Beelden zijn auteursrechterlijk beschermd.
logo

Portretfotograaf

Als ik mezelf moet omschrijven, dan doe ik dat meestal als ‘portretfotograaf’. Bijna alles wat ik  als fotograaf doe, kan wel omschreven worden als een portret. Ik werk veel met hoe schaduw en licht vallen op een gezicht, en probeer het weer te geven zoals het is.

Zoals je merkt ben ik nogal in de ban van licht. Natuurlijk licht, kunstlicht, … Ondertussen ben ik ook ‘heer en meester’ geworden van mijn flitsers, en werk ik graag in de studio voor portretten.


Waarom contacteer je een portretfotograaf?


portret fotograaf

Voor je curriculum vitae

Ben je op zoek naar de juiste uitstraling voor op je sollicitatiebrief? Ga je naar het buitenland en wil je uitblinken met een topper van een foto? Kruip dan niet in een standaard pasfotohokje, maar kies voor een portretfotograaf. Zo krijg je een unieke foto die een echte meerwaarde vormt voor je CV.

Om een foto te plaatsen op je website of blog

Als je iets wil vertellen op je website of blog, kom je geloofwaardiger over als je een mooie, sprekende foto van jezelf toevoegt. Mensen willen immers weten wie je bent als je een product of dienst aanbiedt. Dat boezemt vertrouwen in. Het is dus zeker geen verloren kost om hiervoor een professioneel portretfotograaf in te huren!

Een foto voor in een magazine of krant

Heb je een eigen magazine of krant? Misschien ben je een journalist of interviewer? Enkele jaren geleden werkte ik bijvoorbeeld voor Symfonie Orkest Vlaanderen. Daar ging ik mee op stap met een erg sympathieke journalist. Terwijl hij interviewde, fotografeerde ik het gesprek en maakte achteraf nog enkele portretfoto’s van de geïnterviewde. Klik hier voor meer beelden van mijn freelance portfolio.

Nostalgie

Af en toe contacteren mensen mij om een fotoreeks te maken uit nostalgie. Ze worden veertig of vijftig en willen die momenten vastleggen. Het gevoel ouder te worden is er soms al, en via een fotoreeks kan je je jeugd toch een beetje vereeuwigen. Anderen willen tonen hoe trots ze zijn op hun levenswijsheid en leeftijd. Ik vind het alvast iets moois, een vaste waarde. Het is dan ook een hele eer als ik dit mag vastleggen.

Zelfvertrouwen

Je hebt een zware zwangerschap achter de rug, een vreselijk ongeval gehad of je hebt iets anders meegemaakt waardoor je zelfvertrouwen achteruit is gegaan. Maak komaf met al je demonen en voel je mooi. We nemen jouw onzekerheid weg en zorgen voor een fotoshoot waarna jij van jezelf kan zeggen: “Ik ben prachtig.”

portret fotograaf


Om rekening mee te houden


Iedereen heeft wel iets dat ze minder mooi vinden aan zichzelf. Ben je bijvoorbeeld geen fan van je profielaanzicht, zeg dat gerust. Maak alles bespreekbaar, want jij hebt de fotoshoot evenzeer in handen als ik. Hoe goed deze verloopt, is dus ook van jou afhankelijk. Jij bepaalt dus ook waar de shoot doorgaat.

Bekijk even wat jou het meeste aanspreekt, en mocht je kiezen voor studio:

Wil je dan een zwarte of een witte achtergrond, of iets helemaal anders?

Kies je voor locatie? Kies je dan voor natuur, Urbex, industrie, verstedelijking?

Denk hierover na voor je een beslissing maakt.

Denk er ook zeker aan dat ik niet van perfectie houd, aangezien het niet bestaat. Ik zoek naar jouw individuele schoonheid. Ben je op zoek naar iemand die je er tien jaar jonger laat uitzien? Dan ben je bij mij niet aan het juiste adres.

Kies je voor buiten, zorg dan voor een plan b, slecht weer komt helaas wel eens voor in ons Belgenland.

Het verplaatsen van afspraken kost je steeds de waarborg.

Volg de agenda om op de hoogte te blijven van leuke evenementen.

590A9747

portret fotograaf