Beelden zijn auteursrechterlijk beschermd.
logo

Kinderfotograaf


Fotograeve als kinderfotograaf en mama


Mijn roeping als kinderfotograaf is ontstaan uit mijn moederschap. Ja, een echt cliché, maar in mijn geval o zo waar. Best gek, want ik had helemaal niets met kinderen. Integendeel: Ik viel nog liever van een klif dan dat ik ooit aan kinderen zou beginnen.

Totdat mijn eerste telg geboren werd.

Wat er daarna zou gebeuren, had ik nooit voor mogelijk geacht. Mijn onverschilligheid naar kinderen toe smolt als sneeuw voor de zon, en dat werd alleen maar ‘erger’ na de geboorte van mijn tweede rebel.

Sindsdien kan ik geen kind meer passeren zonder eens lief te lachen. Een paar jaar geleden zag ik een kindje op de trap van de kleuterschool van mijn dochter, haar beide veters waren los. Zonder nadenken hurkte ik neer en zei: “Wacht maar, ik zal deze eventjes voor je vastmaken. We willen niet dat je van de trap valt, hé!”

‘Oh my god!’, dacht ik bij mezelf.

Het klinkt misschien gek, maar voor mij was dit erg confronterend. Het toonde me hoezeer ik veranderd ben doorheen de laatste jaren, en dat mijn kinderen daar de grootste oorzaak van zijn. Het moederschap heeft me zachter gemaakt. Dat is soms een voordeel, maar zo ben ik niet altijd. Soms is het ook zeker niet slecht om mijn echte bad ass-kant te tonen. Ik ben nu ook wel wat kwetsbaarder en word geraakt door dingen die me vroeger koud lieten. Ook geduld hebben is iets wat mijn kinderen me hebben geleerd, en is zeker niet iets wat ik van nature heb. Al moet ik wel zeggen: Geduld heb ik nog steeds enkel in functie van kinderen. 😉

gezinsfotograaf


Waarom ik goed ben in mijn job als kinderfotograaf


Bovenstaande eigenschappen zijn misschien niet voor alle jobs een voordeel, maar wel als fotografe. Mijn kwetsbaarheid en eindeloze geduld naar kinderen toe hebben ervoor gezorgd dat ik kinderfotografie op een aangenaam niveau kan uitoefenen. Niet iedereen kan met kinderen werken, tenslotte.


Hoe wordt dit toegepast ?


Ik ga voor spontane fotografie, en dat kan perfect op locatie. Heeft je kindje geen zin om te poseren, dat laten we hem of haar gewoon doen en maken er een speeluurtje van. Lukt het nog steeds niet en wordt je kind misschien boos, dan ronden we af naar een kleinere formule. Iets opdringen aan een boos kind heeft immers geen zin.

In de studio werkt het ietsje anders. Het is een kleine ruimte, vandaar beperk ik kinderfotoshoots in de studio tot maximum een half uur. Je kind moet immers stil(ler) zitten, en dan is een half uur vaak lang genoeg.


Newborn


Zonder twijfel doe ik newbornfotografie! Maar ik doe dit niet in de studio, aangezien het niet aansluit bij mijn stijl. Newborn- en babyfotografie doen we bij jullie thuis in de vertrouwde omgeving en met de nodige gezelligheid. Maak je dus geen zorgen over het licht, een raam is zeker voldoende. Het zal je verbazen hoe mooi en puur newbornfotografie bij je thuis kan zijn.

babyfotografie

Even eerlijk: Vraag me niet om te frunniken met baby’s en ze te laten slapen in een gemaakte houding, want dit voelt voor mij niet goed aan. Er zijn diverse fotografen die hier erg goed in zijn en die dit feilloos voor je zullen uitvoeren.

Nog eerlijker: Ik hou van snottebellen! Nu en dan een traan, een lach, … Dat is écht! Als jou die snottebel stoort, mag hij ook wel weg op enkele foto’s. 😉

kinderfotograaf


Geen lucky shots!


Het is erg belangrijk dat je hier rekening mee houdt bij het kiezen van een kinderfotograaf. Weeg prijs versus kwaliteit erg goed af als je kiest voor een kinderfotograaf. Een professional zorgt ervoor dat elk beeld uit de reeks meteen aan de muur of in een album kan. Uiteindelijk wil je toch een reportage waar je stil van wordt, want kinderen zijn fantastisch!

kinderfotograaf


Locatie, locatie, locatie


Ik heb ondertussen een mooie band gekregen met mijn studio, maar ik verkies stiekem nog steeds locatiefotografie. Waarom?

  • Kinderen komen op locatie meer tot rust
  • Je legt echte momenten vast

Ik wil hiermee niet zeggen dat dit onmogelijk is in de studio, maar de kans dat het gebeurt is veel kleiner.

Sommige mensen worden wat afgeschrikt door het woord ‘locatie’. “Waar moeten we dan héén?”, klinkt het dan angstvallig. Weet je, een locatie kan overal zijn. Kinderen doen het vaak erg goed in hun ‘natuurlijke habitat’, dus: thuis! Heb je een ruimte met natuurlijk licht, dan kunnen we daar al erg veel mee.

Verder kan je ook in het bos gaan wandelen. Ja, ook in de winter en herfst! En er zijn ook een museum, een park of een school mogelijk. Alles wat in jullie dagelijkse leven voorkomt!

communie fotograaf

Wil je graag nog iets bespreken ? Neem dan gerust contact op. Wil je graag op de hoogte blijven van alle projecten? Dan kan je altijd de facebookpagina volgen.