logo

het vertrouwen winnen tijdens een huwelijk

huwelijksfotograaf

Een huwelijk: zo belangrijk om het vertrouwen te winnen!


Ondertussen heb ik mijn geheim recept gevonden om een intieme huwelijksreportage te maken.

Eén van de redenen waarom ik graag ’s morgens start met fotograferen is omdat er een bepaalde rust hangt. De belangrijkste personen zijn er, er is nog geen stress (die komt pas later) en eigenlijk is iedereen nog een beetje in een ochtendroes…

Je start direct in een intieme sfeer waar je een gezellig gesprek kan aangaan.

Ik probeer te ontdekken hoe ze zich voelen en hoe de band is met het bruidspaar. Het is belangrijk als fotograaf om ook sociaal te zijn en met de verschillende mensen even een babbeltje te slaan.  Zo zien de mensen jou niet als indringende fotograaf maar gewoon als een “sympathiek madammeke”.

Als je meelacht en meepraat voelen mensen zich veel meer op hun gemak dan als je wat afstand houdt.

Mijn ander ingrediënt is om de momenten vast te leggen die anderen vergeten. Alle ogen zijn op de spreker gericht wanneer er wordt gespeecht bijvoorbeeld. Maar al te vaak houden mensen zich sterk om dan nadien de echte, ware emoties te tonen.

De truc voor mij is om te wachten tot na het “belangrijke” moment. Pas daar heb je de ware, ruwe emoties!


Het gaat erom wat mensen voelen wanneer ze je foto’s zien


Vaak hoor ik van mensen zeggen dat ze nog nooit zo’n huwelijksreportage hebben gezien. Of meer nog, dat ze nog nooit een huwelijksreportage zo snel geleverd zagen.

Veel fotografen willen een huwelijk er perfect laten uitzien maar daar doel ik helemaal niet op.

Een huwelijk is hoe het is: het zijn de familie, de vrienden, de emoties en de speeches die het feest fantastisch maken. Niet het perfecte plaatje van die perfecte bruid of de perfecte locatie…

Het is juist leuk om die kleine tikjes gekheid in een reportage te zien, de spontaniteit en het gevoel dat er heerste die dag. Dat is belangrijk!

Ik wil dat de mensen die de foto’s van de huwelijksreportage bekijken de dag opnieuw beleven. En hier en daar dingen zien die zij zelf gemist hadden.

De reden waarom ik een reportage best wel snel kan leveren, is ook omdat ik een beetje gek ben.

Ik kan niet tegen onafgewerkte zaken, ik word er slapeloos van! Dus al te vaak ga ik aan het werk nadat ik thuis kwam van een reportage en stop ik niet meer tot die af is…

Ik begin ook niet graag aan iets nieuws voor het andere af is, omdat ik nog in de sfeer wil zitten van het feest wanneer ik bewerk. Dat legt mezelf natuurlijk de extra druk op om door te werken… En ja het nachtelijke werk hoort daar voor mij ook bij.


Mijn inspiratiebron


Mijn kinderen zijn mijn inspiratiebron, zij hebben me leren kijken op de manier waarop ik nu kijk. Ze zijn zo ongelofelijk spontaan en eerlijk-heerlijk!

Maar ook in volwassenen zit dit nog. Huwelijksreportages zijn fijn omdat je volwassenen terug op hun eerlijkst kan vastleggen. Ze zijn emotioneel, gelukkig en vol hoop… Deze dag kan ervoor zorgen dat mensen nog eens hun eerlijke zelf zijn zonder een masker op te zetten.

Dat kan ik wel smaken!

huwelijksfotograaf
huwelijk
huwelijk
huwelijk
huwelijk

Neem contact op voor een eerlijk-heerlijke huwelijksreportage

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *