Beste canon lenzen

Voor portret, kinder- & documentaire fotografie

…Al 10 jaar ben ik trouwe Canon gebruiker, jeps! En sinds 6 jaar werk ik ook met fullframe camera’s.
En vandaag wil ik je graag meenemen in mijn werkkoffer. (Die ziet er zo uit trouwens) 

beste canon lenzen mijn top 4 favoriete canon lenzen fotograeve canon TOp 5 beste camera lenzen voor canon en kinderfotografie fotograaf portret fotografie cursus fotografietips tips

De beste canon lenzen? Daar twijfel in niet lang over

Eerst en vooral kies ik voor de canon 50 mmf/1.4, dit was mijn allereerste lens die ik aankocht & ik was zo onder de indruk! Want in die periode hield ik nog héél erg van veel scherpte diepte (vandaag schommelt dat iets meer). 

Voor portret en zeker in donkere lichtsituaties komt deze rakker helemaal tot zijn recht. Hij is het absoluut dubbel en dik waard om een plaats te krijgen in jouw collectie, zeker omdat hij vrij budgettair is.

De canon 24-70mm f/2.8 

Absoluut niet goedkoop! Maar het o, zo waard! Ik heb er ondertussen zo’n 4 achter de kiezen en ik blijf hem in mijn collectie houden. 
Door de stevige zoom en de relatief lage diafragma’s heb je een heel breed bereik. Je kan hem zowel portretteer gebruiken als voor portretlenzen. 

Uiteindelijk koos ik deze lens omdat hij me veel meer opties boodt dan een lens met vast brandpunt. Ik kan makkelijk in- en uitzoomen hoef niet steeds mijn lens te vervangen tussendoor, waardoor ik ook geen momenten hoef te missen. 

Het enige minpunt aan deze lens is dat ik hem graag had gezien met een nog lager diafragma. Een 1,4… Of een 1,2 zou mooi zijn. 

Hij is verder heel stevig (wel wat zwaar) en een supersnel. 

Canon 35 mm f/1.4

Mijn vaste go to lens als ik in verlof ben. Ik vind hem zo leuk om mee te werken. Hij is een pak lichter dan de 24-70mm en hij is zo gemakkelijk!

In het begin moest ik even wennen aan de vervorming, maar al snel wilde ik niet meer zonder. Hij vertelt veel meer dan de 50 mm. En ik gebruik hem erg graag als ik mijn eigen gezin vastleg, maar iets minder in professioneel gebruik (ik heb nl soms het gevoel dat ik moet inboeten op momenten omdat ik niet snel genoeg ben terwijl dat wel het geval is met de 24-70mm).

Daarnaast dwingt hij me om beter na te denken over composities (iets wat de 24-70 niet altijd doet: deze maakt me soms een beetje lui omdat ik gewoon lekker kan zoomen. 

De beste canon lenzen op een rij: Canon 70-200mm f/2.8 

Eerlijk gezegd komt die niet vaak meer uit de koffer.

Vroeger vond ik hem leuk, omdat ik niet dicht bij mensen moest komen om te fotograferen.
ik kon lekker ver weg zitten en ondertussen spioneren.

Nu hou ik daar niet meer van, ik wil dichtbij fotograferen, hoe dichter ik bij mensen kan komen hoe beter ik de emoties kan vastleggen. 

Maar als jij graag ver staat van je model? Dan is dit wel een lens voor jou

Extra tip: UV-Filters

Ga je voor een lens?

Koop dan altijd een UV-filtertje erbij, het kost niet veel en beschermt je toestel. Op zich kan het totaal geen kwaad als er een krasje is op je lens. (Je hebt daar echt niet zo snel last van tijdens het fotograferen, het beïnvloedt je resultaat zelden)

Maar als je lens valt? Dan beschermt je filter ook je lens. Mijn filter was laatst helemaal gebroken. Mijn lens? Die was helemaal oké! Dat spaart je alvast weer een serieuze duit.

Een verzekering voor je toestel 

Een dure lens? Daar hoort een verzekering bij, toch?!

Je zou kunnen kiezen voor een Allrisk verzekering. Maar dat loopt behoorlijk op! Ikzelf zat aan getallen tussen de 500 a 800 euro per jaar. Gek toch?

Maar je zou ook lid kunnen worden van de beroepsvereniging voor Fotografen, één van de vele voordelen is dat je een er een allrisk verzekering bovenop krijgt. 

Investering

I know, lenzen zijn een serieuze investering. 

Maar wat wel interessant is om te weten is dat ze amper hun waarde verliezen. Om de aantal jaren vernieuw ik mijn assortiment en verkoop ik al mijn lenzen, ik verlies nooit veel van het budget. 

Ik laat ze ook steeds volledig in orde zetten en nakijken voor verkoop en dat doe ik met plezier, net omdat ze zo weinig dalen in waarde. 

Als ik mijn materiaal verkoop dan kan je dat hier terugvinden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top