logo

Hoe communie en lentefeest voorbereiden?

uitnodiging communie

Hoe ga je aan de slag met de voorbereiding van je communie of lentefeest??

Eerst moet je natuurlijk bekijken welke datum je gaat kiezen! Maar dan kan je aan de slag

  1. Locatie
  2. Fotograaf
  3. Hairstylist
  4. Versiering en Styling
  5. Animatie
  6. Catering
  7. Kledij & schoenen
  8. uitnodigingen en bedankingskaartjes
  9. Draaiboek voor het feestje
  10. cadeautjes voor meters, peters, oma’s en opa’s.

communie voorbereiden

De locatie

Je boekt deze tijdig op voorhand! Best zodra je weet wat de datum van het feest zal zijn. (dit kan op de zelfde dag als de communieviering zelf zijn, maar die kan gerust net zoals het lentefeest, vallen waar jij zin hebt! Stel je dit graag uit tot in de zomer? Waarom niet! Maar het is wel belangrijk om bewust te zijn dat dit het huwelijksseizoen is en daarom veel locaties volzet zijn.

Wil je helemaal geen groot feest? maar eerder een uitstap met de familie? Doen! Dit wordt trouwens veel gedaan!
Mensen gaan dan naar de Efteling of hellewaarde. Het kan eender wat zijn!

Of hou je het liever rustiger en kleinschaliger? Dan kan je gewoon met de familie op restaurant in kleine kring.

Maar je kan ook het lentefeest of de communie laten doorgaan in de tuin en er een heus tuinfeest van maken! Joepie!

communie voorbereiden

Ok, je bent al goed op gang met heet voorbereiden van je communie of lentefeest!

What’s next!

De fotograaf

Hier kom ik piepen! Het is belangrijk om aan de fotograaf te denken bij het voorbereiden van het communiefeest.
Waarom? Omdat foto’s veel belangrijker zijn dan mensen soms op het moment zelf beseffen. Steeds wanneer ik vraag waar mensen het meest spijt van hebben dan moeten ze moet pijn in het hart toegeven dat dit gaat over te weinig foto’s, of slechte foto’s.. Of slechte fotografen met slechte service.

Soms hoor ik schrijnende verhalen, maar het komt steeds op hetzelfde neer! Onderschat die foto’s niet! Ze zijn jullie herinneringen! Een foto legt een moment vast! Een seconde! En vereeuwigt dat gevoel.

Pas op! Ik ben niet helemaal objectief, want als fotograaf vind ik natuurlijk foto’s nog eens duizend maal zo belangrijk. Maar laat die emoties en die herinneringen over aan een professional.

Dus! Punt twee! De fotograaf! De goeie fotografen zitten al rap volzet! ’t is maar dat je heet weet! Ik probeer altijd wel wat te forceren, maar vaak lukt dat niet meer op het einde.

Bedenk even of je foto’s wilt voor de uitnodigingen, bedankingskaartjes en eventueel op het feest?

En neem gerust vrijblijvend contact met me op.

voorbereiden communie

Yes! Punt twee is helemaal afgehandeld!

De hairstylist!

Ja je kan naar de kapper gaan! Maar kappers zijn gespecialiseerd in k-n-i-p-p-e-n! En niet zo zeer in het vlechten, opsteken en andere dingen die je met je dochters haar wilt doen op de communie en op het lentefeest!

MAAR! Die dames zitten ook zo snel volzet op het jaar! Zorg dus dat je ook hier zeker op tijd bent!

Ik doe ook sowieso één sessie per jaar samen met een hairstylist! Zo heb je de fotosessie en de hairstylist in één ruk van de baan!

Daarna heb je 2 opties! Je kan een hairstylist boeken voor de communie of lentefeest zelf! Of je kan een SOS MAMA workshop volgen! Dat zijn supertoffe workshops voor hairstyling voor mama’s. Hier leer je het kapsel naar keuze opsteken zodat je het helemaal alleen kan op het communiefeest of lentefeest!

Als dat geen voorbereiding is!

voorbereiding communie

De styling en de versiering van je feest!

Je kan een stylist zoeken! (ik kan er gerust enkele aanraden!) die zorgt voor je feest! Of je kan bij Studio LALA zelf je versiering kopen en helemaal zelf aan de slag gaan!

Verder heb je ook nog STUFLA! Zij is ook helemaal gek in haar hoofd en ik ken weinig creatieve ondernemers zoals zijzelf!

Hop naar de volgende voorbereiding!

Animatie!

Zorg voor voldoende animatie voor die pierkes! Ik zie het al te vaak dat ouders helemaal wanhopig in het haar zitten en dat het gewoon te druk is door al dat kindervolk.
Kinderen zijn heel lief als ze slapen! En wanneer ze voldoende geëntertaind worden!

Charlie and the party factory
Arti-Kids 

voorbereiden communie

Hup! We gaan nog wat verder voorbereiden!

Catering

Ja we moeten toch iets eten! (Of helemaal niet: eender wat jij goed vind!)
Kies je een feestzaal? Dan zal die waarschijnlijk 1-3 vaste cateraars hebben en mag je daaruit kiezen.
Maar je hebt ook locaties zonder cateraar! Dan zal je zelf op zoek moeten gaan! Ik kan je zeker helpen met wat betrouwbare leveranciers hierin, ik werk het gehele jaar door met catering dankzij communie- en lentefeesten maar ook tijdens het huwelijksseizoen en de kerstperiode!

Of je verzorgt alles zelf! Héél moedig! Misschien heb je wel iemand die kan helpen of kan je het werk verdelen over alle feestgangers!!

voorbereiding communie

We gaan verder met voorbereiden! Héél die checklist vinken we af vandaag!

