Sales Masterplan VIP traject

Het 6 weken traject waar we focussen op goed geld verdienen en voldoende vrijheid als fotograaf.

Nieuwe launch: September

Wil je graag een afspraak om te kijken of we een match zijn? Dan kan je een gratis call inplannen: 

Een stevig traject...

…Maar wat als dit jaar jouw jaar zou kunnen zijn? Het jaar waar je echt kan vragen wat je waard bent en waar klanten niet meer discussiëren over de prijs. 

Een jaar waarin je vanaf nu jezelf durft aan te prijzen zonder je opdringerig te voelen en je weet wat de waarde is van je foto’s en een correcte prijs kan maken zonder natte vingerwerk? 

Je gevoelens als “ben ik wel goed genoeg?” achter je kan laten en we gaan loskoppelen van je imposter syndroom. Want ja, je werk is meer dan oké! Wat als je kan cijfers herkent die je in eerste instantie niet kon lezen? Waardoor je kan reageren, investeren en groeien op de juiste plaatsen? 

Voorbeelden van blokkades
in je prijssetting

 • Wanneer iemand je contacteert ben je bang om je prijzen te vermelden 

 • Waarom zouden mensen jou boeken i.p.v. een andere fotograaf 

 • Je voelt je schuldig als je mensen geld moet vragen 

 • Je hebt het gevoel dat meer verdienen niet mogelijk is

 • Wanneer iemand zegt: “Jij bent te duur” twijfel je aan jezelf”

 • Je hoort jezelf klagen dat je te weinig succes hebt omdat andere fotografen te lage tarieven aanrekenen

Maar er zijn wel fotografen die minimum 1000€
per opdracht van 1 fotografie uur verdienen

In plaats van het vragen van geld voor je fotografie te zien als iets lastigs en onaangenaam, kan je het ook zien als iets helder en onbezwaard. 

Je zou kunnen weten dat hoe beter jij naar waarde geschat wordt hoe beter je je klanten kan bedienen. En bovenal: Je geeft jezelf toestemming om te groeien en zal het bij gevolg ook aan een razend tempo doen. 

Dit is de waarde van je fotografie

En die mindset gaan we in 6 weken op punt zetten

De Sales masterplan is een online VIP traject en met persoonlijke opvolging en werd reeds doorlopen werd door 330 fotografen.
Ik heb dit programma ontwikkeld met als doel jouw prijssetting en verkoop te transformeren en jouw waardegevoel tegenover jouw fotografie te optimaliseren.
"Dankzij jou had ik 30% meer omzet in 2020 (het coronajaar!) 
en respecteren klanten me zoals nooit eerder"

Van armoede naar rijkdom

Ik woonde alleen als tiener, ging naar school en deed avonddiensten in de horeca.
Het omdraaien van elke cent en af en toe eens een dag zonder eten was een gewoonte. 

Ik kwam op een dieptepunt toen ik geld stal van de school, geld dat ik kreeg als ondersteuning om mee te kunnen op schoolreis. 

Ineens stond er een 3-delig cijfer op de rekening en de drang was te groot om eens niet hongerig (in elke vorm van het woord) te zijn. Ik liep zonder nadenken naar de supermarkt om alles te kopen waar ik zin in had (vooral veel m&m’s). 

Ik bracht mezelf in moeilijkheden door een deel op te souperen... Na even snikken besliste ik dat ik geld geen limitatie meer zou laten zijn. 

Ik besloot een feestje te geven en investeerde het overige geld in een feestmaaltijd (een grote couscousschotel), nodigde al mijn vrienden uit en vroeg een bedrag p.p. Het was niet alleen een fantastische avond, ik verdiende al het geld terug en had zelfs een beetje winst. 

Zo leerde ik ondernemen.

Het heeft me nog 15 jaar gevraagd om alles op punt te zetten, maar ondertussen verdiende ik zo’n half miljoen euro in 2020. 

De Q&A van vorige editie: 

Ik begon meer en meer op te letten naar verschillende vormen van investeringen, dingen die me zouden kunnen helpen om uit mijn situatie te raken. 

Zo verkocht ik op een bepaald moment alles wat ik had (tot de tafels en de stoelen) om een eigen woning te kunnen kopen. Daar zat ik dan op een kussentje in de living als een blij ei te glunderen, want het was gelukt! 

Maar de echte doorbraak kwam pas toen ik fotograaf werd... Ik verdiende voor het eerst meer geld dan ik ooit voor ogen had kunnen houden. En ik besliste: 

 • Enkel te luisteren naar adviezen van mensen die behaalden wat ik wilde bereiken. 
 • Stond open voor extreme maatregelen om mijn doelen te behalen. 
 • Stelde mezelf continu in vraag, worstelde door mijn blokkades en zag mijn angsten onder ogen.
 • Ik keek niet meer naar de prijzen van workshops e.a investeringen maar naar: “wat gaat mij dit opleveren“.

Ik verdiende steeds meer en behaalde al snel 10.000€ per maand
toen 30.000 en na 5 jaar 40.000 euro per maand.
Ondanks de negatieve gedachten van anderen bleef ik doorgaan
en liet ik me niet beïnvloeden door hun beperkende overtuigingen.

Wat doet geld?

Geld zorgt ervoor dat ik vrijheid ervaar op een manier dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. We zijn ondertussen zeker niet vrij gebleven van problemen, maar geld gaf me de mogelijkheid om niet onder druk te kunnen worden gezet in sommige benarde situaties (zo hadden wij een zware woningbrand) waar je door geldnood slechte nadelige beslissingen zou moeten maken. 

Dat ga ik je allemaal leren, 6 weken lang gaan we jouw fotografiebusiness keihard upliften zodat je de mogelijkheden ziet en jouw financiële streefdoelen kan behalen. 

De Sales Masterplan
3600 euro

prijzen fotograaf fotografie workshop online bedrijf groeien meer geld meer omzet foto's waarde

In 6 weken gaan we aan de slag met een 6 stappen strategie om om je zelfvertrouwen, financiële sterktes en verantwoordelijkheid binnen je bedrijf op te bouwen. We focussen op het naar waarde schattenvan jezelf en je fotografie met de juiste prijssetting daar tegenover. 

 • Je gaat jezelf leren verkopen en naar waarde schatten.
 • Leert je prijzen berekenen en financieel sterk staan.
 • Leert hoe je geld kan beheren, budgetten opstellen en kan investeren.
 • We gaan een imago opbouwen dat bij je nieuwe prijssetting past 
 • Focussen op communicatie en zelfzekerheid vinden binnen je nieuwe prijssetting 
 • Je leert verschillende verdienmodellen toepassen en je naverkoop optimaliseren

Start opnieuw in September (nog geen definitieve datum) 

Wat is er zo speciaal aan dit Vip traject?

Meteen actie

We nemen meteen actie. Want informatie is niets waard als je het niet gaat implementeren, vanaf hoofdstuk één stellen we doelen op en gaan we keihard aan de slag, we gaan focussen op het leren verkopen zodat jij de waarde van je fotografie niet alleen ziet maar ook kan uitleggen op jouw unieke manier. We gooien de prijzen omhoog en gaan we strategisch bekijken hoe je je financiële doelstellingen kan behalen.

prijzen fotograaf fotografie hoe weet je je prijzen en sales3

Community IG & FB

Er is een tijdelijke community op IG specifiek voor cursisten waar we echt gaan focussen op opvolging en probleemoplossend te werk gaan. Maar je komt ook in een Fb-groep met voormalige cursisten waar je levenslang terecht kan met al je vragen.

