logo

Wie ben ik?

Ik maak jullie herinneringen en daarom vind ik het belangrijk dat jullie je aangesproken voelen tot wie ik ben. Want alleen bij wie je je goed voelt, kan je alles loslaten en jezelf zijn.

Ik ben een oude ziel en doorzwom al behoorlijk wat watertjes. Dat maakte van mij een positief ingestelde persoon met een pak doorzettingsvermogen. Ik ben meestal vrolijk en goedlachs en heb ongelofelijk veel geduld met alles en iedereen, behalve mezelf. Ik ben een extraverte introvert. Heel onzeker naast mijn zelfzekere ik die goed weet wat ze wil. Altijd op zoek naar mensen die de wereld zien zoals ik: mooi, heerlijk, verdraagzaam en dus helemaal voor iedereen.

Ondanks dat ik afstudeerde als vrij beeldend kunstenaar, waren schilderen, beeldhouwen en tekenen ‘vormen’ die niet helemaal bij me pasten. Ik liet me liever ontroeren door wat er al was in plaats van iets nieuws te moeten creëren.
Ik begon te fotograferen, omdat ik simpelweg bang was om te vergeten. Mijn jeugdherinneringen zijn gebaseerd op foto’s. Waar geen foto's van zijn, daar heb ik geen herinnering aan. Daarom leg ik zo goed mogelijk vast wat er rond mij gebeurt. En wil ik dat ook voor anderen doen. Eerlijk gezegd vind ik dat er bijna niets mooiers is dan een ​schoon ​moment voor eeuwig te kunnen voelen. Misschien herken je dat verlangen wel?

Ik fotografeer tegenwoordig zoals ik schilder en dat is een beetje donker. Ik hou van melancholie, licht, liefde en zelfspot. Van Sally Mann, Tim Burton, Lars von Trier & Darren Aronofsky. Maar ook van eerlijkheid, puurheid, loyaliteit en sereniteit ...

Maar naast fotograaf ben ik nog iets! Jeps! Ik ben een motivator! Ik haal kracht uit het motiveren van anderen. Ik vind maar weinig dingen mooier dan iemand te helpen zijn ware potentieel te ontdekken. Telkens ik mensen kan laten inzien dat ze zoveel meer zijn en kunnen dan ze zelf voor mogelijk hielden. Dàt moment. Daar ga ik keihard voor, want ik geniet van anderen hun ‘wins’. Daarom geef ik workshops voor fotografen en creatieve ondernemers, maar ben ik ook voor mensen rondom mij beschikbaar om hen op weg te zetten zichzelf te vinden.

Ik ben dus een ‘multipotentialite’. En daar ben ik blij om. Check de Ted Talk van Emilie Wapnick hieronder maar eens.

Kim De Graeve.

Fotograeve. Beeldend kunstenares. Mentor. Motivator. Businesscoach. Visuele verhalenverteller. Mama van twee. Lief van één.

Meer weten over mij als collega?