logo

Wanneer gaat een communie door?

Wanneer gaat het lentefeest of communie door?

De meeste officieel vieringen vallen tussen maart en mei.
Je kan dan zelf kiezen of je het communie- lentefeest aansluitend viert of wacht tot de zomer, wanneer het weer iets voorspelbaarder is.

wanneer communie of lentefeest

Hou er rekening mee dat je uitnodigingen best 4-6 weken op voorhand verzendt. Maar dat de drukker ook nog even tijd nodig heeft om de uitnodigingen al dan niet te ontwerpen en te drukken.
Ook de fotograaf heeft tijd nodig om de foto’s af te werken. Daarom begin je best al, afhankelijk van toelaat in de lente jouw communie of lentefeest doorgaat begin februari met de fotosessie, zo moet je niet ineens gaan stressen omwille van tijdsgebrek.

Een fotoshoot bij de fotograaf of een feestlocatie boek je best al een klein jaartje op voorhand. Dat linkt misschien helemaal gestoord maar het huwelijksseizoen begint ook vanaf maart/april. Waardoor deze twee diensten heel snel volzet zijn.

Ook bij mij boek je best al tijdens de zomer het jaar voordien maar ik probeer toch ook altijd nog wat ruimte te voorzien voor mensen die wat later zijn met boeken.
Vanaf mei het jaar voordien heb ik al reeds wat evenementen ingepland, ik probeer afwisselend te werken zodat iedere communiekant of lentefeestbeest iets vind dat helemaal bij zichzelf past.

wanneer communie

Maar denk ook even na over het feest zelf en niet alleen aan de voorbereidingen. Welke cateraar wil je er graag bij? Heb je een dochter en zoek je nog een hairstylist? Heb je iemand nodig om de kinderen te animeren?

 

Content

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *