logo

Wat is een communie?

communie

Wat is een communie?

Nee, eerlijk! Hoeveel mensen weten precies wat een communie inhoudt? Behalve dan dat het een feest is?
We ja! Het was oorspronkelijk bedoeld omdat de kinderen tot verstand zijn gekomen.. 6 a 7 jaar? Say what! Mhh.. Mijn kinderen zijn nog niet subiet tot verstand gekomen!?

Daar horen foto’s bij!

Ik vind van wel! Jij niet? Het is een mijlpaal in hun, maar ook in jouw leven. Iets waar je 20 jaar later nog aan terugdenkt (althans ik toch!) En dan denk je aan de foto’s die toen genomen zijn, mijn moeder nam foto’s van mij op het platte dak, met alle omgeving daarrond zichtbaar en… Een windstoot die al mijn haar (dat met een wafelijzer voorzien was van bekjes) omhoog blies! (niet stijlvol en ook niet de bedoeling.

Helemaal niet arty-farty dus mijn persoonlijke communiefoto’s! 

Toch blik ik er met plezier op terug en hoort die foto bij mij en mijn leven. Maar hoeveel schoner wordt het nog als je het echt mooi kan laten vastleggen. Tuurlijk kan je dat zelf, je kan alles zelf.. Het is maar op het knopje drukken.. Maar niet zoals een goede fotograaf dat doet.

communie

communie

communie

voorbereiden communie

Wil jij graag je foto’s laten nemen door een professionele fotograaf? En klikt jullie stijl met mijn fotografie?

Creatieve tips: Een melkbad voor jong & oud

Creatief aan de slag: Een melkbad fotograferen! Een melkbad?.. Ja! Een melkbad! Hoe cool is dat!  Meestal als je foto’s ziet passeren van een melkbad zijn die nogal kitch en niet helemaal mijn ding.  Dus ik probeerde het zelf eens! En het is supertof om te doen.. Daarnaast hoeft het helemaal niet kitch te zijn:  https://youtu.be/hIkO6Kf6k24 Bloemen, blaadjes en citrusvruchten  Je kan zelf kiezen wat je in het bad doet, al is het wel belangrijk te weten dat je best

Read More »

De leukste communie attributen

Komt eraan! Mijn favo communie attributen Mijn geheim? Ik gebruik eigenlijk niet zo graag attributen. Alleen(!) wanneer ze echt een meerwaarde bieden voor het kind (meer op het gemak, mooier bij kledij).. En daarvoor leg ik altijd wel wat favorietenlijstjes klaar bij winkeltjes die ik fantastisch vind. Bekijk ze hier Waarom ik kies voor Etsy Op Etsy steun je kleine ondernemers die hun hart en ziel steken in hun business. Je kan makkelijk zien aan de recensies of ze betrouwbaar

Read More »
studio fotografie spontaan

Communie of kerst? Sessies in de studio

Maja gij! Dat kan speciaal zijn!Het enige dat belangrijk is voor me is dat het spontaan blijft (en leuk!!)In deze shoot kan je onze test zien! ik en Penstreel gaan samenwerken voor de kerst- en communiesessies. Maar het thema? Dat blijft hetzelfde! Want “a touch of gold” dat kan voor beiden! En zo zijn we eindelijk af van die terrible accesoires! Gewoon lekker puur-natuur met wat gouden plamuur 😉 Vind je het leuk om eens achter de schermen te piepen?

Read More »
communie fotografie jongen

Communie fotografie voor een jongen?

Jongens zijn moeilijker!.. Hoor ik vaker, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kan jongens even goed op een mooie manier fotograferen, net zoals dat bij meisjes kan. Maar misschien is het gewoon interessant om de stereotypen weg te laten?Waarom zou fotografie voor de communie bij jongens zoveel moeilijker zijn? “Omdat ze het minder leuk vinden!” “Omdat je minder leuke attributen kan gebruiken!”Dat zijn zowat de meest gebruikte antwoorden die ik dan te horen krijg. En ik snap

Read More »
portretfotograaf

Een communiereportage plannen?

Een goeie foto bereik je door een perfecte communiereportage. Vaak krijg ik de vraag van ouders hoe het komt dat ik hun communiekant of lentefeestbeest zo goed heb vastgelegd, hoe het komt dat zij zo zichzelf zijn op de foto. Daarom leg ik even uit hoe ik een communiereportage aanpak. Het is erg belangrijk dat je een connectie voelt met de fotograaf die de foto’s neemt voor de communie of lentefeest (of eender welke reportage) Om die reden vraag ik

Read More »
studio fotografie workshop

Communie checklist!

Een communie checklist samenstellen! Of het nu is voor de communie, lentefeest, huwelijk of voor eendere welk event, een checklist is altijd handig. Zo som je voor jezelf op wat wel en niet belangrijk is voor jou en bespaar je jezelf nadien paniekmomentjes. Een checklist is heel persoonlijk! Schrijf al jouw belangrijke dingen op een lijstje zodat je niets kan vergeten, gewoon als extra geheugensteuntje. Wanneer je aan een checklist begint is voor iedereen anders, sommige mensen zijn het jaar

Read More »

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *