Buiten fotograferen?

Een blogje met tips voor jou:

Foto-tip: Buiten foto’s nemen van je kinderen

Buiten foto’s nemen van je kinderen? Ik ken heel wat mensen die huiveren bij de gedachte dat er volle zon in het spel zou kunnen komen en waarbij de foto’s (zowel op camera of telefoon dan overbelicht zijn of te harde schaduwen hebben) 

(sowieso met mijn presets uit de webshop helpt dit al massa’s, deze zijn speciaal ontwikkeld zodat volle zon niet meteen een issue kan zijn – het is een soort filter, zoals je ziet op IG. Maar dan veel beter en professioneler. En met 1 klik? Weg de vervelende schaduw) 

Ter land, ter zee… En in de lucht!

Wat erg leuk is om te doen is de kinderen te “isoleren in de open lucht”. Zo word je op de één of andere manier uit de context getrokken en heb je een leuke foto zonder meteen te weten waar je bent. En! Je kan er makkelijk lelijke huizen door weg laten.

Dat doe je door op je buik te gaan liggen!

Vliegen

Eén van de leukste dingen die ik laatst kocht voor mijn kinderen (en dat is hier een hele opgave.. Aangezien ze alles na 5 minuten beu zijn) was dit delta vliegtuig.

Uren plezier beleefden ze ermee en het kan echt ver vliegen + loopings maken zoals je kan zien in deze video: 

Kinderen buiten fotograferen

Ik vind kinderen buiten fotograferen dus fantastisch, je hebt zoveel mogelijkheden, zoveel meer dan in studio vb. En ze hebben de ruimte en vrijheid om zichzelf te zijn. 

Geef ze dan iets om gek mee te doen en ze zijn helemaal vertrokken. 

Zomer, zomer! 

In de zomer laat ik ze in het zwembadje spelen (tenzij tijdens code oranje hé!) 
Maar ook schmink passeert hier constant de revue, wij kiezen voor deze.

Daarnaast zorg ik ook steeds voor leuke boekjes zoals deze. Zo kunnen ze zelf hun skills ontwikkelen terwijl ze aan de slag gaan. 

Buiten fotograferen in de winter?

Ja absoluut, maar ik merk wel dat het moeilijker is. 
De kids krijgen sneller koud met een huilbui af en toe (nochtans zijn ze redelijk wat gewend). Om die reden zijn we toch iets minder frequent buiten in die periode. 

Goede handschoenen en laarzen vinden wij echt een must als je keihard gaat ravotten. Zeker als je wat langer foto’s of beeldmateriaal wil nemen. Deze laarzen vind ik super, omdat ze mooi aansluiten en ik daardoor leuke foto’s kan nemen terwijl ze in de plassen springen. 

 

Maar ook ikke! 

Ik heb altijd mega koude handen en voeten. Jij ook? 

Ik gebruik deze handschoenen, die zijn best dun, hebben een goeie grip en ik kan mijn touchscreen nog bedienen (en mijn gsm) wat ik wel belangrijk vind. Als wandelschoenen gebruik ik deze, omdat ze lekker warm zijn en toch flexibel genoeg. In de winter zie ik er trouwens helemaal niet glamoureus uit, ik heb 90% van de keren een regenbroek aan zodat ik op de grond kan gaan liggen. (herinner je je nog mijn eerste tip hier bovenaan in de blog?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top