logo

Reizen door Nieuw-Zeeland (met kinderen)

Nieuw-Zeeland: Het Noordereiland op 9 dagen. 

Hoe heerlijk het ook is om als fotograaf foto's te nemen van mijn kinderen hier thuis in Gent, Nieuw Zeeland is toch  net iets idyllischer, hèhè.

We deden eerst het Noordereiland en daarna trokken we door naar het Zuiden: 

We vertrokken om 17.30 uur uit Australië-Brisbane naar Auckland (Nieuw-Zeeland). Er zit zo’n 3 uur tijdsverschil op waardoor we pas aankwamen in Auckland om 23.30 uur.

Ondanks dat het maar 3 uur vliegen is vond ik het echt een zware trip. We hadden best wat last van een jetlag de volgende dagen.

De eerste nacht hadden we geboekt bij Oakwood Manor Motor Lodge. De reden waarom we deze boekten was omdat hij:

  1. Dicht bij de luchthaven ligt.
  2. Een gratis shuttle heeft die ons de volgende morgen naar de plek zou brengen waar we onze Campervan hadden geboekt.
  3. Één van de goedkoopste was in de buurt.

Ik was best tevreden van dit hotel: propere kamers en een aparte slaapkamer voor de kinderen.

Auckland 

Het wachten voor de campervan duurde erg lang. We hadden een Mighty Big Six besteld maar na 2 uur wachten kwam er nog steeds geen schot in de zaak. Gelukkig waren de kids al bij al rustig, anders had ik vast zoveel geduld niet gehad :)

Na 2 uur kwamen ze vertellen dat de auto nog niet klaar was en dat we met de vervangwagen boodschappen mochten doen tot alles klaar was. Aangezien we toch sowieso boodschappen moesten halen gingen we graag in op dat aanbod.

Na ongeveer 4 uur in totaal hadden we eindelijk onze Campervan in Nieuw-Zeeland. Het werd een andere dan degene die we oorspronkelijk geboekt hadden, genaamd De Britz!

We besloten om door te rijden naar “Bay of Islands”, we moesten dan sowieso terugrijden via Auckland. De rit hiernaartoe duurt ongeveer 3 uur.

nieuw Zeeland kinderen

Bay of Island - naar het topje van het noorden in Nieuw-Zeeland. 

Het was ongelofelijk aan het regenen de eerste dag toen we aankwamen  in Paihia. Daarom besloten we met de kinderen een museum te doen, het Waitangi Treaty Grounds museum. Als het goed weer was geweest zouden we dit niet gedaan hebben maar het was wel een leuk alternatief.

We verbleven op een camping in de buurt waar niet echt over naar te schrijven was - dus dat doe ik hier ook niet.

De volgende dag maakten we een boottochtje naar The Hole met de kindjes. Neem zeker genoeg water en eten mee voor onder de weg en smeer zonnecrème! Ik vergat mijn benen en ze deden pijnnnnn...

nieuw Zeeland kinderen

Tegen de avond gingen we terug richting Auckland. Op de weg terug stopten we in Waipu dat op 1 uur rijden van Paihia ligt.

Waipu 

Wij verbleven in Camp Waipu Cove. Op zich is de camping niet goedkoop (69 dollar- geen wifi, geen water, betalende douches). Maar wat een strand! Zalig, met een stuk rivier die uitmondt in de oceaan. Een heel ruw landschap met bomen en rotsen. Ik vond het echt een mooie plek. (En veel mooie schelpen te vinden!)

nieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderen

Er was redelijk wat volk aanwezig op de camping maar iedereen was heel aardig.

Verder was er ook een bakplaat aanwezig in de keuken waardoor we de volgende ochtend pannenkoeken konden bakken!! Jeeeeej!

De pannenkoekenmix die je hier in de winkel vindt is namelijk heerlijk. Het is een klein bidonnetje waar je gewoon wat water bij doet en vervolgens alles door elkaar schudt. Heeeeeeeerlijk!!

We moesten uitchecken op de camping om 10 uur, we hadden goed weer en besloten ons te parkeren op de parking aan het strand dat langs de camping ligt.

Het was vloed en iedereen kwam kijken naar de surfers die de golven trotseerden. Héél erg leuk om naar te kijken!

Om 13 uur vielen de eerste regendruppels en besloten we verder te rijden naar Coromandel. In Nieuw-Zeeland is het aangewezen om met het weer mee te reizen omdat het weer erg wisselvallig is en je zoveel mogelijk uren zon wil buiten de reistijden.

We moesten nog boodschappen doen ook en daardoor kwamen we pas rond 19.30 uur aan in Coroglen. Ondanks dat de zin er wel was om rechtstreeks door te rijden naar Hot Water Beach nam de vermoeidheid de bovenhand. We verbleven helaas in een nogal shitty camping. Het was gelukkig maar gewoon om te slapen zodat we de volgende dag nog een half uurtje verder konden rijden.

Ik was blij dat we gewoon de rit deden, aangezien het heel de middag en avond gewoon verder regende.

 

Coromandel

We besloten de ochtend af te wachten om te zien welk weer het was omwille van de tegenstrijdige weersvoorspellingen. Het bleek een grauwr dag te zijn, een beetje miezerig maar wel warm. Ideaal weer voor de kinderboerderij!

We reden naar Whitianga en bezochten Whiti farm park. De kindjes vonden het echt heel leuk - en wij ook!

nieuw Zeeland kinderen

Nadien besloten we naar “Hot Water Beach” te gaan, daar kan je je eigen hot spring graven in het zand. Het water wordt dan wel tot 60°c! (puf puf)… Check op voorhand de getijden zodat je niet voor niets naar daar gaat.

Helaas bleef het miezeren en de wind was redelijk fel aan het strand. We gaven er de brui aan na een half uurtje.

nieuw Zeeland kinderen

Normaal gezien zouden we de volgende dag naar Cathedral Cove gaan maar omdat het weer het niet echt toeliet om te luieren aan het strand was het de ideale gelegenheid voor een stevige wandeling naar de mooie rotsformaties.

Aan de parking van Cathedral Cove namen we de bus naar het verzamelpunt bovenaan op de berg (dit kost zo’n 10 dollar). Van daaruit moet je nog een 30-tal minuten wandelen voor je aan Cathedral Cove aankomt.

De paden gaan redelijk bergop en af, dus als je niet zo’n goede stappers hebt is een draagzak wel een oplossing. Onze kinderen hebben het alvast zonder morren gedaan.

Eens je aankomt kan je wat rondlopen aan het strand en alles bekijken en dan doe je dezelfde weg terug. Ik vond dit echt een leuke uitstap! Zeker de moeite.

nieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderen

We gingen de richting van Rotorua uit maar een lange autorit zat er voor ons niet in. De weersvoorspellingen zagen er ook niet al te best uit voor de volgende dag dus reden we een klein uurtje richting onze bestemming en overnachtten we in Whangamata Motor Camp. Een nette camping met een klein speeltuintje.

De volgende ochtend verbleven we eerst wat op het strand, niet zo de moeite maar het was mooi weer en dat wilden we nog even benutten.

Tegen 2 uur reden we verder naar Rotorua.

Rotorua 

We wisten op voorhand dat Rotorua erg commercieel is. Er is ongelofelijk veel geothermische activiteit en daardoor is het ook een trekpleister voor toeristen. Toch is het echt de moeite om hier te stoppen.

Wanneer je aankomt stop je best even aan het infopunt, daar zijn ze heel vrijgevig met informatie. Je krijgt er een kaart met alle korte wandelingen en alle bezienswaardigheden. Wij kwamen best laat aan doordat we enkele tussenstopjes hadden gemaakt, waardoor we niet veel tijd hadden.

Na het boeken van de Maori ervaring gingen we wandelen in de “Government Gardens” daar heb je het Sulphur point dat ook de moeite is om even bij te stoppen.

Tussendoor begon het te regenen en besloten we even te vertoeven in de bibliotheek die zich bevindt naast het infopunt. Daar konden de kindjes even tot rust komen met enkele prentenboeken.

Het stinkt trouwens best in Rotorua door die zwavel, maar dat is dan ook weer een ervaring :D

Daarna gingen we naar Kuirau Park, het is er echt wondermooi en wat mysterieus dankzij de warmwaterpoelen.

In Rotorua is er momenteel een hele hype aan de gang rond Rotorocks, dat zijn keien die geschilderd zijn en ergens verstopt worden. Er worden zo zoektochten georganiseerd en je kan je vondst delen op IG en FB.

nieuw Zeeland kinderen

Ondertussen was het al 18 uur en vertrokken we richting de camping “Cosy Cottages”. Zodat we op het gemak nog iets konden eten (en de kinderen op tijd in bed konden steken want na hun nachtelijke escapades van de dag ervoor waren ze best vermoeid).

Tijdens het koken kon manlief met de kids naar de hotpool in de camping waar ze zich nog even lieten gaan op de speeltuin.

nieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderen

De volgende dag besloten we om de Geiser Pohutu te bezoeken, dit kan je doen via het park Te Puia of via het Maori dorp Whakarewarewa. De geiser gaat ongeveer elke 30-60 minuten af.

In de namiddag deden we een wandeling naar de Okere Waterval. Dit is ook echt wel eens de moeite om te doen en de wandeling is maar 1,5 kilometer, ideaal om met kindjes te doen dus.

nieuw Zeeland kinderen

’s Avonds hadden we een uitstap geboekt naar het Mitai Maori dorp. Ikzelf vond hier echt niets aan, maar dat wist ik op voorhand en ik wist ook dat de kinderen het heerlijk zouden vinden. De uitstap startte rond 19 uur ongeveer en rond 22 uur waren we thuis. Als de kinderen het zo lang trekken ’s avonds dan is dit duidelijk wel nog de moeite. Er wordt gezongen en gedanst en je krijgt ook de Haha te zien. Verder hebben ze een dorp opgezet zodat je kan zien hoe het er vroeger uitzag.

Je kan vragen stellen indien je wilt, daarna wordt er gegeten van het eten dat op de Maori wijze is klaargemaakt en als laatste doe je een wandeling om glimwormen te zien.

kinderen nieuw Zeeland

De volgende ochtend gingen we naar Lady Knox kijken in het Wai-O-Tapu park. Het is zeker de moeite om het gehele park te bekijken.

Je bent er best ietsje vroeger dan de uitbarsting om 10.15 uur, dit omdat er een massa volk op af komt en het wel wat aanschuiven is.

Na het park reden we dezelfde dag nog door naar Taupo

kinderen nieuw Zeelandkinderen nieuw Zeeland kinderen nieuw Zeeland

Taupo 

Bij onze aankomst gingen we zoals meestal eerst langs in het info center. In Taupo gingen we eerst naar de Huka Falls. Het is een niet al te grote wandeling en je kan veel zien aan de uitkijkpunten. Ideaal voor de kids en best impressionant!

kinderen nieuw Zeeland

Om 16 uur ging de dam omhoog, dus maakten we ook daarvoor een stop. De kindjes (en wij) waren hiervan echt onder de indruk.

kinderen nieuw Zeeland

In de buurt is er ook een glasblazer, maar die is alleen aanwezig in de voormiddag, daarom hebben we die overgeslagen.

We verbleven in All Seasons Holiday Park. Een nette camping met speeltuin, zwembad en hele propere faciliteiten. We kozen deze voornamelijk omdat deze het dichtst lag bij onze afspraak met de zeiltocht de volgende ochtend.

De volgende ochtend namen we de zeilboot “Fearless” naar Lake Taupo. Er was veel wind en het was echt koud op de boot, gelukkig hadden we onze regenjas en trui mee.

Op zich was het wel een leuk ritje maar om de rotsgraveringen nu speciaal te zien vonden we het niet echt de moeite. Misschien kwam dit omdat onze boot in panne viel en we er enkele uren over deden om terug aan de kant te raken. Dus ik ben niet zeker of het door die extra ervaring was dat we er eigenlijk niet echt van genoten hebben.

kinderen nieuw Zeeland kinderen nieuw Zeeland

Op zich was het zeilen wel eens leuk, ik denk dat het vooral te lang geduurd heeft voor wat het maar was.

Over de middag vertrokken we richting Wellington (+/- 4 à 5 uur rijden) om de ferry de volgende ochtend te halen. We verbleven in het “Capital Motor Inn”, omdat dit het dichtst lag bij de incheckbalie om naar Picton te varen, het Zuideiland van Nieuw-Zeeland.

Tips

Campings:

Als je van Australië komt merk je wel dat de Campings in Nieuw-Zeeland een pak minder voorzien zijn. Je betaalt ongeveer evenveel maar krijgt veel minder service. Meestal betaal je extra voor de douches, zijn de keukenvoorzieningen niet echt deftig voorzien en de toiletten zijn regelmatig wat vervallen.

WikiCamps:

Een must om te installeren, een heerlijke app die je vertelt welke campings in de buurt te vinden zijn. Verder staat er ook bij hoeveel ze kosten en welke beoordelingen ze krijgen van de gasten.

Je moet wel de offline map van Nieuw-Zeeland downloaden.

maps.me:

Een offline roadmap die je kan volgen als GPS. Eerst moet je wel enkele dingen downloaden.

Speculoospasta:

Bestaat hier niet, zijn je kindjes hieraan gewend dan kan je deze meenemen vanuit België. De douane doet normaal gezien niet moeilijk in Nieuw-Zeeland over speculoos ;)

Wisselvallig weer:

Reis mee met het weer in Nieuw-Zeeland. Hou het weerbericht in de gaten, zo win je het meeste zon. Als je ziet dat het in de voormiddag mooi weer is en in de namiddag gaat regenen, rij dan in de namiddag - en omgekeerd.

Skinny Mobile:

Skinny Mobile is volgens mij de beste provider in Nieuw-Zeeland en is best goedkoop. Je downloadt best de app en gaat zo aan de slag. Ik was het meest tevreden over de 4 dollar data binge. Zo kreeg je 12 uur unlimited acces aan gb. Zaaalig! Het werkt heel gemakkelijk, maar zonder app zou ik het niet aanraden.

Nog meer foto's van Nieuw-Zeeland! Kan je er trouwens niet genoeg van krijgen? Bekijk dan zeker de IG pagina van Fotograeve. 
nieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderennieuw Zeeland kinderen nieuw Zeeland kinderen
kinderen nieuw Zeeland

 

One thought on “Reizen door Nieuw-Zeeland (met kinderen)”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *