bezig met bevallen en dan heb je waarschijnlijk geen tijd om op de kleinere details te letten. Dankzij een geboortefotograaf kan je ook achteraf nog genieten van papa’s blik toen hij zijn kleine wonder voor het eerst zag, of hoe jullie elkaar als kersverse ouders wederzijds ondersteunden. Al deze kleine dingen vergeet je, of zie je in de drukte van het moment over het hoofd…

Of de bevalling nu lang of kort duurt; achteraf gezien vliegt ze voorbij. Daarom is het een erg dankbare investering om dit pure, mooie moment te laten vastleggen.

Jouw geboortefotograaf, jouw vertrouwenspersoon

Als geboortefotograaf ben je veel meer dan enkel een ‘fotograaf’, je word ook een beetje een vertrouwenspersoon. Ik vind het altijd erg fijn om te zien hoe klanten me hun volledige vertrouwen geven. Daarom vind ik het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je me alles kan zeggen. Twijfel dus ook niet om bijvoorbeeld om een momentje alleen met je partner te vragen tijdens de bevalling, ik volg jullie ritme.

Je kan niet alles plannen

Het leven zit vol verrassingen, en soms lopen de dingen niet zoals gepland. Probeer ondanks alles toch van elk moment te genieten! Zorg voor niet te veel verwachtingen rondom de bevalling, behalve misschien dat je erna je kindje in je armen wil houden.

Sommige dingen blijven beter ongepland, zoals het weer bij een huwelijk. Want regen of zonneschijn, het blijft een magisch moment! Als fotograaf ben ik er om dat prachtige moment vast te leggen.

Geboortefotografie vormt ook een fijne combinatie met zwangerschapsfotografie!

geboortefotograaf

Storytelling

Omdat deze reportages vallen onder ‘Storytelling’, voorzie ik een combinatiekorting als je ook voor een zwangerschapsreportage kiest. In deze reportage gaan we een verhaal vertellen, een ‘Day in the Life’ van de voorbereiding op de komst van jullie kindje. Samen richten jullie de kinderkamer in, zoeken jullie naar een mooie naam in een boek of kiezen alvast mooi speelgoed uit.

Ik herinner me nog erg goed hoe leuk mijn partner en ik het vonden om samen de kinderkamer te verven. We kochten een vintage eetstoel en mijn man knapte hem volledig op. Een prachtig, onvergetelijk moment.

Daarom lijkt het me fantastisch om een geboortereportage vooraf te laten gaan door een zwangerschapsreportage. Bovendien leren we elkaar op deze manier al erg goed kennen, een extra voorbereiding op de geboorteshoot dus.

Toch liever iets anders?

Is een ‘Storytelling’-reportage niet echt iets voor jou? Dan kan je ook gaan voor een geposeerde fotoshoot. Je krijgt een paar mooie foto’s van je prachtige zwangere buik.

Andere combinaties

Ook na de bevalling kan je een fotoreportage plannen en genieten van de bundelkorting. Dit kan tot zelfs drie maanden na de bevalling. Zo kan er ook hier een ‘Day in the Life’-reportage gepland worden, die het verhaal van jullie als kersverse ouders vertelt.

Bekijk mijn portfolio hier.

Wat kost die mooie investering?

Een geboortereportage kost 900 euro.

Inbegrepen in de prijs zit:

•​ Alle digitale beelden in hoge resolutie.

•​ Onze beschikbaarheid.

•​ Geen onderscheid tussen dag- en nachtreportages.

•​ Een online galerij waar je de foto’s kan bekijken en downloaden in hoge resolutie met de mogelijkheid om foto’s privé aan te duiden, zodat je familieleden van de andere foto’s kan laten meegenieten

•​ Een  handgemaakt, luxe stoefalbum van 20×10 (met verrassingscontent)

•​ Vervoer: 50 km gratis, vanaf dan 0,50 euro per kilometer.

Achteraf kan je steeds eventuele nabestellingen doen en albums op maat vragen.

geboortefotograaf

 

Dit alles was mogelijk dankzij Anneleen Fransen, die haar tijd en uitleg aan mij gespendeerd heeft als ervaren geboortefotograaf en vroedvrouw. Dankjewel Anneleen!

geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf geboortefotograaf

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *