Wanneer gaat een communie door?

Wanneer gaat het lentefeest of communie door?

De meeste officieel vieringen vallen tussen maart en mei.
Je kan dan zelf kiezen of je het communie- lentefeest aansluitend viert of wacht tot de zomer, wanneer het weer iets voorspelbaarder is.

wanneer communie of lentefeest

Hou er rekening mee dat je uitnodigingen best 4-6 weken op voorhand verzendt. Maar dat de drukker ook nog even tijd nodig heeft om de uitnodigingen al dan niet te ontwerpen en te drukken.
Ook de fotograaf heeft tijd nodig om de foto’s af te werken. Daarom begin je best al, afhankelijk van toelaat in de lente jouw communie of lentefeest doorgaat begin februari met de fotosessie, zo moet je niet ineens gaan stressen omwille van tijdsgebrek.

Een fotoshoot bij de fotograaf of een feestlocatie boek je best al een klein jaartje op voorhand. Dat linkt misschien helemaal gestoord maar het huwelijksseizoen begint ook vanaf maart/april. Waardoor deze twee diensten heel snel volzet zijn.

Ook bij mij boek je best al tijdens de zomer het jaar voordien maar ik probeer toch ook altijd nog wat ruimte te voorzien voor mensen die wat later zijn met boeken.
Vanaf mei het jaar voordien heb ik al reeds wat evenementen ingepland, ik probeer afwisselend te werken zodat iedere communiekant of lentefeestbeest iets vind dat helemaal bij zichzelf past.

wanneer communie

Maar denk ook even na over het feest zelf en niet alleen aan de voorbereidingen. Welke cateraar wil je er graag bij? Heb je een dochter en zoek je nog een hairstylist? Heb je iemand nodig om de kinderen te animeren?

Of.. wil je graag foto’s van het communie- of lentefeest zelf?

Deze belangrijke gebeurtenis laten fotograferen is zeker geen overbodige luxe. Het legt jouw kind vast op zijn speciale dag en met alle belangrijke mensen erbij. Plan op dezelfde dag een kort fotomoment erbij met de familie, zo heb je van de eerste keer wat foto’s van oma en opa, meters en peters erbij.
Je weet nooit wat er gebeurd en het is zo spijtig om op te merken dat er geen enkele mooie foto van je dierbaren te vinden zijn wanneer het te laat is.

Wil je mij er graag bij op je feest om te fotograferen? Of wil je me boeken voor de fotoshoot? Neem dan vrijblijvend contact op.

Eenmaal per jaar organiseer ik een communiebrunch, hier kan je terecht met al je vragen en opmerkingen. Na enkele jaren communies en lentefeesten fotograferen voel ik mezelf al een beetje een professional. Ik kan helpen bij verschillende twijfels en raad met plezier enkele leveranciers aan voor jullie communie- of lentefeest. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief kom je automatisch te weten wanneer de brunch zal doorgaan

wanneer communie

Mijn favoriete leveranciers

Pins & braids hairstylist – workshops (kortrijk)
CreaLief hairstyling-feestjes-workshops (Deinze) 
De feestarchitect – catering Gent 
Sir – Cateraar Gent 
Charlie and the partyfactory – kids animatie
Arti-kids: kids animatie
Penstreel: kindergrime

Toplocaties

Gaston rooftopbar – Gent
D’alix – Gent
Event House – Ichtegem
Kasteel Van Leeuwergem – Zottegem

communie checklist fotografie tips leren fotograferen fotografie cursus lentefeest workshop kim de graeve

Communie checklist!

Communie checklist En hoe die mijn leven zoveel makkelijker maakte als fotograaf Of het nu voor een communie, lentefeest of huwelijk is. Voor elk evenement

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top