logo

Portretfotograaf

portret fotograaf

Als portretfotograaf kijk ik steeds naar het licht, maar ook naar extra invloeden zoals de wind, de omgeving en alle emoties zijn voor mij héél belangrijk.

Vandaag was Louise aan de beurt voor een portret

We gingen wandelen in het park en eigenlijk was het maar miezerig weer. Ik denk dat Louise het echt koud had! Gelukkig had ze er zin in en waren we samen best een goed team, ze voerde elke opdracht vlekkeloos uit. Als portret fotograaf kan je je geen beter model inbeelden!

fotograaf portret

Louise was heel spontaan en ik liet haar spelen tijdens het wandelen tot wanneer ik een plekje tegenkwam dat de moeite was. Af en toe trok ik spelenderwijs een beeld, ongedwongen en zonder enige regie.

fotograaf portret

Als portretfotograaf ben ik gek op planten , ze geven echt een meerwaarde aan een beeld. Ik probeer regelmatig mensen echt in de planten te duwen tot wanneer je een mysterieus beeld krijgt.

Voor mij hoeft een portret zeker en vast niet scherp te zijn. Soms is het als portretfotograaf belangrijk dat je dit naast je kan neerleggen. Het is niet omdat er regeltjes zijn dat je die altijd maar moet volgen!

Een onscherp beeld kan even sterk of zelfs sterker zijn dan een scherp beeld. Over emoties valt niet te discussiëren…

fotograaf portret

Licht, licht, licht .. het is zo belangrijk!

Als ik Louise nu naar de andere kant had laten kijken, dan was er geen licht op haar gezicht gevallen en was haar portret nooit echt tot zijn recht gekomen.

Ook dat is de taak van een goede portretfotograaf, zo’n elementen zien en opmerken. Het is écht kijken want als je niet kijkt dan zie je het niet. Ik ben ervan overtuigd dat een portretfotograaf helemaal anders kijkt naar een bewegend persoon dan iemand die niet bezig is met fotograferen.

fotograaf portret

fotograaf portret

Een portret hoeft je niet altijd recht in het gezicht aan te kijken. Het hoeft zelfs helemaal nergens naar te kijken!

Als portret fotograaf ben ik gek op wimpers en op sproeten, daarmee pak je mij altijd in…

Dit portret was genomen in de slaapkamer van mama en papa. Er was heel weinig licht , maar net voldoende om deze prachtige silhouet vast te leggen.

fotograaf gezin

Als portretfotograaf moet je je model durven laten bewegen! Anders krijg je standbeelden en wie wil dat nu op foto? Trust me, je ziet echt wel het verschil tussen iemand die echt beweegt en iemand die doet alsof…

Hier vroeg ik Louise om te dansen met de wind. Ik denk dat ze het heerlijk vond 🙂

Zo lijkt het toch op de foto…

Schrijf je in en ontvang:

10€ kortingsbon + poseertips voor je volgende fotosessie!

    Ik beloof plechtig niet te spammen en je privacy te bewaren!

    One thought on “Portretfotograaf”

    Leave a reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *