logo

Wat moet je doen als je klant niet betaalt?

Wat te doen als je klant niet betaalt

Het overkomt ons allemaal wel eens.. Maar hoe los je dat op?

Je doet je uiterste best tijdens de fotosessie en dan stuur je de rekening.. Helaas krijg je geen reactie.. En ook de betaling blijft uit.

Het overkomt bij ons allemaal wel eens.. Dus het is eerst en vooral heel belangrijk om nooit op voorhand je foto's te leveren. Geen uitzonderingen, tenzij het iemand is waarmee je al jaren een goede verstandhouding te hebben. (En ook dan ben je hier niet vrij van risico, aangezien je niet weet ik welke papieren je klant op dat moment zit)

Vaak doen bedrijven daar moeilijk over, laat je echter niet misleiden. Het is echt niet zoveel werk om dit in orde te brengen. Dit vergt enkel en alleen een telefoontje naar de boekhouddienst >> En als het allemaal toch zo moeilijk is dan kunnen ze evengoed eventjes wachten op de foto's toch?

Maar dan? Hoe bescherm je jezelf daartegen op voorhand.

Je zorgt dat je algemene voorwaarden in orde zijn, zorg dat ze zijn nagekeken door een advocaat die hier ervaring mee heeft. Dit kost geld, maar dit is effectief iets wat je veel zorgen uitspaart.

Je mag ze van mijn part ook gewoon kopiëren uit mijn Algemene voorwaarden, ik geef je volledige toestemming om ze klakkeloos te kopiëren.

Verschil tussen particulieren en bedrijven.

De algemene voorwaarden zijn verschillend tussen particulieren en zelfstandigen. Bij een particulier is het zo dat ze deze ondertekend moeten hebben, bij een bedrijf is dat niet nodig.

Wat als het te laat is?

Als het te laat is (ook wanneer je niet in orde bent..) dan neem je toch contact op met het incasso bureau! Geen discussie. Je hebt het recht om betaalt te worden, en daarmee basta. -> geen medelijden.

Ik heb reeds samengewerkt met Credit Incasso en ik ben uiterst tevreden, ineens valt er ook een last van je schouders, want zij nemen al het gezaag van je over.

en weet je wat een incasso extra interessant maakt? Het kost je niets, als je algemene voorwaarden netjes zijn opgemaakt. Dan zal de debiteur de extra kosten moeten betalen aan het incasso bureau. Het is dus de debiteur die het incasso betaalt en niet jij.

Als er niet betaald wordt. Dan heb jij ook geen kosten, dus ook het incasso heeft baat bij het oplossen van de zaak.

Vanaf welk bedrag is een incasso interessant?

Ik ben niet honderd procent zeker vanaf welk bedrag een incasso een zaak aanneemt. Maar er is maar één manier om dit te weten te komen. Door echt contact op te nemen met het incasso.

Wil je daar helemaal voor in orde zijn voor in de toekomst? 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *