Overzicht nieuwsberichten

kampeertips: Ik ga op reis en ik neem mee!

kampeertips: Ik ga op reis (met 2 kids van 6 & 7) .. en ik neem mee

Wij reizen sinds 2 jaar op rij met de wagen en tent door Europa. Steeds 1,5 tot 2 maand.

Dat wil niet zeggen dat we de vliegreis helemaal links laten liggen, maar we proberen dit wel zo weinig en bewust mogelijk te doen. 

Als je op reis gaat met 2 kinderen van 6 & 7 met de auto? Wat neem je dan in godsnaam allemaal mee? 

fotograaf Australië reis

Kampeertips: Auto & koffer

Nu moet je weten dat wij eigenlijk geen gigantische wagen hebben, wij rijden met een Renault Clio Grand Tour (dit is geen aanraden aangezien wij geen fan zijn van onze Clio, voor ons voelt hij aan als een miskoop en we zullen blij zijn als het tijd is om hem in te ruilen voor een andere compagnon tijdens onze autoreizen)

We begonnen met een dakkoffer..

Vooral omdat onze koffer gewoon te klein is om alles mee te nemen en omdat het fijn is wanneer je nog in je achteruitkijkspiegel kan kijken bij het maneuvreren op vreemde plekken.

We zijn heel tevreden met die van ons …. We kochten helaas naar onze zin wel een maatje te klein (400liter). Mocht ik nu een dakkoffer aanraden voor 4 personen dan zou dat zeker eentje van meer dan 600 liter zijn zoals hier. Zodat je ook meer vrijheid krijgt.

Een dakkoffer installeren is niet moeilijk (dat kan je echt wel helemaal zelf), wat je wel moet onthouden is dat niet elk transportrek past op elk merk auto. 

Je hebt daarnaast ook fancy gadgets zoals vb. een voetopstapje zag ik laatst (cool hé) 

Bij onze wagen kan je zo perfect nog onder de 2 meter blijven voor ondergrondse parkings en lage brugjes (en dat is echt wel positief! – Al blijf ik het op de één of andere manier toch altijd spannend vinden! 😉 

fotograaf Australië reis

“Een dakkoffer is echt de investering waard als je op reis vertrekt met de tent en wagen. ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze aankoop”

kampeertips: Kids bezig houden! 

We hebben altijd een reis-speel-koffertje mee, deze heeft geen al te groot formaat en is gevuld met allerlei kleine poppetjes en diertjes. Niet alleen voor onze reizen, maar ook op restaurant of familiefeesten worden deze gretig gebruikt. 

De truc is om het alleen beschikbaar te stellen wanneer je buitenshuis bent, zo blijft het steeds een schattenkoffer vol met leuks en wordt het niet saai. Ze spelen er echt ongelofelijk veel mee. 

Extra tip: verzamel prulletjes op de rommelmarkt! Zo ben je geen fortuin kwijt, als je goed zoekt in de rommeldozen dan zal je reiskoffer snel gevuld zijn met leuk spul. (En ook voor zeer weinig geld) 

Wat zit er in onze koffer? 

“Zo’n reiskoffer is gewoon altijd leuk om in de wagen liggen te hebben, overal waar je naartoe gaat. Het is dus zeker de moeite om nu al te beginnen met je verzameling”

fotograaf Australië reis

 

Kampeertips: “Strandspeelgoed”

Wij kiezen altijd voor enkele tussenstops aan het strand (dat hebben we echt nodig als we weken weg zijn). Dus ja! Wij hebben altijd strandspeelgoed mee.

Nothing fancy (want daar hebben we geen plaats voor):

Extra kampeertip:

Vorig jaar kochten we een houder voor de iPads in vast te zetten zodat ze konden kijken naar een film zonder hem vast te houden.

Op zich heel handig, maar ik vond het zelf te riskant omdat de iPad in dat geval geen beschermhoes kan dragen. (Ik verkoop de mijne mocht je willen, dus je mag me gerust een mailtje sturen in dat geval 😉

Verder maak ik ook een verrassingspakketje. Eentje dat ze mogen opendoen in de auto. Hier zat dit jaar dit nachtlampje in dat op te laden viel via USB (supermooi!)

Een knuffel voor Eva (mega zacht, daar houdt ze van – Ik had trouwens altijd gedacht dat mijn kinderen niet teveel knuffels zouden krijgen, maar Eva? Die kan je met niets meer plezier doen dan een zachte, schattige knuffel 😉 

Gezelschapspelletjes:

Ik raad ze allemaal met veel plezier aan! Ik vond ze top! Niet alleen dat, ze zijn ook nog eens klein, en dus makkelijk mee te nemen. We halen ze vaak boven op restaurant. Wanneer ze even moeten wachten.

Nog een extra tip: Een leuk spel dat wij vaak spelen is dieren-raden, het vraagt geen aankoop of ruimte en dat maakt het nog zo leuk:

 1. Iedereen krijgt een dier toegewezen zonder te weten wat hij is. 
 2. Elke speler mag om de beurt een vraag stellen die enkel mag beantwoordt worden met ja of nee. 
 3. De eerste die raadt wie hij/zij is is de winnaar. 

Ontspanning voor de grote mensen  

Wij nemen steeds boeken mee om te lezen. Ik ben nogal tactiel, dus kies nog steedsvoor papieren versies waar ik ezelsoren in kan leggen enkeling notities in kan maken. 

fotograaf Australië reis

kampeertips: “Campingstuff”

Wij verblijven voor 90% met de tent, daartussen nemen we wel eens een huisje (voor 1 nacht de tent opzetten is iets waar we niet mee beginnen – teveel moeite) 

Tent: Coleman Oak canyon 4

Deze tent heeft een voortent en een slaapcompartiment dat je kan splitsen door 2. (2×2 slapers) waarbij het verduisterend is (wat ik heerlijk vind! Anders lig ik om 5 uur al te koekeloeren)

Wat ik nog leuker vind is dat de kinderen makkelijk het compartiment kunnen openritsen, ’s morgens als ze wakker worden is dat het eerste wat ze doen waardoor we nog even samen kunnen knuffelen. (Mijn mooiste momenten op reis zijn steeds die van de ochtend.) 

Voor mij hoeft de tent zeker en vast niet groter.

fotograaf Australië reis

Kampeertips: Slaapspullen

 • 4x zelfopblazende matrassen 
 • 4x slaapzakken (wij kochten 4 aparte maar je zou ook kunnen gaan voor 1 grote)
 • 4x onze eigen hoofdkussens (ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik slaap op mijn eigen hoofdkussen: punt aan de lijn als we het hebben over comfort 😉
 • Een nachtlampje op USB (om te lezen)
 • Zaklamp (al gebruiken we eigenlijk altijd onze telefoons, toch gaan die nog mee want soms stuiten we op wondermooie grotten tijdens onze wandelingen en dan is dat net iets handiger en krachtiger) we hebben ook eentje voor rond het hoofd. 
 • Een dunne pyjama (want als je ’s nachts naar toilet moet doe je dat liever niet in je onderbroekje 😉 
fotograaf Australië kinderen

Kampeertips: Hoe zit dat met eten?? 

Wij koken zelf nooit op vakantie.

Wat we wel doen is slaatjes maken! Veel slaatjes!

Meestal bestaat die uit het volgende:

 • Maïs uit blik 

 • Avocado
 • Radijzen
 • Komkommers

 • Rode bieten (op reis is dat vaak uit blik, het is zo rap een smerige boel
 • Olijven 

 • Mozzarella of geitenkaas 
 • Basilicum 

 • Kruiden 

 • Tomaatjes 


Waarom we niet koken op reis? Een kookplaat meezeulen is niet meteen waar wij persoonlijk voor kiezen tijdens de reis, we hebben de ruimte niet.

Daarnaast eten wij graag heel licht en gezond en hoeft koken voor ons om die reden zeker niet alle dagen.

Maar we gaan ook vaak uit eten, ik zoek dan via tripadvisor de lekkerste restaurants op die we kunnen boeken (en zo leer je meteen de lokale keuken beter kennen).

Extra kampeertip: In dat geval boek je best op voorhand. Vooral in steden en drukkere plaatsen zijn spontane plaatsen een gelukstreffer. Gewoon even ’s middags kijken en boeken via de Facebookpagina of via tripadvisor zelf. (ik bel zelden tot nooit omdat dit extra kosten meebrengt bij je provider naar buitenlandse nummers) 


Wat wij onmisbaar vinden in de koffer: 

fotograaf Australië reis

Kampeertips: Massa’s Electriciteit 

Jah! Haha! We zijn dan misschien niet zo’n luxebeesten, maar jongens.. We hebben altijd een hoopje Electriciteit mee. Massa’s kabels en opladers voor Ipad, iPhone en laptop.

kinderen nieuw Zeeland

Kampeertip 8: Met de tent kamperen,
Hoe zit dat dan met kledij? 

Kleding wassen we steeds op reis (1x per week ongeveer), dat zorgt ervoor dat we max 1 week aan kledij meenemen. Zo komen we aan:  • 3 zomertenue’s per persoon

 • 1 lange broek per persoon 

 • 2 zwemstukken per persoon
 • 3 paar kousen per persoon 

 • 2 truien per persoon
 • 
7 à 10 stuks ondergoed per persoon 

 • 1 paar sandalen per persoon 

 • 1 paar stapschoenen per persoon 


 • Elks een grote handdoek van Decathlon

**Dit steken we allemaal samen in een grote trekrugzak En dat past er perfect in! Meer reistips (+ extra genieten van fotografie):

Je kinderen fotograferen? Dat kan je leren!

Een workshop voor ouders zonder enige kennis of ervaring.
****

Deel dit bericht op sociale media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top