logo

Portret Fotograaf

portret fotograaf

Als portret fotograaf kijk ik steeds naar licht , maar ook extra invloeden zoals wind , omgeving en emoties zijn héél belangrijk voor mij .

Vandaag was Louise aan de beurt voor een portret .

We gingen wandelen in het park en eigenlijk was het maar miezerig weer , Louise moet echt koud gehad hebben .
Gelukkig had ze er zin in en waren we samen best een goed team , ze voerde elke opdracht vlekkeloos uit .
Als portret fotograaf kan je je geen beter model inbeelden ..

fotograaf portret

Louise was heel spontaan en ik liet haar spelen tijdens het wandelen tot wanneer ik een plekje tegenkwam dat de moeite was , af en toe trok ik spelenderwijs een beeld , geheel ongedwongen en zonder enige regie .

fotograaf portret

Als portret fotograaf ben ik gek op planten , ze geven echt een meerwaarde aan een beeld . Ik probeer regelmatig mensen echt in de planten te duwen tot wanneer je een mysterieus beeld krijgt .

fotograaf portret

fotograaf portret

Voor mij hoeft een portret zeker en vast niet scherp te zijn . Soms is het als portret fotograaf belangrijk dat je dit naast je kan neerleggen . Het is niet omdat er regeltjes zijn dat je die moet volgen .
Een onscherp beeld kan even sterk of zelf sterker zijn dan een scherp beeld . Over emoties valt niet te discussiëren .

fotograaf portret

Licht , licht , licht .. het is zo belangrijk . Had ik Louise nu naar de andere kant laten kijken . Dan had er geen licht op haar gezicht gevallen en was haar portret nooit tot haar recht gekomen .

ook dat is de taak van een portret fotograaf , dit zien . Het is echt kijken , als je niet kijkt dan zie je niet . Ik ben ervan overtuigd dat een portret fotograaf helemaal anders kijkt naar een bewegend persoon dan iemand die daar niet mee bezig is .

fotograaf portret

fotograaf portret

Een portret hoeft je niet altijd recht in het gezicht aan te kijken , of zelf gewoon ergens naar te kijken . Als portret fotograaf ben ik gek op wimpers en op sproeten , daarmee pak je mij altijd in !

fotograaf portret

Dit portret was genomen in de slaapkamer van mama en papa . Er was heel weinig licht , maar net voldoende om deze silhouet te fotograferen .

fotograaf gezin

Als portret fotograaf moet je je model durven laten bewegen ! Anders krijg je standbeelden , en wie wil dat nu op foto ( trust me , je ziet echt wel het verschil ) .
Hier vroeg ik Louise om te dansen met de wind . Ik denk dat ze het heerlijk vond :) . Zo lijkt het alvast op de foto .

One thought on “Portret Fotograaf”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *