Beelden zijn auteursrechterlijk beschermd.
logo

Huwelijksfotografie 2.0

huwelijksfotograaf

Opleiding in Amsterdam: boeiend maar vermoeiend !

Eerlijk gezegd kwam ik terug met het gevoel: “wat ben ik een sukkel”.

Het was de combinatie van mezelf in te schrijven voor de nominaties bij “Masters of Dutch wedding photography”, daar niet uitgekozen te zijn, gevolgd door een héél doordringende seminar. Ik werd ongelofelijk geconfronteerd met waar ik moeite mee had.

Nu had ik me specifiek voor dit seminar ingeschreven omdat het werd geleid door twee fotografen die eigenlijk totaal geen moeite hebben met zo ongeveer alles waar ik wel moeite mee heb. Het is niet gemakkelijk om je beperkingen zo uitvergroot te zien maar zoiets triggert  wel om hetbeter te doen. Om jezelf naar een soort van 2.0 te brengen.

En ook om gewoon keihard op je smoel te gaan…

Reportage: perfect, niet moeilijk!

Al kan het altijd beter, daar moet je gewoon vanuit gaan. Tijd brengt wijsheid, en oefening baart kunst.

Koppelsessies: not so much…

Waar ik bij kinderen totaal geen probleem heb om lekker dicht te komen en de lichamelijke barrière te doorbreken, vind ik dit bij koppels nog altijd een beetje privé.

Pas op, ik ben wel een beetje een voyeur hoor. Op recepties hou ik iedereen (al dan niet stiekem) in de gaten. Maar zo op 50 cm afstand twee mensen extreem liefdevol met elkaar zien omgaan.. Daardoor durf ik me altijd nogal akward door voelen.

Op het seminar leerde ik dat het helemaal niet zo erg is om je akward te voelen. Embrace the akwardness !

Ik lig er al dagen van wakker hoe ik dit ga doen. Hoe ik hetgeen ik verlang van kinderen, dat wat zij zo makkelijk doen voor mij, kan weerspiegelen op koppels en volwassenen. En waarom dat net zo moeilijk is.

Mijn persoonlijke opdracht voor komende koppelsessies : DICHT KOMEN! (jeeeej en akward).

Ik kreeg ongelofelijk goede tips (die ik niet ga delen, daarvoor ga je toch gewoon eventjes zelf een seminar moeten volgen ;). En het moet lukken , dus beware toekomstige huwelijksparen die bij mij geboekt hebben!

Ik ga dicht komen en mega akward dingen aan je vragen! En ik zal mijn tijd nemen!

trouwfotograaf

Thanks to Naomie Van Der Kraan & Sjoerd Booij !

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *