studio fotografie spontaan

Hoe je studio fotografie ook spontaan kan toepassen

Studiofotografie kan ook echt spontaan en leuk zijn! Maar toch slagen veel fotografen er niet in om dat toe te passen. Hoe komt dat nu precies?
Ik denk vaak dat het niet durven loslaten daar ééntje van is. Het gaat in principe niet om de foto’s die je maakt tijdens die studio sessie. Maar het gaat over hoe je de mensen benaderd.
De resultaten komen van zelf, maar je moet wel even chillen.

Ja ik weet het, het is niet altijd even makkelijk, want je licht kan je niet zomaar verplaatsen tijdens een fotografie sessie in de studio.

(hieronder zie je een deel van mijn testfotosessie kerst/ communie)

people skills

Ik doe dat door heel de tijd door te praten met mijn modellen, over werkelijk… Alles! In de studio maar ook op locatie vind ik het erg gemakkelijk om gewoon een goed contact te hebben met de mensen en de kinderen. Ik vraag ook steeds naar toestemming als ik iets doe, zodat er nooit dingen gebeuren die ze eigenlijk niet zo leuk vonden.

Don’t spray & pray!

In de studio neem ik eigenlijk niet zoveel foto’s. Eerst moet alles goed zitten en dan is het gewoon wachten op mijn “magische eenhoorn” waarin de kinderen of de volwassenen me ineens vertrouwen en helemaal hun ding doen. Pas als ik het gevoel heb dat alles goed zit begin ik te fotograferen.

Eén licht!

Ik ga nooit begrijpen waarom fotografen zoveel lichten gebruiken in hun studio: Je hebt toch ook maar één zon? Dus! Ik gebruik 1 flitser en daarnaast een reflectiescherm

Meer zien?

Hieronder kan je de intro bekijken van de live video waarin ik toon hoe je studio fotografie werkelijk spontaan kan aanpakken!

 

Meer leren?

Dan zijn deze workshops iets voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top