Tips & tricks fotografie: Mijn top 6 fotografietools die me het leven makkelijker maken?

…Daar heb ik niet te lang moeten over twijfelen 🤣

Nochtans heb ik sommige dingen echt lang moeten uitzoeken voor ik ze ontdekt hebt, grappig hoe dat gaat hé. Iemand zoekt een hele tijd naar manieren om zijn leven te vergemakkelijken en dan deelt ie het zomaar in een blog om anderen te helpen :p

Ik laat je niet langer in spanning en maak hiervan gewoon een superhandig postje:

I love my Wacom!

Sterker nog, ik gebruik mijn muis niet meer.

De muis heeft ervoor gezorgd dat ik een tennis en en muisarm had, en dat heeft echt wel een dik jaar enorme pijn veroorzaakt. Dankzij een collega leerde ik de Wacom kenne en sindsdien gebruik ik hem non-stop.

De leercurve? Die ligt iets hoger. Dus mijn tip? Gooi je muis weg en werk met je Wacom tot je hem gewoon bent. Niet alleen is deze veel ergonomischer, ook je nabewerkingen in Lightroom en Ps gaan er sterk op vooruit.

Ik heb over de Wacom nog een volledige blog apart geschreven, zo fantastisch vind ik hem. 

Het lijkt misschien echt belachelijk maar ik heb 2 jaar gezocht naar goede batterijen voor mijn off camera flashes.. 2 jaar!
Ik gebruikte daarvoor.

Ik heb letterlijk alle mogelijke soorten uitgetest, oplaadbaar, niet oplaadbaar.. Alle batterijen hadden teveel tijd nodig om opnieuw te herladen bij het flashes of waren in een mum van tijd plat.

Ik heb gezocht en gezocht, tot ik uiteindelijk Eneloop tegen kwam. Eerst was ik een beetje sceptisch, maar al snel hebben ze me volledig overtuigd.

Vandaag gebruik ik niets anders meer.

Reeds 3 jaar werk ik nu met de Lacie TB.
Eerst heb ik Nas geprobeerd, maar NAS bleek voor mij een ingewikkeld boeltje, niet gebruiksvriendelijk en helemaal niet fijn om mee te werken.

Ik was werkelijk dolgelukkig toen onze zware woningbrand 3 jaar geleden ervoor zorgde dat de NAS helemaal uitgebrand was :p (echt waar dat was het enige waar ik achteraf blij om was)

Daarna ging ik aan de slag met de Lacie TB.. En sindsdien ben ik niet meer veranderd.

ik heb er trouwens tweedehands te koop staan aan een erg scherpe prijs >> klik hier

Misschien minder handig voor de doorsnee fotograaf.

Maar ik?

Ik werk dagelijks met mijn Yeti microfoon. Ik vind hem heerlijk om mee aan de slag te gaan. En als jij van plan bent jezelf vaker te tonen of te laten horen aan je doelgroep? Dan kan ik niets anders aanraden 🙂

Hij werkt goed voor 1 persoon en kan ingesteld worden zodat je ook interviews kan geven. Ideaal als je eens een expert wil laten langskomen.

Elke maand haal ik deze gekkerd uit mijn tas.

Waarom?

Omdat hij super handig is, zeker bij offcamera flashes kan je hem overal zonder problemen aan vastmaken. Ondertussen staat je statief niet in de weg voor andere mensen. (en dus vermijd je ook ongelukken op die manier)

De eeuwige discussie tussen fotografen, kies je een B-merk of een A-merk. En hoewel ik meestal volmondig roep “A-merk natuurlijk!”
Is dat in dit geval helemaal niet waar. Ik ben dol op de Yongnuo’s in combi met Canon (ik heb geen idee of dit ook met andere camera’s een goede combinatie is)

Heerlijke toestelletjes. Ik gebruik ze nu verschillende jaren en nooit eerder had ik er problemen mee. Terwijl mijn speelste van canon, me wel al eens teleurstelde.

Maar ik zou Kim niet zijn als ik nog een bonusje had: Mijn nummer 7 pam pam pam! 

 

Voor mij is deze tool echt onmisbaar, elk huwelijk haal ik hem wel boven, zowel de grids als de gels, maar ook de magbeam.
Het vraagt wat experimenteren om er helemaal aan uit te kunnen hoe het werkt maar het is een absolute meerwaarde voor je resultaat.

Heb jij nog meer leuke tips? Vul ze gerust aan onder in de comments 🙂

2 reacties op “Mijn 6 niet te missen fotografentools”

  1. Ik ben zeer tevreden over mijn strap een blackrapid sport R. De camera hangt handig op je zij en als hem nodig hebt heb je volledige bewegingsvrijheid. Geen pijnlijke nek meer na een dag fotograferen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top