Overzicht nieuwsberichten

Kim TV: Je bedrijf van offline naar online brengen (uurtje factuurtje: Hell no)

Kim TV: Je bedrijf van offline naar online brengen (uurtje factuurtje: Hell no)

Kim TV:

Van offline naar online (uurtje factuurtje Hell no) 

 

Deel 1

Deel 2

Ik denk dat we momenteel allemaal met een erg laag energiepeil zitten, de vibes deze week vroegen zijn tol.

En hoop dat we snel al onze ducks in a row krijgen zodat we terug kunnen naar het leven hiervoor..

En dan zijn er de ondernemers.. Wij! De vrije zielen die finacieële risico’s nemen om onze dromen waar te maken.
Veel van ons zijn serieus geraakt door de crisis..

Ook ik,

al mag ik absoluut niet klagen… Maar in de tussentijd, wat zou je in godsnaam allemaal kunnen doen voor je business?

Vandaag leg ik uit:

  • Hoe je jezelf tegen een volgende financiele kater kan beschermen door defensief te werken met je cashflow.
  • Wat je kan doen momenteel, nu je niet kan werken. Wat kan je online doen voor je business toch op de goede weg te helpen voor de toekomst,mocht je nu even niet perse in financiele chaos zitten zodat je toch heel goed kan werken aan je bereik komende weken
  • Wat je kan doen indien je nu momenteel inkomsten wil genereren en hoe je dat makkelijk kan opbouwen online + e-maillijst aanleggen 

Train je brein:

Braindumpen

2x per dag!

Maar wat is braindumpen?
– Het is mijn vorm van mediteren. Ik begin mijn dag met een braindump en ik eindig mijn dag met een braindump.
Het is mijn ritueel om de dag af te sluiten en te starten, maar ook om al mijn interne prikkels van me af te gooien.

Je neemt een blaadje en gooit alles eruit wat je kan bedenken: 

En zo moet je dit zien, je gooit al je interne prikkels uit je lichaam. Maar door dit te doen zorg je ook voor het vormen van ideeën en creativiteit.

Ook gedurende de dag ligt het blaadje naast me en kan ik nog dingen aanvullen die ik uit mijn hoofd wil.
Het staat genoteerd, ik kan het niet vergeten en het houdt me intern niet meer bezig.  –

We zijn vaak zo geconsumeerd met alles om ons heen dat we niet meer in staat zijn om die interne prikkels op te vangen en er creatief mee om te gaan.

Mijn challange voor jou tot 3 april 2020:

Minstens 1x per dag te braindumpen, het is belangrijk dat je voor je begint geen virtuele prikkels hebt gekregen (dus geen telefoon en televisie) in de ochtend. Als je savonds ook wil braindumpen dan doe je dat net als je stopt.  Zo neem je je interne prikkels mee in je ontspanning, ze blijven in je werkruimte. 

Jouw braindump kan gaan over wat je allemaal zou kunnen doen rond je business.

Ik kreeg vb de vraag: “ik kan alleen maar online dingen bedenken naar andere collega’s maar ik ben nog niet klaar om workshops te geven”.. Echter is er zoveel meer dan workshops geven aan collega’s, niet iedereen is trouwens een goede leraar, workshops geven is zoveel meer dan een cursus opstellen. – Je kan vb. op je blad zeggen online naar particulieren, een grote cirkel rond trekken en dan keihard braindumpen.

Praktijk:

Wat kan jij vinden? Durf 30 minuten de tijd te nemen om te braindumpen.

Wat je zal merken is dat het in begin erg veel energie van je zal vragen, je zal afdwalen en andere dingen willen doen.
Het is belangrijk dat je toch volhoudt, want de eerste momenten van creëeren zijn het moeilijkste, dat komt omdat je focus nog niet in zijn flow zit op dat moment verbruik jedaardoor veel energie, maar zodra je door dat punt bent wordt het gemakkelijk. Het is belangrijk dat je niet opgeeft op dat moment, het heeft gewoon nog 10 minuten langer nodig.

Daarnaast is het belangrijk dat je je niet laat overwhelmen, die braindump is alleen voor jou, je moet niet presteren, niemand gaat die zien. Je kan er alles opschrijven zonder dat iemand jou beoordeelt. Zie het als een oefening en niet als iets wat resultaat moet opleveren – het resultaat is immers dat jij je interne prikkels kwijt bent. 

Alle besproken diensten en Apps in de video:

Deel dit bericht op sociale media!

2 reacties op “Kim TV: Je bedrijf van offline naar online brengen (uurtje factuurtje: Hell no)”

  1. Pingback: Bonus: Het coronavirus & hoe jezelf beschermen als ondernemer -

  2. Pingback: Corona warriors #1 productiviteit - Fotograeve hacks tijdens crisisperiodes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top