Specifiek voor fotografen

Er zijn zoveel fotografiecursussen die focussen op het ontwikkelen van fotografie of je workflow. Maar op het einde van de rit ben je nog steeds een ondernemer die geld wilt verdienen. Teveel fotografen blijven terugkeren naar “Klanten vinden me te duur”, ”De concurrent vraagt minder en daardoor heb ik niet het succes dat ik zou willen” of “zoveel geld zou ik niet durven vragen”. Ik begrijp die gedachten, maar het zijn slechts gedachten. Ik ga je leren hoe je als fotograaf goed geld kan verdienen. Het traject is voor zowel gevorderde als beginnende fotografen. De praktijkoefeningen zijn heel specifiek waardoor je er de juiste materie haalt voor jou binnen je bedrijf.

The more you learn, the more you earn

Je betaalt voor deze workshop een prijs maar die is hij meer dan waard. Met dit stappenplan neem je de actie die nodig is en breken we door al jouw blokkades. Geld vragen is niet eng meer zodra je jezelf naar waarde kan schatten.

Het gaat over veel meer dan geld

Bomen en struiken moet je snoeien, dat lijkt in eerste instantie eng, want je maakt hem “kleiner”. Maar je doet dit zodat hij sterker en krachtiger wordt. Dat is wat we gaan doen met je bedrijf. Snoeien, leren “nee” zeggen tegen kleine taken (of takken 😉) om groot en sterk te worden. Door de juiste analyses te maken en tegen de juiste dingen “nee” te zeggen word je sterk en ga je meer geld verdienen.

Wat ga je bereiken?

Je gaat meer geld verdienen door specifieke oefeningen en strategieën. We verleggen de focus naar overvloed. Je weet hoe je aan de slag kan gaan met je verdienmodellen binnen de fotografie, zal naverkoop en gesprekken zonder problemen perfectioneren. Je hebt je bedrijf & mindset onder controle en trekt je niets meer aan van wat anderen zouden kunnen denken.

Deze workshop is echt elke euro waard. Je leert niet enkel je juiste prijs uitrekenen, je leert op een volledig nieuwe manier naar geld en sales kijken. Er hangt nu totaal geen schaamte meer over mezelf te verkopen. Dat is toch wel een grote verandering! Nu durf ik de prijs te vragen die ik waard ben en weet ik dat ik elke euro die ik vraag ook écht waard ben. Mijn prijzen uitrekenen heeft me ook meer inzicht gegeven in hoe ik mezelf zag daarvoor. Mijn prijzen waren veel te laag en zo zag ik mezelf ook. Ik voelde me niet zelfzeker over mijn fotografie en vond dat ik de mensen afripte door 'zoveel' geld te vragen terwijl het niet eens zo hoog was. Door deze cursus ben ik ook meer mezelf als fotograaf gaan waarderen. Ik kan wel degelijk iets denk ik nu vaak! Kim doet dit op een zeer duidelijke manier en zegt rechttoe rechtaan waarop het staat. Geen uren smalltalk om dan tot een strategie te komen. Vanaf de eerste zin heeft ze je aandacht en die lost niet meer. En constant denk je: "godverdomme, ze heeft gelijk" en ook "wauw, wat weet ze veel". Enorm fijn persoon om naar te luisteren/kijken. Aanrader!

Dieter Parmentier - "Don't miss the kiss"

Dankzij deze Kim ben ik meer zelfzeker geworden en sta ik volledig achter wat ik doe. Dit had ik helemaal niet voordat ik aan de workshop begon. Ik twijfelde over alles! Voorbeeld bang zijn om mijn prijzen te zeggen tegen de klanten omdat ze dan misschien gingen afhaken. Ook van documenten om alles goed op papier te zetten dat ik helemaal nog niet aan gedacht. Dankzij haar trek ik ook de klanten aan die ik wil en die bij mij passen. Zo doe ik geen opdrachten meer die ik eigenlijk tegen mijn zin moest doen. Dankzij haar tips doe ik nu ook aftersales. Vroeger kocht bijna niemand een extra album of prints of wanddecoratie. Dit is dus verleden tijd! Bijna na elke shoot worden nu albums verkocht! Ze heeft geen geheimen voor jou. Ze verteld alles wat ze weet voor uw bedrijf goed te laten draaien! Met deze workshop is niet enkel mijn onderneming zo gegroeid en verbeterd maar ik zelf ook! Dit jaar neem ik de grote stap naar hoofdberoep en dit komt grotendeels door haar. Zij heeft mij zoveel zaken laten inzien. Zij geeft mij zelfvertrouwen, doorzettingskracht en de zin om te ondernemen.

Sissel Steyaert Fotografie

Week 1: Prijzenstrategie

Je leert je prijzen correct uitrekenen voor je dienst en producten en leert hoe je grip krijgt op je geld specifiek voor jou als ondernemende fotograaf. Hier leer je je geld echt beheren, wat je echt nodig hebt en wat je beter uit handen geeft. 

 • Netto, bruto & uurprijs berekenen
 • Je geld verdelen en grip bewaren 
 • Waarom het niets uitmaakt wat anderen van je prijs denken.  
 • Investeringen en gelddoelen berekenen
 • Wat je minimum moet verdienen om het leven te leiden dat jij wilt.
 • Prijzenstrategieën die bij jou passen

Week 2: Verdienmodellen

Je leert over verschillende verdienmodellen die je kan toepassen als fotograaf en hoe je een “kapstok” kan creëren in je fotografiebedrijf. (upsells, naverkoop & schalen) zodat je niet alleen actief moet werken in je bedrijf). Maar ook hoe je zelf verdienmodellen kan creëren die voor jou passen. 

 • Zorgen dat je prijs die je berekende behaalt wordt aan de hand van pakketten en verdienmodellen
 • Hoe je met de minst mogelijke energie zoveel mogelijk resultaat behaalt
 • Strategie achter je verdienmodellen zodat je automatisch gaat verkopen
 • Auteursrechten 
 • Hoe pak je “gratis werk” aan in je voordeel

Week 3: Ownership

Deze week gaan we focussen op analyseren van je cijfersmaar vooral ook reageren. Help! Wat moet je doen als er iets eigenlijk niet zo goed gaat. Vanaf nu zal je beiden kunnen. Waardoor je je doelen gaat kunnen finetunen en ook effectief zal kunnen behalen. 

Alle inhoud is toepasbaar op zowel Nederlandse als Belgische ondernemers. 

 • Hoe praat je met je boekhouder
 • Hoe analyseer je je cijfers en behaal je je doelen 
 • Waar moet je op letten en waar kan je sturen om je groei te verzekeren
 • “nee” leren zeggen om te groeien
 • Contracten, offertes en facturen aanpakken
productiviteit hacks cursus online productiviteit workflow workshop kim de graeve ondernemers passief inkomen omzet winst ideale klant niches 1

Week 4: Imago

We zorgen dat je bedrijf klaar is voor de nieuwe prijssetting. Je leert een fanbase opbouwen en hoe je moet communiceren a.d.h.v. je nieuwe prijssetting zodat je stevig in je schoenen staat om je nieuwe prijs te vragen. Maar leert ook bluffen, onderhandelen, je salespagina correct zetten, reageren op klanten die over je grenzen gaan en klanten overtuigen. 

 • Je website optimaliseren
 • Het verkopen van diensten en leveren optimaliseren
 • Slim gebruik van FOMO 
 • Hoe kondig je je prijsstijging aan?
 • Focus op de beleving van je klant en veel gemaakte fouten 
 • Veiligheid creëren
auteursrechten uitbetalen auteursrecht creative shelter meer winst netto ondernemen creatief cursus online workshop ideale klant productiviteit passief inkomen 1

Week 5: Jezelf verkopen & naar waarde schatten

Je leert aan de hand van een tiental oefeningen hoe je jezelf naar waarde kan schatten en jezelf leert verkopen zonder schroom. 

Angsten omwille van geld, imposter syndrome… Deze week houden we je innerlijke criticus in toom, we laten negatieve gedachten rond je prijzen los en overtuigingen van anderen schakelen we uit.  Met een knallende examenoefening! 

 • Leer marketing bewust toe te passen in je bedrijf 
 • Klanten overtuigen van je nieuwe prijs 
 • Hoe benader je een bedrijf 
 • Maak je USP (unique selling points) 
 • Verkopen van producten/ naverkoop & upsells optimaliseren
 • Hoe leer je salespitchen uit je hart.
lightroom kopen cursus lightroom kinderfotografie online workshop fotograferen leren fotografie fotograeve1

Week 6: Reflectie week

Een week waar we reflecteren en waar nog extra vragen kunnen gesteld worden. Voor sommigen zal dit dienen om bepaalde opdrachten in te halen, voor anderen zal dit goed zijn om extra hulp te vragen om alles te implementeren in hun bedrijf. 

goed geld verdienen als fotograaf fotograeve kim workshops online cursus ondernemen 8

De live coachings

De live coachings omvatten freestyle momenten. Er wordt afgewogen wat de cursisten meest nodig hebben en daarvan wordt een cocktail gemaakt. Dit zal een mix zijn van Q&A’s, extra leermomenten, het bespreken van een random uitgekozen deelnemer zijn ondervindingen tot het uitnodigen van extra experts om bepaalde zaken extra te kaderen. De focus ligt op extra waarde en groei maar ook op begeleiding. Zij worden live uitgezonden elke maandag om 10u (maar kunnen herbekeken worden op een moment naar keuze + er wordt een transcriptie voorzien).

Zo werkt de Sales Masterplan:
 

Het is een online traject dat bestaat uit video’s, onder elke video kan je de slides downloaden en staat een worksheet met gerichte oefeningen. Er is een IG community en we doen elke week een Live Q&A rond de modules. Alle livesessies worden opgenomen om terug te bekijken. 

Bij het inschrijven krijg je meteen je eerste opdracht! 

Elke week word je toegelaten in een nieuwe module. Elke module vraagt ongeveer 5 uur van je tijd per week die je zelf kan inplannen (niet met vaste tijdstippen)

Al het lesmateriaal is levenslang toegankelijk: 

 • +-50 video’s in totaal
 • +-70 implementatie oefeningen 
 • IG-community (tijdelijk)
 • FB-community (levenslang) 
 • Contracten & berekenformules 
 • Ondersteuning 
 • 7 Live coachings van 1,5uur (elke week 1 + 1 maand later follow up) 
 • Levenslang toegang tot de cursus
 • Gratis toegang tot updates 

Er zijn transcripties voorzien van alle modules zodat je kan doorlezen waar nodig. 

Nieuwe launch: September

Wil je graag een afspraak om te kijken of we een match zijn? Dan kan je een gratis call inplannen en afwegen of je geschikt bent voor de volgende launching in September. 

Veel gestelde vragen

De investering komt op 3600 euro excl BTW. Elke ronde bekijk ik de prijs opnieuw, ik kan om die reden geen garanties geven in de toekomst. 

Je kunt de investering betalen in 12 delen van 330€ betalen omdat ik wil dat iedereen zich kan ontwikkelen, op welk niveau men ook zit. Hier betaal je wel iets extra voor i.v.m. dossier en verwerkingskosten elke maand. 

Indien je wilt kan je het afbetalingsplan later in éénmaal afbetalen. 

De editie van maart 2021 is reeds volzet. Je kunt je inschrijven voor de tweede editie van 2021 deze zal plaatsvinden eind september. Je kan hier een vrijblijvende call inplannen

Het VIP traject is bedoelt voor fotografen die een serieuze business willen opbouwen. Ondernemers die hun klanten zo goed mogelijk willen bedienen en er voor willen gaan. 

 • Startende fotografen die van de eerste keer goed aan de slag willen 
 • Gevorderden die meer tijd willen voor hun gezin
 • Fotografen die hun agenda niet gevuld krijgen 
 • Fotografen die teveel werk hebben en zichzelf voorbij lopen

6 weken in totaal, waarvan 5 weken intensief en de laatste week rustiger aan om alle puntjes op de i te zetten. 

1 maand nadien lassen we een zoomcall in om te kijken hoe het nu gaat met je en of je al duidelijk resultaat ziet. 

Scroll naar top