logo

Trouwen: Waarom?

Ja! Ik ben getrouwd!

..En waarom ik het stiekem deed en er ook geen foto's van zijn.

Manu & ik zijn 11 jaar samen, de helft van ons leven is een zeer groot woord, maar zo voelt het ondertussen wel.
We gingen van dag 1 samenwonen en kregen twee kinderen.

We voelen elkaar goed aan (laten we woorden als perfect even achterwege laten). Trouwen heeft ons nooit aangesproken. We staan niet graag in de belangstelling.. Echt niet. En ondanks dat ik ook wel weet dat het daarover niet gaat, kwam ons haar al recht bij het denken eraan.

Dus wij gingen nooit trouwen. Tot mijn zaak groter werd en wij gingen bouwen. Na een bezoek bij de notaris bleek dat wat wij precies wilden voor elkaar mocht één van ons sterven, niet contractueel vast te leggen was. En dan na 6 maand uitstellen, besloten we het in orde te maken. Trouwen!

Iets wat ik zelf zo fijn vind om te fotograferen voor anderen, want echt! Ik geniet van huwelijksfeesten! Zoooooo veel zelf! Voelt voor mezelf helemaal niet zo fijn vooral omdat het aanvoelde als een verplicht nummertje.

Wij besloten het stiekem te doen. Zonder speciale outfit, zonder getuigen, zonder gasten.. Enkel wij met z'n vieren. En zelfs zonder fotograaf. Waarom? Omdat ik er niet genoeg om gaf om vast te leggen  (maar waarom begrijp je nu al denk ik :)

Maar.. Neem nu dat ik daar wel om gaf? Oh my! Dan boekte ik direct een fotograaf in, of we nu met vier zouden zijn of niet.

Een tuinfeestje willen we wel nog geven, als "onzen bouw" af is en dan vraag ik zeker en vast ook een fotograaf! Want dan is iedereen erbij die ik graag zie.. En dat zijn de dingen die ik wel wil gefotografeerd zien: connectie, liefde, feest en plezier. Maar dan gaat het ons niet over dat trouwen, maar gewoon om dat feestje 😆

Dus voor je me 'afknalt' omdat ik mijn eigen winkel zou tegenspreken..

Ik vind herinneringen super-belangrijk, maar alleen als het herinneringen zijn waar je ook echt om geeft. En als je die herinneringen wil vastleggen, boek dan iemand die het op dezelfde manier vastlegt zoals jij het zou willen zien jaar, na jaar, na jaar..

trouwen en waarom

Maar er is nog een andere reden

Ja! Ik heb een mooie ring gezien! Maar hij was... 400 euro! En ik draag niet graag ringen (bweikes)
Ik hou van simpele dingetjes, ik rij rond met een simpele wagen.. Vergelijk nog altijd prijzen in de supermarkt en vind het ongelofelijk veel geld om een feest te geven.

Maar iedereen heeft een andere vorm van keuzes maken en waardes leggen. 

Bij mij is dat: Reizen, opleidingen, een huis en fotografie (misschien toch niet zo simpel besef ik ineens, hihi- het is maar hoe je het bekijkt)

Daar zijn de dingen waar ik ongelofelijk veel in wil investeren. Omdat dat de dingen zijn waar ik waarde aan hecht.
Ik zou zo bijvoorbeeld in staat zijn om een tuinfeest te houden met een frietkraam.. En dan een fotograaf met een prijskaartje van 4000-5000€ te laten langskomen. Omdat ik niet geef om "de show" maar wel om de liefde.

En doe je dat wel? Dan is dat de max! Tuurlijk! Maar ik krijg het gewoon NIET over mijn hart om het geld er aan te geven.

Pas op! Het eten moet wel lekker zijn é! (Frietjes zijn lekker.. Toch?) Oh en de muziek moet goed zitten qua geluid! En voor de rest hoop ik dat iedereen lief is voor elkaar en dat er gewoon ongelofelijk veel gelachen wordt! En dat mijn fotograaf naar keuze dat ook allemaal krijgt vastgelegd ;)

P.S Deze foto? Die werd genomen door Sophie! En Sophie ging met ons mee op reis en nam daar foto's. Een hele dag lang. Dat is wat ik bedoel, daar geef ik echt wel om 🥰

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *