Beelden zijn auteursrechterlijk beschermd.
logo

Kinderfotograaf


Fotograeve als kinderfotograaf en mama


Mijn roeping als kinderfotograaf is ontstaan uit mijn moederschap. Ja, een echt cliché, maar in mijn geval o zo waar. Best gek, want ik had helemaal niets met kinderen. Integendeel: Ik viel nog liever van een klif dan dat ik ooit aan kinderen zou beginnen.

Totdat mijn eerste telg geboren werd.

Wat er daarna zou gebeuren, had ik nooit voor mogelijk geacht. Mijn onverschilligheid naar kinderen toe smolt als sneeuw voor de zon, en dat werd alleen maar ‘erger’ na de geboorte van mijn tweede rebel.

Sindsdien kan ik geen kind meer passeren zonder eens lief te lachen. Een paar jaar geleden zag ik een kindje op de trap van de kleuterschool van mijn dochter, haar beide veters waren los. Zonder nadenken hurkte ik neer en zei: “Wacht maar, ik zal deze eventjes voor je vastmaken. We willen niet dat je van de trap valt, hé!”

‘Oh my god!’, dacht ik bij mezelf.

Het klinkt misschien gek, maar voor mij was dit erg confronterend. Het toonde me hoezeer ik veranderd ben doorheen de laatste jaren, en dat mijn kinderen daar de grootste oorzaak van zijn. Het moederschap heeft me zachter gemaakt. Dat is soms een voordeel, maar zo ben ik niet altijd. Soms is het ook zeker niet slecht om mijn echte bad ass-kant te tonen. Ik ben nu ook wel wat kwetsbaarder en word geraakt door dingen die me vroeger koud lieten. Ook geduld hebben is iets wat mijn kinderen me hebben geleerd, en is zeker niet iets wat ik van nature heb. Al moet ik wel zeggen: Geduld heb ik nog steeds enkel in functie van kinderen. ;)

gezinsfotograaf


Waarom ik goed ben in mijn job als kinderfotograaf


Bovenstaande eigenschappen zijn misschien niet voor alle jobs een voordeel, maar wel als fotografe. Mijn kwetsbaarheid en eindeloze geduld naar kinderen toe hebben ervoor gezorgd dat ik kinderfotografie op een aangenaam niveau kan uitoefenen. Niet iedereen kan met kinderen werken, tenslotte.


Hoe wordt dit toegepast ?


Ik ga voor spontane fotografie, en dat kan perfect op locatie. Heeft je kindje geen zin om te poseren, dat laten we hem of haar gewoon doen en maken er een speeluurtje van. Lukt het nog steeds niet en wordt je kind misschien boos, dan ronden we af naar een kleinere formule. Iets opdringen aan een boos kind heeft immers geen zin.

In de studio werkt het ietsje anders. Het is een kleine ruimte, vandaar beperk ik kinderfotoshoots in de studio tot maximum een half uur. Je kind moet immers stil(ler) zitten, en dan is een half uur vaak lang genoeg.


Newborn


Zonder twijfel doe ik newbornfotografie! Maar ik doe dit niet in de studio, aangezien het niet aansluit bij mijn stijl. Newborn- en babyfotografie doen we bij jullie thuis in de vertrouwde omgeving en met de nodige gezelligheid. Maak je dus geen zorgen over het licht, een raam is zeker voldoende. Het zal je verbazen hoe mooi en puur newbornfotografie bij je thuis kan zijn.

babyfotografie

Even eerlijk: Vraag me niet om te frunniken met baby’s en ze te laten slapen in een gemaakte houding, want dit voelt voor mij niet goed aan. Er zijn diverse fotografen die hier erg goed in zijn en die dit feilloos voor je zullen uitvoeren.

Nog eerlijker: Ik hou van snottebellen! Nu en dan een traan, een lach, … Dat is écht! Als jou die snottebel stoort, mag hij ook wel weg op enkele foto's. 😉


Geen lucky shots!


Het is erg belangrijk dat je hier rekening mee houdt bij het kiezen van een kinderfotograaf. Weeg prijs versus kwaliteit erg goed af als je kiest voor een kinderfotograaf. Een professional zorgt ervoor dat elk beeld uit de reeks meteen aan de muur of in een album kan. Uiteindelijk wil je toch een reportage waar je stil van wordt, want kinderen zijn fantastisch!

kinderfotograaf


Locatie, locatie, locatie


Ik heb ondertussen een mooie band gekregen met mijn studio, maar ik verkies stiekem nog steeds locatiefotografie. Waarom?

 • Kinderen komen op locatie meer tot rust
 • Je legt echte momenten vast

Ik wil hiermee niet zeggen dat dit onmogelijk is in de studio, maar de kans dat het gebeurt is veel kleiner.

Sommige mensen worden wat afgeschrikt door het woord ‘locatie’. “Waar moeten we dan héén?”, klinkt het dan angstvallig. Weet je, een locatie kan overal zijn. Kinderen doen het vaak erg goed in hun ‘natuurlijke habitat’, dus: thuis! Heb je een ruimte met natuurlijk licht, dan kunnen we daar al erg veel mee.

Verder kan je ook in het bos gaan wandelen. Ja, ook in de winter en herfst! En er zijn ook een museum, een park of een school mogelijk. Alles wat in jullie dagelijkse leven voorkomt!

 • Tarief gezinsreportage

 • 300
  60 min
 • Er is ruimte voor spontaniteit en emotie. Indien een uur te kort is kan je ook kiezen voor een day in the life reportage.

  Wat krijg je hiervoor?

  60 minuten fotografeertijd

  Een online galerij met alle foto’s (in kleur en zwartwit bewerkt) voorzien van een watermerk. Deze blijft normaal gezien twee weken online (tenzij anders overeengekomen)

  Je mag drie  foto’s uitkiezen, deze krijg je in hoge resolutie (om eventueel zelf af te drukken, zelfs in hele grote formaten) zonder watermerk

  Een extra foto kost 25 euro

  optioneel

  Alle hoge resoluties: 350 euro extra. (gratis foto’s zijn reeds verrekend in deze pakketprijs)
  (Omdat ik jullie zelf het recht wil geven om te beslissen of de foto’s het al dan niet waard zijn wordt de prijs van de foto’s opgesplitst van de reportage.)

  kilometervergoeding: 0;5€/km
  Alle prijzen zijn incl BTW

BaBa babywear 2019

ik mocht de zomercollectie fotograferen voor Baba Babywear! TROTS 😉
30th Jan 19
huwelijk fotograaf

Productkennis – De Galerij van Fotograeve

Hoe werkt die galerij van jou nondepietjes! Voor mezelf is het allemaal simpel! Ik...
24th Jan 19
fashion kids fotograaf

Baba Babywear

Voor de tweede keer mocht ik fotograferen voor Baba babywear. Heerlijk vind ik dat!...
22nd Aug 18
day in the life

Fotograeve wordt 3 jaar!

10 april 2018 is de dag dat Fotograeve 3 jaar wordt! Wat is er...
9th Apr 18
zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie voor wie niet van zwangerschapsfotografie houdt  Zal ik eens heel eerlijk zijn? Ik...
23rd Dec. 17
portret fotograaf

Portretfotograaf

Als portretfotograaf kijk ik steeds naar het licht, maar ook naar extra invloeden zoals...
6th Jun 17
fotograaf gezin

Fotograaf gezin want-ik-heb-er-zin-in !!

Fotograaf gezin : alleen wanneer je er echt zin in hebt kan het slagen...
27th Mei 17
portretfotograaf

Portret in studio

Je kiest voor een portret in studio? Vaak wordt er gevraagd wat men moet...
13th Feb 17
fotograaf kinderen

Moeder & Fotograaf

Ik ben zo’n moeder Ik ben zo’n moeder die zelden op de hoogte is...
22nd Sep 16
fotograaf kinderen

Een kinderfotograaf in hart en nieren

Een kinderfotograaf…  en wat met the next level? Ik moet het bekennen, ik heb het gehad!...
20th Sep 16

An Legein
An Legein
12:39 07 May 19
Wij zijn als familie zo tevreden met de foto's die Kim van ons getrokken heeft, dat we maar beslist hebben om ze allemaal aan te kopen... Zo tevreden zijn we! Een absolute aanrader dus!
Maaike Pillen
Maaike Pillen
20:51 08 Apr 19
Wat zijn we blij dat de shoot door een blauw oog niet het water is gevallen :) Uniek en heel ongedwongen! Smaakt naar meer, we blijven genieten van de heerlijke beelden en verlangen naar een volgende shoot (eens day in life volgend jaar ofzo ;) ...
Annick Vandecasteele
Annick Vandecasteele
11:21 07 Apr 19
We kennen Kim en haar foto’s al een tijdje. Reeds enkele jaren ‘vaste klant’. ☺️ Gisteren communiefoto’s laten nemen op een prachtlocatie. Kim liet ons weer verbazen. Wat een talent. We zijn alweer meer dan tevreden!
Vorige zaterdag een heel leuke shoot gehad in de Verbeke Foundation, gisterenavond al de foto's per mail ontvangen... Topservice, Topmadam en Oh. My. God. WAT een foto's! Moet ik echt kiezen?? 😍
Marieke Metzger
Marieke Metzger
06:41 10 Mar 19
Een echte aanrader! Kim kan het mooiste in een kind naar boven doen komen. Met als resultaat prachtige foto's!
Evi Mostaert
Evi Mostaert
21:00 04 Mar 19
Sympathiek, snelle service en het allerbelangrijkste: foto’s zijn top en puur!
Natasja Bryon
Natasja Bryon
21:49 23 Jan 19
Een aanrader op alle vlakken: heerlijke madam die prachtige foto's maakt. Alleen het kiezen raad ik niet aan ;)
Els De Stommeleir
Els De Stommeleir
09:44 20 Dec 18
Echt een heel aangename ervaring in een ontspannen en ongedwongen sfeer met super mooie foto's als resultaat! Bedankt!
Elke Brodelet
Elke Brodelet
18:28 19 Dec 18
Wauw! Wat een prachtige foto’s in een ontspannen sfeer. Je herkent ieders karakter in de foto’s. Geen gemaakte ‘spaghettiiiieee -foto’s!’ Nu kiezen.... 😱