Lightroom kopen: Hoe zie je de bomen door het bos?

En welk abonnement kies je dan precies?

Eerst en vooral: Waarom Lightroom? 

Lightroom is het enige programma dat geschikt is voor foto’s te bewerken op een professionele manier en terwijl je workflow bewaakt zodat je geen uren en uren nutteloos achter je computer aan het werk moet. Pas op, ik heb zelf jaren gewerkt met Photoshop en ik heb het zelf erg moeilijk gehad om overstag te gaan. Maar eens ik het deed was ik quasi meteen overtuigd. Er is geen enkel programma dat kan tippen aan Lightroom.  

Welk Lightroom abonnement neem je?

Je hebt 2 keuzes volgens mij wanneer je lightroom wil kopen:

 • Ofwel kies je voor dit abonnement. En dan heb je meteen Lightroom & Photoshop inbegrepen met 20GB geheugen (wat meer dan genoeg is) 
 • Of je kiest deze. Hierbij heb je 1TB geheugen maar beschik je alleen over Lightroom. 

Mijn persoonlijke mening: Ik zou kiezen voor het gecombineerd pakket met 20GB. Ik heb eerlijk gezegd die extra cloud nooit eerder nodig gehad. (Maar dat is persoonlijk natuurlijk!) 

lightroom kopen cursus lightroom kinderfotografie online workshop fotograferen leren fotografie fotograeve2

Lightroom kopen: Een derde keuze!

Die is eigenlijk alleen interessant als je meerdere producten gebruikt. De leercurves van alle programma’s zijn erg hoog dus als je daar nu nog niets van af weet, dan laat je het duurdere programma beter links liggen. 

Volg je reeds een online cursus bij me? Supertof! Want dan heb je recht op het studententarief (dit geldt enkel op het volledige abonnement). 

Lightroom kopen: Een extra coole tip!

Zet november standaard in je agenda! Want dan geeft Lightroom elk jaar opnieuw Black Friday sales en kan je je abonnement met superveel korting aankopen! 

Heb je reeds een abonnement? Niet getreurd! Zelfs dan is het interessant want je kan contact opnemen met de hulpcoat en vragen om je abonnement aan te passen naar de nieuwe voorwaarden ondanks je al klant bent.

Veel succes! 

lightroom kopen cursus lightroom kinderfotografie online workshop fotograferen leren fotografie fotograeve1

4 reacties op “Lightroom kopen: Welk abonnement moet ik nemen?”

 1. Dit is wel heel kort door de bocht.
  Er zijn meerdere programma´s die minstens evenwaardig zijn aan Lightroom.
  Eentje dat op sommige gebieden nog beter presteert is zelfs volledig gratis: darktable (beschikbaar voor Windows, Linux en Mac OS)

  1. Dag Johan, daar ben ik het niet mee eens. Ik ken daarnaast geen enkele professionele fotograaf die werkt met iets anders dan Lightroom of photoshop. In mijn blog raad ik aan waar ik zelf achtersta en dat is niet Darktable maar Lightroom, ook voor particulieren.

   Het feit dat een gratis programma wordt geplaatst naast een betalend programma met zoveel vernieuwing en updates is een beetje te gek. Dat is appels met peren vergelijken aangezien het geen blog is over “wat zijn de goedkoopste of gratis tools voor nabewerking”.

 2. Hallo Kim,
  Mooi artikel. Ik fotograaf voornamelijk gerechtjes voor de hobby welke ik op een foodblog plaats dus vind een abonnement eigenlijk te prijzig. Heb je nog suggesties voor gratis of andere goedkopere alternatieven?

  1. Hey Mariëlla! Mhh ik ben er echt niet in thuis, voor mij is Lightroom zoals een Netflix abonnement (en ik vertoef meer op Lr dan op Netflix :p) Emaar Johan hierboven vermeldde iets, misschien is dat een optie? Je kan ook kiezen om Lightroom op je telefoon te installeren (ik weet niet of je je foto’s neemt met telefoon of camera) want met de telefoon is Lightroom wel gratis :). En mocht je daarvoor presets willen dan heb ik die hierzo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top