Communie en lentefeestkledij!

Hier heb ik al een topic over geschreven! Joepie! 

voorbereiden communie

De uitnodigingen en de bedankingskaartjes voor de communie en lentefeest

Ik kan je helemaal gelukkig maken! Dat verzorg ik met veel plezier bovenop de fotoshoot!
De uitnodigingen en de bedankingskaartjes worden op luxe papier geprint met UV-bestendige coating! ze verkleuren dus niet! En ze zijn nog eens heel aangenaam om in de hand te hebben.

éénmaal per jaar geef ik een communiebrunch waar iedereen welkom op is! Zo kom je alles te weten en indien je een tactiel persoon bent kan je alles eens voelen!

voorbereiding communie

Draaiboek voor het lentefeest!

Ja! Tuurlijk weet ik dat het geen huwelijk is! Maar een draaiboek is altijd handig! Zo kan je de dag makkelijk indelen en vind je nog extra puntjes die je echt belangrijk vind ende je eerst niet geheel doorhad!

voorbereiden lentefeest

And last but not least! Het voorbereiden van de…

Cadeautjes voor communie en lentefeest!

Geef die lieve meters en Peters of oma’s en opa’s een aandenken! Ze doen waarschijnlijk al zoveel voor de kleinkinderen, pete- en metekinderen!

Na de fotoshoot kan je hiervoor bij mij terecht! Ik selecteer al mijn leveranciers op kwaliteit en met al mijn leveranciers werk ik al jaren samen. Ze zijn fantastisch en gaan voor mij door het vuur! Net zoals ik voor mijn klanten!

Je bedenkt het maar en ik kan er voor zorgen! Maar laten we het wel met een foto doen! 😉

voorbereiden communie

voorbereiden communie

Je bent helemaal klaar met het voorbereiden van je communie of lentefeest!

Creatieve tips: Een melkbad voor jong & oud

Creatief aan de slag: Een melkbad fotograferen! Een melkbad?.. Ja! Een melkbad! Hoe cool is dat!  Meestal als je foto’s ziet passeren van een melkbad zijn die nogal kitch en niet helemaal mijn ding.  Dus ik probeerde het zelf eens! En het is supertof om te doen.. Daarnaast hoeft het helemaal niet kitch te zijn:  https://youtu.be/hIkO6Kf6k24 Bloemen, blaadjes en citrusvruchten  Je kan zelf kiezen wat je in het bad doet, al is het wel belangrijk te weten dat je best

Lees meer »

De leukste communie attributen

Komt eraan! Mijn favo communie attributen Mijn geheim? Ik gebruik eigenlijk niet zo graag attributen. Alleen(!) wanneer ze echt een meerwaarde bieden voor het kind (meer op het gemak, mooier bij kledij).. En daarvoor leg ik altijd wel wat favorietenlijstjes klaar bij winkeltjes die ik fantastisch vind. Bekijk ze hier Waarom ik kies voor Etsy Op Etsy steun je kleine ondernemers die hun hart en ziel steken in hun business. Je kan makkelijk zien aan de recensies of ze betrouwbaar

Lees meer »
studio fotografie spontaan

Communie of kerst? Sessies in de studio

Maja gij! Dat kan speciaal zijn!Het enige dat belangrijk is voor me is dat het spontaan blijft (en leuk!!)In deze shoot kan je onze test zien! ik en Penstreel gaan samenwerken voor de kerst- en communiesessies. Maar het thema? Dat blijft hetzelfde! Want “a touch of gold” dat kan voor beiden! En zo zijn we eindelijk af van die terrible accesoires! Gewoon lekker puur-natuur met wat gouden plamuur 😉 Vind je het leuk om eens achter de schermen te piepen?

Lees meer »
communie fotografie jongen

Communie fotografie voor een jongen?

Jongens zijn moeilijker!.. Hoor ik vaker, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan jongens even goed op een mooie manier fotograferen, net zoals dat bij meisjes kan. Maar misschien is het gewoon interessant om de stereotypen weg te laten?Waarom zou fotografie voor de communie bij jongens zoveel moeilijker zijn? “Omdat ze het minder leuk vinden!” “Omdat je minder leuke attributen kan gebruiken!”Dat zijn zowat de meest gebruikte antwoorden die ik dan te horen krijg. En ik snap

Lees meer »
portretfotograaf

Een communiereportage plannen?

Een goeie foto bereik je door een perfecte communiereportage. Vaak krijg ik de vraag van ouders hoe het komt dat ik hun communiekant of lentefeestbeest zo goed heb vastgelegd, hoe het komt dat zij zo zichzelf zijn op de foto. Daarom leg ik even uit hoe ik een communiereportage aanpak. Het is erg belangrijk dat je een connectie voelt met de fotograaf die de foto’s neemt voor de communie of lentefeest (of eender welke reportage) Om die reden vraag ik

Lees meer »
studio fotografie workshop

Communie checklist!

Een communie checklist samenstellen! Of het nu is voor de communie, lentefeest, huwelijk of voor eendere welk event, een checklist is altijd handig. Zo som je voor jezelf op wat wel en niet belangrijk is voor jou en bespaar je jezelf nadien paniekmomentjes. Een checklist is heel persoonlijk! Schrijf al jouw belangrijke dingen op een lijstje zodat je niets kan vergeten, gewoon als extra geheugensteuntje. Wanneer je aan een checklist begint is voor iedereen anders, sommige mensen zijn het jaar

Lees meer »

One thought on “Hoe communie en lentefeest voorbereiden?”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *