babyfotograaf

Kim de babyfotograaf

Kimmeke de babyfotograaf!

Ja! Zo voel ik me de laatste tijd wel, het was een heuse babyboom de laatste maanden

Die kleine herinneringetjes. Die kleine handjes, voetjes, oortjes.. Maar ook die typische bewegingen, die alleen een babytje kan maken.
Er valt maar weinig over te discussiëren.. Het is iets dat nooit meer terugkomt, die platte baby. Dus ik snap het volledig dat ouders het een belangrijke mijlpaal vinden om vast te leggen, echt vast te leggen. Zonder het artificiële studio-effect.

Vandaag was baby Nora aan de beurt! En na een uurtje file rijden en podcasts beluisteren was ik er helemaal klaar voor om één van de mooiste baby’s of all time te ontmoeten.

Ja! Alle baby’s zijn mooi hoor! …Maar baby Nora?! Was wondermooi. 

Baby’s fotograferen?

Dat doe ik maar op één manier. Thuis bij de mensen (in hun natuurlijke habitat, hihi)
Geen flitsers en kale ruimtes, maar warmte en liefde, een vertrouwde plek waar iedereen zichzelf kan zijn. En welke plaats is dan beter dan thuis!

Tegenwoordig ga ik steeds vaker langs bij kleine zuigelingen. Geen idee waarom! Misschien omdat meer en meer kersverse ouders er hetzelfde over denken? Of misschien toevallig! Dat kan ook.
Maar hoe dan ook vind ik het een fijne gedachte dat er meer en meer wordt gekozen voor echte herinneringen en niet persé voor mooie plaatjes. Want dat is dan toch weer waar ik echt van geniet…

Echte herinneringen, zodat je bijna kan voelen hoe je je toen gevoeld had, vermoeidheid? Blijheid? Of net.. depressiviteit,(want ook die emoties en herinneringen zijn belangrijk) bezorgdheid? een roze wolk? Of toch eerder een babyblues.. Dat zijn dingen die we later vergeten. En hoe schoon is het om aan de hand van foto’s dat te kunnen terughalen.

Tastbaar maken van herinneringen, ik doe het alvast! Elke keer opnieuw maak ik drie identieke albums! Eentje voor mij en eentje voor elk van mijn kinderen. Voor als ze later groot zijn, zodat zij ook direct hun herinneringen kunnen meenemen en wanneer ze maar willen kunnen mijmeren naar toen. Dat vind ik nl. belangrijk! Dat ik de kids hun herinneringen bewaar. Zeker wanneer ze zelf nog niet in staat zijn om herinneringen op te slaan.

Niet dat jij dat moet doen uiteraard! Maar dat is hoe ik dat aanpak. Elke keer opnieuw, omdat ik het zo belangrijk vind om gevoelens, emoties en herinneringen te kunnen opslaan in een boek en tot leven te wekken wanneer ik zin heb om te dagdromen.

Als je Fotograeve al even volgt, dan weet je dat ze steeds mooie,
maar vooral pure momenten vastlegt. Ik was dan ook,voor de shoot, een fan die haar op alle sociale media volgde.
Mijn verwachtingen lagen dan ook hoog als ik een maand geleden de shoot vastlegde.
De shoot was ‘niet meer’ dan een gezellige wandeling en een tof gesprekje met Kim.
En ze slaagde erin om mijn hoge verwachtingen te overtreffen, ondanks dat je voor je eigen foto’s toch ook wat kritischer bent..
De prachtige beelden van mn dochtertje raken me keer op keer. Een absolute aanrader dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top