logo

Huwelijk in Deinze: Pauline & Frederik

Pauline & Frederik gaven het startshot in het trouwseizoen van 2018!

Een tweede gesprek voor het huwelijk in Deinze doorgaat:

Ik had mezelf voorgenomen om het dit jaar ietwat anders te doen en meer service voor de trouwers in te calculeren. Meer gesprekken en de nadruk op een hechtere connectie om zo beter te kunnen geven wat ze nodig hebben.

Pauline & Frederik waren mijn eerste testpersonen om het op deze manier te doen. Ik liet hen een week voor de trouw nog eens langskomen op gesprek. Het was geleden van het "kennismakingsgesprek" dat we elkaar hadden gezien en het deed me zo veel deugd om ze over de vloer te krijgen en om te zien dat ze nog steeds helemaal dat topkoppel waren dat ik zag op onze eerste ontmoeting.

Er kwamen ook wat extra dingen aan het licht die we daarvoor niet hadden besproken: ze gingen met het thema "happy Socks" en "hygge" aan de slag! Meestal sta ik een beetje kritisch tegenover thema's (sorrrrrry) maar dit zag ik volledig zitten!

Ook Arthur was heel belangrijk voor hen. Arthur is een Duitse staande langhaar met een hele hoge knuffelfactor! Arthur heeft een klein beetje ADHD en kreeg een kalmeringspilletje zodat hij op zijn gemak de ringen naar het altaar kon brengen op de grote dag. Ze hadden het even getest en dat werkte toen redelijk goed (gniffel).

Na het gesprek had ik bakken vol goesting om aan het huwelijk te beginnen!

huwelijk fotograaf

Getting ready in Deinze

Een beetje zenuwen! 's Avonds alles nog tien keer nakijken... Niet zo goed geslapen... De eerste trouw van het seizoen geeft me altijd een beetje rillingen. Ik ben bang om me te overslapen, vertrek veel te vroeg om op tijd te zijn (want het was jaarmarkt in Deinze en het was moeilijk om in het centrum te raken). Een uur in de auto gewacht, want een uur te vroeg binnenkomen is ook wel te gek denk ik dan.

Soit, uiteindelijk belde ik aan en daar stond ze: Pauline! Helemaal klaar voor haar grote dag!

De lieve hairstyliste crealief was ook van de partij, en terwijl zij zorgvuldig het haar opstak nam ik de foto's.
Ondertussen kwam Arthur me met volle overgave begroeten.

huwelijk fotograaf

Arthur

Mijn second shooter "Lucie" van HappyShoots kwam iets later dan ik aan. Om Pauline haar rust te gunnen ging ik opendoen.  En toen gebeurde het...

Arthur's kalmeringspilleke werkte nog niet al te goed en hij liep me zo goed als omver naar buiten, recht op de markt af! Ik zag de krantenkoppen al voor me "hond verongelukt door fotograaf op huwelijk in Deinze". Ik moet eerlijk toegeven dat mijn hart even stilstond en ik kreeg echt bijna een attackske.

Gelukkig stond de buurvrouw wat verder en kon ze Arthur bij zijn nekvel pakken en rustig terug naar mij loodsen om hem veilig binnen te brengen. OMG!

Even bekomen en verder shooten!

Héél gefocust en met wat bagage vanuit de workshops die ik meepikte deze winter ging ik verder aan de slag.

Een uurtje later kwam Frederik toe met een big smile! Heerlijk om die twee samen te zien! Pauline had trouwens wel wat zenuwen voor de eerste blik, omdat Frederik héél rechtuit is en het ook gewoon netjes zou zeggen als hij haar jurk niet mooi vond.

De ringen

Bij het vertrek naar het gemeentehuis moest ik echt lachen, Arthur ging netjes mee in de koffer. En terwijl Frederik er gewoon op stond te kijken nam Pauline haar vierpotige vriend gewoon op om in de koffer te steken. Een heerlijk momentje voor mij! Omdat ik zo kan genieten van een bruid die niet te bekommerd is over haar jurk en dan ook nog eens de handen uit de mouwen steekt. Ik kan heel goed begrijpen waarom Frederik na hun eerste ontmoeting thuiskwam met de zin "Dit is er eentje om te houden".

 

Voor het gemeentehuis had ik denk ik het meeste zenuwen. Arthur ging de ringen naar het altaar dragen en ik was zo ongelofelijk bang dat ik dat moment zou missen! Of dat het niet zo goed zou gaan als gepland. Ook is Arthur best donker van kleur en al die dingen gingen door mijn hoofd. Maar het is gelukt! Het werd uiteindelijk mijn favoriete beeld uit de hele huwelijksreportage.

Ook Lucie had een heel mooi beeld gemaakt in het gemeentehuis! Zie maar

Aan de mensen die dus twijfelen over een second shooter... Doe het gewoon! Het kost een pak minder geld om een tweede fotograaf aan te nemen (de reden waarom dat zo is doe ik een andere keer wel uit de doeken, of vraag het maar gerust even) en je hebt er zoveel meer mooie momenten bij!

huwelijk fotograaf

De feestzaal

Na de middag ging Lucie naar huis en ging ik mee met het koppel naar Tielt om het feest te beleven in de mooie steenovenhoeve. Een prachtige locatie (al is het geen cadeau om de belichting op te zetten 's avonds als fotograaf).

Ze namen hun tijd en Hygge was voelbaar! Wat hadden ze dat goed gedaan. Er was rust, geen klein beetje stress en gewoon heel veel liefde!

Ze hadden ook genoeg tijd voorzien voor de fotoshoot zodat alles op een fijne manier verliep. En het was zooooo warm!
Ik heb genoten van hen, van hun vrienden en van hun familie!

Tijdens het feest probeer ik altijd zoveel mogelijk een gast te worden, ik praat veel met de mensen. Niet alleen om hun vertrouwen te winnen, maar ook omdat ik het leuk vind om onder de mensen te zijn. Om hun verhalen te horen en door die verhalen te horen kan ik het ook gaan vertalen naar een huwelijksverhaal.

Tijdens het feest ga ik ook mee op de dansvloer, ik word één met het publiek en ga meedansen en onnozel doen.. MAAR altijd met de camera aan de hand en ondertussen neem ik shots.

huwelijk fotograaf

Dit is iets wat ik geleerd heb uit de jaren ervaring die ik achter de rug heb. Sta je gewoon stil en probeer je mensen die dansen te fotograferen? Dan zal je nooit dezelfde beelden kunnen geven, in tegendeel, mensen draaien zich om. Maar als je meedoet en ook plezier maakt dan geven ze zichzelf gewoon zoals ze zijn! ZALIG!

Het was leuk en ik bleef nog een klein uurtje plakken nadat mijn "job" erop zat, hier en daar kreeg ik nog de kans om een leuke foto te nemen en dan neem ik die met open armen!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *