logo

Huwelijksfotograaf in eigen dorp

Ik mocht er weer op uit! Dit keer in eigen dorp.

Anneleen & Giel namen een klein jaartje geleden contact met me op om huwelijksfotograaf te zijn op hun grote dag… Ze waren lief, grappig en het klikte meteen.

huwelijksfotograaf

Bij het tweede gesprek, een weekje voor het huwelijk vroeg ik of ik hun volledige vertrouwen had, waarop ik het antwoord kreeg van Giel: “Wij hebben echt wel belachelijk veel vertrouwen in jou”.

Waarschijnlijk heeft hij het toen niet beseft, maar dat was voor mij echt hetgeen wat ik moest horen om mezelf te kunnen overtreffen en nog beter te kunnen presteren. Want vertrouwen geeft me vrijheid, en vrijheid... zorgt weer voor creativiteit.

 

Het klaarmaken in Lovendegem-City

Het is altijd wat spannend om bij mensen thuis te komen. Ik ben eigenlijk eerst en vooral altijd héél erg benieuwd hoe mensen wonen, waar ze van houden en gewoon de sfeer die er hangt.

Bij Anneleen toekomen was heerlijk! Het was lang geleden dat ik nog eens thuiskwam in een goed gevuld huis tijdens het klaarmaken. Heerlijk grappige dames kwamen voorbij gedarteld. Ik voelde me dan ook meteen thuis bij die leuke bende.

Eerlijk gezegd was het eerste wat ik dacht “Het kan niet anders dan dat Anneleen haar vriendinnen op uiterlijk en humor selecteert!” Wat een mooie, ongelofelijk grappige, warme madammen!

huwelijksfotograaf

De bruidegom

Als huwelijksfotograaf krijg je nogal vaak te horen: we gaan elkaar daar voor de eerste keer ontmoeten en het moet zo en zo en zo.. Anneleen & Giel deden het iets chaotischer.

Ik wilde héél graag het eerste ontmoetingsmoment fotograferen, maar Giel besloot eerst iedereen goeiedag te zeggen voor hij zijn wachtende bruid ging gaan begroeten. Dat fotomoment liep een beetje anders dan verwacht! Haha! Maar dat heb je met spontane fotografie!

Een slijpschijf?!

Op een gegeven moment moest ik naar het toilet. Terwijl ik netjes mijn beurt afwachtte, hoorde ik ineens op het toilet “het is niet waar hé!”. Anneleen's mama had zich opgesloten in het toilet en op één of andere manier kon ze er niet meer uit. Er kwam een lichte opluchting (voor mij dan) want dat had IK kunnen zijn op het toilet! En geef nu toe. De mama die zich opsluit is een pak minder gênant dan wanneer de huwelijksfotograaf plots verdwenen is!

Ik ging Anneleen halen en het eerste wat ze zei was “Mama ben jij dat? Hoe kan dat nu dat jij dat elke keer tegenkomt?!”. Op de één of andere mysterieuze wijze was haar dit dus al meerdere keren overkomen!

Een half uurt lang probeerden de papa en Giel de deur open te krijgen, tot ze ten slotte een werkman van zijn werf afhaalden aan de straat om met zijn slijpschijf het slot door te komen zagen (en de deuren zaten er ocharme net een week in!). Na de bevrijding volgde een dikke omhelzing en een leuk weetje om door te vertellen aan de kleinkinderen binnen enkele jaren.

huwelijksfotograaf

Een oldtimer

De meeste bruidsparen beslissen om een wagen te huren tijdens het huwelijksfeest. Maar Giel? Giel koopt er gewoon één! (Tot grote verbazing van iedereen)

huwelijksfotograaf

Foto-moment!

Ik doe altijd mijn uiterste best tijdens het fotomoment om er alles uit te halen wat er uit te halen valt. Maar zelfs met al mijn ervaring zag ik nog nooit eerder een bruid en bruidegom zo hoog vliegen!

huwelijksfotograaf


Het moment waar ik het meest van genoot tijdens de shoot met hun tweetjes, was toen ze echt zichzelf waren en gewoon even een gebouw gingen beklimmen. Ze waren best wat onzeker tijdens “het poseren” en het was zo fijn om ze bezig te zien en mij te vergeten.

huwelijksfotograaf

Het avondfeest

Tijdens het avondfeest had ik me verstopt achter het dessert! Echt een perfecte plek, dat ga ik nog doen! Heerlijk om al die mensen te zien kiezen welk toetje ze gaan nemen. Ik heb vaak luidop zitten grinniken bij het zien van al die gretige gezichten.

huwelijksfotograaf

Bij de openingsdans stond het angstzweet me nog steeds op het voorhoofd, ondanks dat ik er toch wel al wat heb gefotografeerd. Je krijgt slechts 2 à 3 minuten de tijd en dan moet het maar goed zijn!

En ja, natuurlijk test ik op voorhand mijn licht maar toch ben ik nog steeds zo bang dat de frequentie ineens verandert, dat de batterijen van mijn flits het ineens begeven, dat het koppel anders gaat bewegen dan gezegd...

Keuze genoeg aan dingen die fout kunnen lopen! Ook al heb je het meeste onder controle, er kan altijd iets onverwachts gebeuren... En wat voor een raar figuur sla je dan als huwelijksfotograaf!

Elke keer net voor de openingsdans herhaal ik mijn mantra “Wat is het ergste dat er fout kan gaan? Dan doen ze het toch gewoon nog even opnieuw?”. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar... ’t is gelukt! Een paar kleine schoonheidsfoutjes, zo gaat dat (want aan elke foto is er wel iets). Ik ben dan ook best kritisch op mezelf :)

huwelijksfotograaf

We have a sniffer

Soms gebeuren er rare dingen op een huwelijk, maar op Anneleen & Giel hun huwelijk overkwam mij mijn vreemdste moment uit mijn carrière als fotograaf!

Ik wou een foto nemen vanuit de hoogte toen plots een gast zijn neus in mijn oksel stak. Ja, je leest het goed!!

Een eerste schrikreactie zorgde ervoor dat ik hem wegduwde. En dan ga je je bedenken, waarom doet diene rare dat eigenlijk? Stink ik ofzo? Heb ik zweetvlekken?

Na een checkup in het wc bleek geen van beiden het geval, dus ik kon met een gerust hart zeggen: “het ligt niet aan mij”.

En jawel, hij deed het nog drie keer!

Overall

Ik heb genoten! ’t Was wijs! Echt WIJS! En ik ben zooooo trots dat ik wederom dit jaar een prachtig koppel voor de lens kreeg.

huwelijksfotograaf

 

2 thoughts on “Huwelijksfotograaf in eigen dorp”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *